rabbena zalemna enfusena ve in lem tağfirlena ve terhemna lenekunenne minel hasirin anlamı

Araf suresi 23 ayet Hangi peygamber?

(Hz. Adem:) 'Rabbimiz, biz ikimiz kendi nefislerimize zulmettik. Eğer bizi, mağfiret edip bağışlamazsan ve bize acıyıp merhamet buyurmazsan mutlaka hüsrana uğrayanlardan oluruz' diyerek (hatalarını kabul edip bağışlanma dilemişlerdi). O ikisi: 'Ey Rabbimiz!

Ahzâb 51 ayet ne demek istiyor?

Allah gönüllerinizdekini bilir, Allah ilim ve hilim sahibidir. Artık bundan sonra sana kadınlar helâl olmaz; sahip olduğun câriyeler dışında kadınlarını, güzellikleri hoşuna gitse bile başka eşlerle değiştirmen de helâl olmaz.

128 ayet ne diyor?

Allah buyurur ki: 'Allah'ın dilediği hariç olmak üzere, içinde ebedî kalacağınız yer ateştir.' Şüphesiz rabbin hikmet ve ilim sahibidir.

Adem ile Havva Kuranda nasıl geçiyor?

O ki, sizi tek bir nefisten(Adem'den) yarattı. Ve ondan(Adem'den), onun zevcesini(Havva'yı) yarattı. O ikisinden, çokça erkekler ve kadınlar türetip-yaydı. Allah'tan korkup-sakının ki, O'nunla ve akrabalıklarla, talepte bulunuyorsunuz.

Maide 33 nedir?

Maide suresi, Ayet 33: 'Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir.

Bakara 223 ayet ne demek istiyor?

'Kendiniz için önceden hazırlık yapın' cümlesi 'Ölmeden önce âhiret hayatı için iyi amellerinizden oluşan yatırım yapın', 'Sizden sonra ailenizi ve davanızı devam ettirecek nesiller yetiştirmeye niyet ve gayret edin' vb. şekillerde yorumlanmıştır.

Ahzap suresinin iniÅŸ sebebi nedir?

Hendek Gazvesi'nden sonra müslümanların iktisadî durumları düzelip de Peygamber hanımlarının bu refahtan nasiplerini almak istemeleri üzerine Ahzâb sûresinin 28-29. âyetleri nâzil oldu ve şayet refaha yönelik isteklerinde ısrar ederlerse Hz.

77 ayet nedir?

Furkan Suresi 77. ayetin Türkçesi şu şekildedir: 'De ki: (Ey insanlar!) 'Kulluğunuz ve niyazınız olmasa Allah size ne diye değer versin! (Ey inkârcılar!) Siz O'nun dinini yalan saydığınız için bunun günahı artık yakanızı bırakmayacak!'

Enfal 63 ne demek?

Seni oyuna getirmeye kalkışırlarsa kuşkusuz Allah sana yeter; yardımıyla ve müminlerle seni destekleyen O'dur. Müminlerin gönüllerini birleştiren de O'dur. Dünyanın bütün servetini harcasaydın onların gönüllerini birleştiremezdin, fakat Allah onların aralarını düzeltti. O izzet ve hikmet sahibidir.