recep ayının son 10 günü zikri

Recep ayının ilk 10 günü tesbihi nedir?

Recep ayı içerisinde ilk 10 gün, ikinci 10 gün ve üçüncü 10 gün tesbihleri bulunur. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir.

3 ayların ilk günü ne yapılmalı?

Üç aylar 2022 yılında 2 Şubat Çarşamba günü başlıyor. Bu aylarda günahlardan kaçılır, daha fazla ibadet edilir ve Allah'ın rızası kazanılmaya çalışılır. Câhiliye devrinde, receb ayı boyunca savaştan ve baskınlardan uzak durulur, özellikle ilk on gününde oruç tutulurdu.

Üç aylarda hangi tesbihler çekilir?

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir.

Peygamber efendimiz Recep ayında ne yapardı?

İslâmiyet gelince de Receb ayına mahsus olan saygı devam ettirildi. Bilhassa Regaib ve Mi'rac gibi tecellilerle şereflendirildi. Receb'e, 'recm ayı' da denir. Buna göre, mü'minlerin eziyet ve zahmet vermemesi için şeytanlar bu ayda taşlanır, kovulup uzaklaştırılır.

3 ay boyunca oruç tutulur mu?

Üç aylar orucunun başlangıç tarihi bulunmayıp, kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir. Ancak Hazreti Peygamber'in Ramazan ayı dışındaki hiçbir ayda, ayın tamamı boyunca oruç tutmadığı bilinmektedir.

Üç ayları kimler tutabilir?

Bu aylar dini olarak arınma aylarıdır. İslam'da üç aylar bin aydan daha hayırlı olarak görülür. Üç aylardan Ramazan ayında oruç tutmak farzdır ancak Recep ve Şaban aylarında kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

Üç aylarda Kelime-i tevhid nasıl başlanır?

3 aylarda günahların affı samimiyetle istenip Allah rızası için 111 defa 'Allahümme Salli Ala Muhammed' diye Peygamber Efendimize (s.a.v.) salat-ü selam getirilir. Daha sonra 1660 defa 'Ya Allah' esması zikredilerek tesbih çekilir.

3 aylarda hangi dua okunmalı?

üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır. Üç aylarda her gün başında ve sonunda 7'şer Fatiha-i şerife okumak sureti ile 100 İhlas-ı Şerif de okunabilmektedir.

Mübarek üç aylarda neler yapılmalı?

Bu aylar dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceğimiz aylardır. – Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Üç aylarda hangi dualar okunur?

Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'bân, ve bellignâ Ramazân. Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; ' Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.'

Üç aylarda hangi zikir çekilir?

Üç aylar boyunca her gün 1100 kere 'La İlahe İllallah', 100 kere de 'Muhammedürresulullah' diye bu tesbihe devam edilir. Daha sonra 1660 defa 'Ya Allah' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere 'La İlahe İllallah', 100 kere de 'Muhammedürresulullah' diye bu tesbihe devam edilir.

Üç aylarda çekilen zikirler nelerdir?

Üç aylar orucunun başlangıç tarihi bulunmayıp, kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir. Ancak Hazreti Peygamber'in Ramazan ayı dışındaki hiçbir ayda, ayın tamamı boyunca oruç tutmadığı bilinmektedir.

Üç aylarda hangi dua okunur?

Peygamber'in (CC) bir hadisinde de geçtiği üzere bu aya 'Receb-i Mudar' denmiştir. Öte yandan haram aylardan üçü Zilkade, Zilhicce ve Muharrem peş peşe geldiği için bunlara 'serd' (birbirini takip eden) denilirken Receb ayına tek olduğu için 'ferd' (münferid) adı verilmiştir.

3 ay oruç tutulur mu?

Haram aylar, hürmete lâyık aylar (Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb). Bu aylarda savaş yapmak yasak olduğu için bu adı almıştır.

Recep ayının diğer adı nedir?

Şehrul-Esam (Sağır Ayı): Babasını öldüreni arayan bir kimse, gökte Recep ayı hilalini gördüğü bir anda o şahsa rast gelse, onu görmemiş gibi davranırdı. Ve onun hakkında verilen haberi de işitmezlikten gelirdi. Bunun için bu aya 'Şehrul-Esam' yani 'Sağır Ayı' denilmiştir.

Recep ayı neden haram ay?

Şaban dağılmak, gruplara ayrılmak anlamına gelen şa'b kökünden türemiş bir kelimedir. Hicri takvimde yılın 8.ayı olarak bilinir. Ayrıca recepten sonra, ramazandan ise önce gelir. Bu ay, Müslümanlar için kutsal olarak kabul edilen üç ayların içinde bulunur.

ESAM ayı ne demek?

Zilkade, zilhicce, muharrem ve recebden oluşan bu aylar haram aylar (el-eşhürü'l-hurum) diye anılırdı.

Neden şaban ayı denmiş?

5. âyette, haram aylar çıkınca artık müşriklerin sıkı bir takibe alınmaları gerektiği bildirilmiştir. Zira süre verilerek yapılan bildirimden sonra karşı tarafın ilân edilen yasak bölgede müşrik sıfatıyla varlığını sürdürmeye çalışması savaşı tercih etmiş oldukları anlamına gelecektir.

Haram aylar hangisi?

Zilkade veya Zulkadetu'l-Haram, Kameri ayların on birincisidir. Bu ay, savaşılması haram olan haram aylardandır (Muharrem, Recep, Zilkade ve Zilhicce). Zilkade, oturmak anlamına gelir. Araplar bu ayda savaştan geri kalıp oturduklarından dolayı bu aya bu ad verilmiştir.