saadet yüncü mimar

Mimar Mehpare Evrenol kimdir?

İzmir Amerikan Koleji'nde lise eğitimini tamamlayan Mehpare Evrenol, 1977 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu ve 1982'ye kadar aynı kurumda şehircilik kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. 1990 yılından beri kurucusu olduğu Workshop Mimarlar Ltd.

Mimar Mahmut Anlar Kimdir?

Mahmut Anlar, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nde mimarlık okudu ve 1991 yılında GeoMIM'i kurdu. Yirmi beş yılı aşan pratiğinde çok sayıda bar, restoran, gece kulübü, sinema ve fitness merkezi projesi gerçekleştirdi.

Arkitera nerede?

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Söğüt Tarih ve Doğa ile Buluşma-Karşılaşma Alanı Mimari Proje Yarışmasının kazananları açıklandı. 2022'de Arkitera'da en çok okunan yarışma projelerini* sizler için derledik. PIN Architects tarafından tasarlanan Can Evi, Bursa'nın Mudanya ilçesinde yer alıyor.

Dünyada ilk iç mimar kimdir?

Hatta en ünlü iç mimarlar kapsamı dışında dünyadaki ilk iç mimardı, bu mesleği Elsie de Wolfe icat etmişti. Aydınlık ve samimi tasarımlar, Elsie'nin favorisiydi.

Dünyaca ünlü mimar kimdir?

Mimar Sinan (1486-1588)

Mimar Sinan'ın Koluna ne oldu?

Buradaki şehit edilmeden kasıt idamdır. Ancak Mimar Atik Sinan boynu vurularak ya da boğdurularak değil döve döve 'idam' edilmiştir. Üstelik elleri de kesiktir! Ellerini kestiren de, devamında dövülerek idamına ferman buyuran da Fatih'tir.

Arkitera kim kurdu?

Gökhan Avcıoğlu kimdir? Ankara'da doğan Gökhan Avcıoğlu, mimarlık öğrenimini Selçuk Üniversitesi'nde tamamladı. 1994'te kurduğu GAD (Global Architectural Development) mimarlık bürosunda, değişik işlevlerde yapılar tasarlayıp inşa ediyor.

Açık Kapı Mimarlık Festivali Nedir?

Londra''da her yıl bir haftasonu boyunca düzenlenen ve genellikle halka açık olmayan ilginç binalara giriş imkanı sağlayan Open House Festivali ile aynı amaç doğrultusunda hazırlanan Açık Kapı Festivali ile halkın kentteki binalara ve mimari değerlere ilgisinin artırılması amaçlanıyor.

Mimarlık Dergisi hakemli mi?

Mimarlık ve Yaşam (MY), Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ne ait uluslararası-hakemli bir dergidir. Nisan, Ağustos ve Aralık ayları olmak üzere yılda üç kez yayınlanır. Dergi yayın dili Türkçe ve İngilizce'dir.

Saadet yuncu kimdir?

Tekirdağ'da yaşayan genç bir yüksek mimar, Mars gezegeninde mimarlığa dair çalışmalara katılmayı hak kazanan ilk Türk olarak, Türkiye'nin gururu oldu. 24 yaşındaki Yüksek Mimar Saadet Yüncü, 'Mars çalışmalarına kabul edilen ilk Türk oldum, gurur verici bir durum' dedi.