recep ayinda kilinacak 30 rekat namaz

Recep ayında oruç tutmak için nasıl niyet edilir?

Sadece ramazan ayında değil, Recep ve Şaban ayları ile birlikte 3 aylarda oruca nasıl niyet edilir diyerek daha genel sorulan soruya da cevap verelim. Üç aylarda tutulabilen nafile oruç niyetini 'Niyet ettim Allah rızası için nafile orucumu tutmaya.' diyerek yapabilirsiniz.

Üç ayları kimler tutabilir?

Bu aylar dini olarak arınma aylarıdır. İslam'da üç aylar bin aydan daha hayırlı olarak görülür. Üç aylardan Ramazan ayında oruç tutmak farzdır ancak Recep ve Şaban aylarında kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

3 aylar da kaç gün oruç tutulur?

kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir. ÜÇ AYLAR ORUCU KAÇ GÜN TUTULUR? Üç aylar orucunun başlangıç tarihi bulunmayıp, kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

Recep ayının ilk günü ne yapılır?

Recep ayı ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle meşgul olunması gereken bir aydır. Haram aylardan biri olması hasebiyle bu ayda sevaplar katlanacağı için, bol bol Kur'an-ı Kerim okunmalı, istiğfarda bulunulmalı, namaz kılınmalı ve oruç tutulmalıdır.

Üç aylar dinimizde var mı?

Üç aylar veya Mübarek üç aylar, Hicri takvimde yer alan ve İslam dinine göre mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için bu dönemde ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve mübarek Ramazan ayına hazırlık yapılır.

Üç aylarda oruç tutmamak günah mı?

Görüldüğü gibi Receb ayında tamamen oruçlu geçirme hususunda bir hadis ve rivayet yoktur. Üç ayları hiç ara vermeden tutmak sünnet ve müstehap da değildir, sadece sâlih zatların güzel bir âdetidir. Receb ayını tam olarak tutanlara 'tutma' denilmez, ama fıkhı olarak da hükmünü belirtmek gerekir.

3 aylarda oruç tutmak zorunlu mu?

Üç aylar içerisinde Recep ve Şaban aylarında nafile orucu tutulabilirken, Ramazan ayında oruç tutmak farz olarak gösterilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim ile birlikte üç ayların ne zaman başlayacağı belli oldu. Recep ayı ile başlayan mübarek üç aylara Ocak ayı içerisinde girmiş olacağız.

Hangi günler oruç tutmak daha sevaptır?

Recep ayının ilk günü oruç tutulmasının büyük bir sevap olduğu ifade edilirken, ardından ilk 3 gününde oruç ile tamamlanması büyük sevap kazandırabilmektedir. Oruç tutmak için Recep ayının 13. günü olan 4 Şubat ve ardından 14. ile 15. günü olan 5-6 Şubat günlerinde de oruç tutulması faziletli olarak ifade edilir.

Cuma günü oruç tutmak caiz midir?

Cuma günleri oruç tutmanın hükmü nedir? Sadece Cuma günleri nafile oruç tutmak, tenzîhen mekruh görülmüştür. Resul-i Ekrem (s.a.s.), 'Sizden hiç kimse Cuma günü oruç tutmasın. Ancak bir gün önceden veya sonradan oruç tutuyorsa, bu takdirde Cuma günü de oruç tutabilir.' (Ebû Dâvûd, Savm, 50) buyurmuştur.

Recep in 15 i namazı nasıl kılınır?

2-) Muhammed ibni Hatîriddin Hazretleri'nin nakline göre : 'Receb'in 15. gecesi 5 selamla 10 rekat kılınır, her rekatta Fatiha'dan sonra 30 kere İhlas (Gulhuvallahüehad) Suresi okunur. Namaz bitince 100 kere 'Estağfirullah' denilerek Allah-u Te'âlâ'dan mağfiret talep edilir.'

3 aylarda hangi namaz kılınır?

Receb'in; 1'i ile 10'u arasında, 11'i ile 20'si arasında ve 21'i ile 30'u arasında olmak üzere sadece birer defa kılınacak 10'ar rek'at Hâcet namazı vardır. Bunların her üçünün de kılınış şekli aynıdır. Yalnızca namazların sonlarında okunacak duâlarda fark vardır.

14 Şubat oruç tutulur mu?

HIZIR ORUCU TARÄ°HLERÄ°

Bu yıl Hızır orucu 14 – 16 Şubat tarihleri arasında tutulacak.

Hacet namazı nasıl kılınır?

Hâcet namazı dört veya iki rekât olarak kılınabilir. On iki rekât kılınabileceği şeklinde de rivayet vardır. Bu namazı dört rekât kılacak olan kişi, birinci rekâtında Fâtiha sûresinden sonra üç defa Ayetü'l-kürsî, diğer üç rekâtında da birer Fâtiha ile birer İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini okur.

Üç Aylarda Ne diye tesbih çekilir?

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere 'La İlahe İllallah', 100 kere de 'Muhammedürresulullah' diye bu tesbihe devam edilir. Daha sonra 1660 defa 'Ya Allah' diye tesbih çekilir.

3 aylarda nasıl tesbih çekilir?

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir.

Üç aylarda nasıl dua edilir?

Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'bân, ve bellignâ Ramazân. Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; ' Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.'

Hangi kandil oruç tutulmaz?

Mevlid kandilinde oruç tutmak ya da tutmamak size bırakılan bir tercihtir. Dinen bir zorlama olmayan bu gecede dileyenler oruç tutarak Hz. Muhammed'i anar. Oruç tutmadan ibadetlerini yerine getirenler ise eş ve dost meclisinde Onun adını sık sık anar.

Cuma günü neden tek oruç tutulmaz?

Cuma günü kazaya kalan farz veya adak gibi vacip bir oruç tutmakta sakınca bulunmamaktadır. Cuma günü nafile oruç tutmak isteyenlerin, bir gün önce veya sonrasında da oruç tutması uygun olur. Oruç tutmak için özellikle Cuma gününü seçmenin mekruh oluşu bu günün müslümanların haftalık bayram günü kabul edilmesindendir.

Hangi gün tek gün oruç tutulmaz?

Hz. Peygamber (s.a.s.) iki vakitte oruç tutulmayacağını bildirmiştir ki, birisi Ramazan bayramının birinci günü, diğeri kurban bayramı günleridir (Buhârî, Savm, 66-67).

Gece hacet namazı kılınır mı?

Bu namaz mekruh vakitler dışında her zaman kılınabilir. Namazdan sonra hâcet duası okunur ve istekler Allah'a arzedilir.

Hacet namazı ne işe yarar?

Hacet namazı kişinin bir dilek veya duasının kabul olması için kıldığı bir namazdır. Dilek namazı olarak da bilinir. Müslümanlar için bu namaz farz değil nafile namazdır. Kişi isteğine göre kılabilir.

En Etkili Hacet namazı nasıl kılınır?

Hacet namazı, ahireti ya da dünyası için bir dileği bulunan kişilerin Allah rızası adına kıldığı nafile namazıdır. Hacet namazı günümüzde mekruh vakitler dışında olan her vakitte kılınabilir. Bu namaz genellikle Ramazan ayında kılınmaktadır.

Sıkıntılı iken hangi namaz kılınır?

Hacet Namazı (Dilek namazı): Dünyası ya da ahireti için bir isteği, dileği bulunan kişinin kıldığı dört rekatlık bir namazdır. Mendûb olan hâcet namazı, yatsı namazından sonra iki, dört ya da on iki rekât olarak kılınır.