öğretmen dosyası bulunması gerekenler

Öğretmene ne ceza verilir?

Kanun'da sayılan memur disiplin cezaları durumun niteliği ve ağırlık derecesine göre; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerleyişinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma olmak üzere beş türdür.

Öğrenciye bağırmak suç mu?

Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası'na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil. Bağırmak, korkutmak, aşağılamak da şiddet kapsamında.

Okul müdürü öğretmenin amiri midir?

125. Maddesinin C bendinin E fıkrasında şu bilgi yer almaktadır. Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek. Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir.

Öğrenciyi dersten atmak suç mu?

kesinlikle suçtur. öğrencinin en doğal hakkı olan eğitim hakkını elinden alamayız. hem dersten attığımız çocuğun başına bir olay gelirse hesabını veremeyiz.

Hocanın öğrenciye vurması suç mudur?

Öğretmenin çubukla öğrencinin eline vurması, kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak 'silahla' basit yaralama suçunu oluşturur. 3. Ceza Dairesi 2020/10833 E. , 2020/7606 K. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda kasten adam yaralama suçu , hangi aletlerin silah sayılabileceği düzenlenmiştir.

Bir öğretmen nasıl şikayet edilir?

mart ayında faaliyete geçmesi beklenen telefon hattıdır. numarası 147 olarak belirlenmiştir.

Telefonda bağırmak suç mu?

Kişinin gıyabında veya yüz yüze olmadan telefonda, sosyal medyada yapılan bu tarz eylemler de yazılı ve sesli olması sonucunda hakaret suçu kapsamında değerlendirilir.

Öğretmeni kim denetler?

Dolayısıyla, öğretmenlerin ders denetimi işleri daha önce belirlenen mevzuat gereğince okul müdürlerine bırakılmıştır (MEB, 2000).

Öğretmene kınama cezasını kim verir?

1) Uyarı, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri (okul müdürü) tarafından verilir. 2)Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ise, görevlinin bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra atamaya yetkili amirler tarafından (İl- ilçe Mem) verilebilmektedir.

Öğretmenin olmayan sınıfına kim bakar?

Bu duruma göre okullarda boş geçen derslere; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları gireceklerdir.

Kim öğretmen olamaz?

Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.

Öğretmen üstünü arayabilir mi?

Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.

Öğretmen evinde sivil kalabiliyor mu?

Öğretmenevinden öğrenciler, sivil vatandaşlar, emekli ya da aktif bir şekilde eğitim çalışanları ile yakınları, diğer tüm kamu çalışanları faydalanabilir. Öğretmenevlerinin faaliyetindeki temel amaç eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyaçları ile eğlenme ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Öğretmenin öğrenciye vurması suç mudur?

Yani kanun da hocaların arama veya el koyma işlemi yapacakları noktasın da bir düzenleme yoktur. Öğretmenler her ne kadar yönetmenlik sebebi ile arama yapma haklarının olduğunu düşünse de bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır. Yani hoca çanta araması yapamaz.

Okulda çanta aramak suç mu?

Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez.

Öğretmenlerin tayt giymesi yasak mı?

Danıştay, Öğretmenevlerinde Aynı Odada Kalmak İsteyen Çiftlere 'Evlilik Cüzdanı Şart' Dedi. Favorilerinize Ekleyin. Danıştay, öğretmenevinde evli olmayan kadın ve erkeğin aynı odada kalabilmesiyle ilgili verdiği kararda 'evlilik cüzdanı şart' dedi.

Öğretmen evinde Sevgililer kalabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), alkol yasaklarının uygulayıcı kurumu TAPDK'den görüş aldıktan sonra 81 ildeki öğretmenevlerindeki alkol sunumunu yasakladı. Yasak, bünyesinde akşam sanat okullarını da barındıran tüm öğretmenlevlerinin alkol yasağındaki 'her türlü eğitim öğretim kurumu' olması gerekçesine dayandırıldı.

Öğretmen evinde alkol var mı?

Siviller için paylaşımlı oda kişi başı 190 TL'dir. Paylaşımlı odada tek kalmak isterseniz 285, suit odada kalmak isterseniz 350 TL ödeme yapmanız gerekir. Öğretmenler, eğitim ve kamu çalışanları için ise paylaşımlı odada kişi başı 150 TL fiyat ödenmesi gerekir.

Öğretmenevi oda ücretleri ne kadar?

Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilmektedir.

Okul müdürü öğretmene ceza verebilir mi?

Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı, gizli çekimlerin önüne geçmek için yeni yönetmelik yayımladı. Yönetmeliğe göre okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, çalışanların ve diğer öğrencilerin görüntülerini çekip paylaşanlar disiplin cezası ile karşı karşıya kalacak.

Öğretmen öğrencinin izinsiz fotoğrafını çekebilir mi?

1) Uyarı, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri (okul müdürü) tarafından verilir. 2)Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ise, görevlinin bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra atamaya yetkili amirler tarafından (İl- ilçe Mem) verilebilmektedir.