sabah namazından sonra okunan her muradın kabul olduğu dua

Sabah namazını kıldıktan sonra yatılır mı?

Meselâ gece mesaisi yapmış birisi sabah namazını kıldıktan sonra kerahet vaktinin geçmesini beklemeden uyuyabilir, ve bu sünnete aykırı düşmez. Çünkü adam günlük mesaisini yapmış, sabah namazını da kılmış, kerahet vaktinin geçmesini beklemeye artık dinî bir sebep yoktur.

Ikindiden sonra uyumak neden günah?

İkindiden sonra uyumak günah değildir; fakat bu saatlerde uyumak hoş karşılanmamıştır. İkindi namazından sonra güneş tamamen batıncaya kadar geçen zaman dilimi, keza birçok iş kolu için en verimli zaman dilimidir. Bu saatte uyumak rızkı da, ömrü de noksanlaştırır.

Akşam ile yatsı arası neden uyunmaz?

Yapılan işlerin sonucunu görmek genellikle o vakitte olacağı için, o esnada uyuyan kimse, sanki o günü yaşamamış ve o günün manevî neticesini görmemiş gibidir. Bu sebeple, bu uyku da mekruh sayılmaktadır. Kaylule: Bu uyku sünnettir.

Sabah namazı en geç saat kaçta kılınır?

Sabah namazı imsak vaktinde okunan ezandan itibaren güneş vaktine kadar (imsak saati ile güneş doğum saati arasında) kılınabilmektedir.

Kaylule uykusu nedir?

Öğle uykusu. Arapça ḳayl masdarından türeyen kaylûle ve kāile 'öğle sıcağının şiddetli olduğu gün ortasında uyuma' anlamına gelir.

Gaylule uykusu nedir?

Gaylule, fecirden sonra yani güneşin doğmaya başlamasından kerahet denilen vakit bitinceye kadar, yani güneşin doğmasından sonra yaklaşık 40-50 dakikalık zaman diliminde uyunulan uykuya deniliyor. Bu uyku, Allah Rasulu(sav)nden gelen beyanların ışığında rızkın noksanlığına ve bereketsizliğe sebebiyet veriyor.

Namaz kılmadan uyumak günah mı?

1. Uyanamama tehlikesi var veya kendisini uyandıracak bir kimse yoksa, yatsı namazını kılmadan uyumak mekruhtur.

Hiç uyumamak günah mı?

Ancak, sabah namazını kıldıktan sonra, hafta sonu diyerek uyumuşsanız ve geç kalkmışsanız bunda bir günah yoktur. Bununla beraber, eğer sabah namazından sonra uyunacaksa, kerahet vakti geçtikten sonra uyumayı tercih etmek sünnete uygundur. Kerahet vakti içinde uyumak ise günah değilse de sünnete uygun değildir.

Dinimize göre hangi saatlerde uyunmaz?

Sabah kerahat vakti: Güneş'in doğmaya başladığı saatten 45 dakika geçinceye kadar olan süredir. Öğle kerahat vakti: Öğlen namazına 45 dakika kalan zaman dilimine denilir. İkindi kerahat vakti: Akşam ezanından 45 dakika önce başlar ve Güneş batana kadar devam eder.

Ne zaman uyumak günah?

İkindiden sonra uyumak günah değildir; fakat bu saatlerde uyumak hoş karşılanmamıştır. İkindi namazından sonra güneş tamamen batıncaya kadar geçen zaman dilimi, keza birçok iş kolu için en verimli zaman dilimidir.

Namaz bitince nasıl dua edilir?

Namazlardan sonra şöyle dua edilebilir: 'Elhamdülillahi Rabbilalemin, Essalatü Vesselamü Ala Resulina, Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain' Türkçe manası şöyledir: 'Ya Rabbi! Kıldığımız namazlarıkabul eyle. Ahır ve akıbetimizi hayreyle. Sonnefesimizde kelimei tevhid söylemmeizi nasip eyle.

Selam verdikten sonra ne denir?

Peygamber (asm) selam verince -bir rivayete göre namazı bitirince- üç kere 'estağfirullah' der ve şöyle söylerdi: 'Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram.' Bu dua farz namazlarından sonra okunduğu gibi, sünnet namazlardan sonra da okunabilir.

Namaz kıldıktan sonra selam verirken ne denir?

İmam selam verirken kendisine uyanlara, imama uyanlar da imamın selamına cevap vermeye niyet ederler. Selamın en kamil şekli esselamu aleyküm ve rahmetullah ifadesidir.

En güzel nasıl dua edilir?

- Maddi ve manevi bolluk zamanında dua etmek. - Kur'na'da, hadislerde geçen ve sahabilerden nakledilen dualarla dua etmek. - Her duaya cevap verileceğine inanarak, canı gönülden, ihlasla ve samimiyetle dua etmek. - Duaya başlarken olduğu gibi, duayı bitirirken de Allah'a hamd ve resulüne salât ve selâm ile mühürlemek.

Hangi kişilere selam verilmez?

Selam verildiği takdirde alamayacak durumda olanlara, selam vermek doğru değildir. Mesela, namaz kılanlara, Kur'an-ı Kerîm okuyanlara, ezan okuyan ve dinleyene, hutbe dinleyenlere, ilimle meşgul olanlara, yemek yiyenlere selam verilmez. Dolayısıyla bu durumda iken verilen selamı almamanın bir sorumluluğu yoktur.

Selam verirken ne diyorduk?

Önce başını sağa çevirerek 'Esselâmü aleyküm ve rahmetüllâh' denir. Selâm verirken omuzlara bakılır.

Namaz kılarken selam verdikten sonra konuşulur mu?

Son sünneti kılmadan imamla birlikte dua etmem uygun mudur? Farzla sünnet, sünnetle farz arasında, konuşmak ve dua etmek uygun değildir. Bunun için namazı bitirdikten sonra, tesbihleri çekip ondan sonra dua etmelidir.

Boş eve girerken selam verilir mi?

âyete göre evde kimse olmasa bile eve giren şahsın kendi kendine selâm vermesi gerekmektedir. böyle bir durumda verilecek selâm da 'es-selâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhi's-sâlihîn' şeklinde olacaktır.

Namazda sola dönerken ne denir?

'[Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)] sağına, 'esselâmu aleyküm ve rahmetullah ve berekâtuhu' diyerek, soluna da 'esselamu aleyküm ve rahmetullah' diyerek selam verirdi.'

Namaz kılmayan bir kişiye selam verilir mi?

Namaz kılmayan kişi günah işlemiş olsa da onun da selamını almak farzdır.

Sessiz yapılan dua kabul olur mu?

Duanın, alçak sesle, hüzünlü ve tazarru ile (yalvararak) yapılması adaptandır. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de, 'Rabbinize yalvararak ve için için dua edin…' (A'râf, 7/ 55) buyurulmaktadır. Ancak, içtenlikle ve samimi olduğu sürece, sesli olarak dua edilebilirse de, sessiz olması daha uygundur.

Kim bu beş kelime ile dua ederse?

Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: 'Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir.' İşte o 5 kelime... 'Bismillahirrahmanirrahim.

Edilen dua başkasına söylenir mi?

Evet, başkası adına dua okunabilir. Böyle duanın kabul olma ihtimali daha yüksektir. Gıyabında başkası için yapılan dua, kişiye 'günahsız dille dua etme' şeklinde nitelendirilmiştir. Günah işleyen kimseye gıyabında dua edilirse, o kimse günahsız bir dille dua etmiş olur.

Ezan vakti edilen dua kabul olur mu?

Ezan okunurken, ezanla kâmet arasında ve kâmet getirildiğinde yapılacak dualar da bu kabildendir. Bu konuda Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: 'Ezan okunduğunda sema kapıları açılır ve yapılan dualar kabul olur. Kâmet getirildiğinde dua reddedilmez.' (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, X, 32) Hz.

Hangi dua Reddolunmaz?

Dua kapısının açık olduğunu nasıl anlarız?

Hadis-i şerifte, Ezan okunurken dua red olmaz ve Ezanla kamet arasında dua kabul edilirbuyuruldu. Hadis-i şerifte, Kur'anı hatmedenin duası kabul olur buyuruldu. Hadis-i şerifte, Rikkat [incelik] halinde duayı ganimet bilin. Bu hal Rahmet kapısının açık olduğunu gösterirbuyuruldu.

Hangi dualar reddedilmez?

Bu konuda Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: 'Ezan okunduğunda sema kapıları açılır ve yapılan dualar kabul olur. Kâmet getirildiğinde dua reddedilmez.' (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, X, 32) Hz. Peygamber (s.a.s.), 'Ezanla kamet arasında yapılan dua reddedilmez.' buyurdu.

Cuma günü ne yaparsak duamız kabul olur?

Cuma günü akşama doğru 'Yâ Veliyy' ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur. Cuma gecesi 1000 defa 'Yâ Muhsî' ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur. Cuma günü 1000 defa 'Yâ Vâlî' ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.

Intikam için hangi sure?

Hud Suresi 103. Ayet ''Kötülük Yapan Kişiden intikam Almak için Dua'' - ilahirahmet islami dua sitesi | Dualar, İntikam, Keder.

Haksızlığa uğrayan kişi hangi duayı okumalı?

Peygamber Efendimiz (SAV) de sıkıntı hissedildiği zamanlarda okunması gereken bir duayı söylemiş. O dua da şöyledir: La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim. Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar.