rotil ne iÅŸe yarar

Rotil koparsa ne olur?

Rot başı arızalıysa, aracın direksiyon kontrolü titreşimden dolayı zayıflar, direksiyonda boşluk oluşur, lastikler hem direksiyon hareketine geç tepki verir hem de dengesiz aşınır. Rot başının kopması ya da kırılması halinde ise aracın kontrol dışı hareketi çok ciddi kaza riski oluşturabilir.

Z Rot saÄŸ sol fark eder mi?

Z rot değişirken sağ ve sol bir paket halinde yapılır. Sağ ve sol arasında hiçbir fark yoktur. Farklı araçlar için farklı z rot özellikleri ve boyuta göre değişen z rotlar bulunur. Araçların marka model statüsüne göre z rot özelliği değişmektedir.

Rot boşluğu nasıl anlaşılır?

Bu boşluklar oluştuğunda; Tekerlekler direksiyon hareketine geç tepki verir, çukur ve kasislerde ses olur, araç kontrol dışı hareketler yapar, tek yön arızasında bir tarafa kayar ve direksiyonda boşluk hissi oluşur. Bu belirtiler rot başı arızasının en belirgin özellikleridir.

Rotil ses yapar mı?

Ön takımdan gelen sesler duyulması, aracın ön kısmının anormal şekilde titremesi, rotil boşluğu da denilen direksiyondaki boşluk hissi, direksiyonda sertleşme veya titreme ve lastiklerin düzensiz şekilde aşınması genellikle rotil arızasına işaret edebilir.

Z Rot yapılmazsa ne olur?

Gerilim, z rotu ile denge koluna iletilir denge kolu ile de aracın diğer tarafındaki süspansiyona iletilir. Bu sıralı iletim sebebi ile diğer taraftaki süspansiyon sıkıştırılmaya başlar ve otomobil düz durma eğilimine girer. Aracınızda z rotu yoksa, aracın dengesi ile ilgili çok fazla sorun yaşarsınız.

Ön Takım ne zaman değişir?

Aracın her 5000 km de bir ön düzen yani rot balans ayarına girmesi gerekir. Bu işlem esnasında aracınızın ön düzen parçalarının hepsi kontrol edilmelidir. Rot başı en sık arıza veren parçadır bu nedenle mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Aracınızın ön düzen bakımı için mutlaka yetkili servisten destek almalısınız.

Z Rot kaç km de değişir?

Bu tezgahlarda yapılan çalışmaların sonucunda edinilen teorik bilgilere göre; her 20.000 km periyodik bakımında bir değişiminin gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

Rot başı ömrü ne kadar?

Rot başının değişimi, aracın kullanım koşullarıyla ilgilidir. Normal şartlarda oldukça dayanıklı olarak üretilen rot başları, yaklaşık 5 yıl boyunca sağlam kalabilir. Rot başlarının erken yıpranması durumu, daha çok aracın kötü yol koşullarında uzun süre kullanılmasından kaynaklanır.

Ön takım bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Ön takım arızası nasıl anlaşılır? Sürüş esnasında; aracın ön kısmından gelen olağan dışı bir ses, aracın direksiyonundaki titreme , virajlarda savrulma, fren sisteminin daha geç çalışması ya da aracın kontrol dışı sağa sola çekmesi ön takımı oluşturan parçalardan birinin arızalı ya da aşınmış olduğunun işaretidir.

Rotil kırılırsa ne olur?

Rotil kırılması durumunda ise sürüş güvenliği tehlikeye atılmış olunur. Rotiller direksiyondan gelen hareketleri tekerlere taşıdığından dolayı bulundukları salıncaktan çıkmamalıdır. Rotil kırılır ve tekerlerin duruş açısı bozulursa araç dengesini sağlayamaz ve çeşitli kazalar meydana gelebilir.

Z Rot bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Z rot özellikle dönme anında aracın güvenliğini arttırdığından dolayı arızası durumunda virajlarda tıkırtı sesi gelmeye başlar. Ayrıca dönemeçlerde araçta meydana gelen hassaslaşma da yine arızanın anlaşılması için önemli bir veridir.

Rotil boşluğu nasıl anlaşılır?

Ön takımdan gelen sesler duyulması, aracın ön kısmının anormal şekilde titremesi, rotil boşluğu da denilen direksiyondaki boşluk hissi, direksiyonda sertleşme veya titreme ve lastiklerin düzensiz şekilde aşınması genellikle rotil arızasına işaret edebilir.