sabah namazından sonra yasin okumanın fazileti

Perşembe günleri Neden Yasin okunur?

Perşembeyi Cumaya Bağlayan gece 'Bolluk, Bereket, Rızık duası, Her türlü hayırlı dilek, hacet ve sıkıntı ve darlıktan kurtulmak için Yasin Süresi okunur.'

Yasin hangi durumlarda okunmaz?

Kuran-ı Kerim'de yer alan ayetler gusülsüz ve abdestsiz olarak okunamamaktadır. Böylece Yasin suresi de abdestsiz okunmamalıdır. Yasin Suresi Adetliyken Okunur mu? Yasin suresinin adetliyken hem Kuran'dan hem de ezberden okunması caiz olmamaktadır.

Yasin bittikten sonra ne denir?

Yasin Suresinin Bitmesinden Sonra Okunan Dua Nedir? Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: 'Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin.

Yasin hangi vakitte okunmalı?

Yasin Suresi gece vakitlerinde özellikle okunur. Allah'u Teala'nun rızasını kazanmak için geceleri Yasin Suresi'ni okumak tavsiye edilir. Ne niyet içi okunursa, Allah'ın izniyle kişi o muradına nail olur. Cuma geceleri Yasin Suresi'ni okuyan kişi Allah'ın mağfiretine kavuşmuş halde sabahlar.

Perşembe günleri Neden yasin okunur?

'Yasin Suresi'ni, ölümü yaklaşan hastanın yanında okunursa Allah onun can vermesini hafifletir.' Hz. Peygamber'in 'Üzerine Yasin suresi okunan mevtanın azabı hafifler.' dediği rivayet edilir. Bu sebeplerle Yasin Suresi cenazelerde okunur.

Yasin neden ölülere okunmaz?

70 KERE OKUNAN DÄ°LEK DUASI

Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere 'Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir' okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)

Dileğinin kabul olması için kaç Yasin okunmalı?

Bu hadis-i şerif, Yasin Sûresinin hem ölüm döşeğinde olan hastaya okunmasına hem de ölmüş mü'minlerin ruhuna bağışlanmak üzere okunabileceğine işaret etmektedir.

Olen insana Yasin okunur mu?

Bilindiği gibi genelde ölülerin arkasından Yasin suresi okunmaktadır. Örnek olarak verilen ayetin Yasin suresinin içinde geçiyor olması da son derece manidardır. Kuranın ölen kişiye bir faydası olmaz. Aynı şekilde ölmek özere olan kişinin başında okunan Kuran, o kişinin daha rahat ve kolay ölmesini sağlamaz.

Yasin ölülere gider mi?

Yasın Suresi okunduktan sonra teslim edilir yani bağışlama duası okunur ve Yasin suresinin Yüce Allah tarafından kabulü umulur. Buna teslim etmek de denir. Genellikle de şu yakarış ile başlanır:' Ya Rabbi. Okuduğum Yasin-i Şerifi yüce katında kabul buyur.

Yasin ölünün ruhuna nasıl teslim edilir?

'Kur'ân okuyunuz! Zira o Kur'ân okuyanlara kıyamet gününde şefaatçi olarak gelecektir. Evlerinizde çok çok Kur'ân okuyunuz! Çünkü Kur'ân okunmayan evde hayır az, şerse çok olur.

Her gün Kuran okursak ne olur?

Kur'an okurken yanlış okumak günah değildir.

Böyle bir şey günah olsa, hiç kimsenin Kur'an öğrenmemesi gerekir. Bu da olmayacağına göre, Kur'an'ı okurken hata yapmanın günah olması söz konusu olamaz.

Kurani yanlis okumak günah mı?

Alimler Kur'an'a saygısızlık sayılacak durumları şöyle özetlemişlerdir: Yere veya necis olan yerlere atmak, Ona basmak, tükürmek ve hakaret ve saygısızlık sayılacak tüm davranışlar. Kişinin eşiyle Kur'an bulunan odada cinsel ilişkiye girmesi saygısızlık sayılmaz.

Kuranı kerim olan odada neler yapılmaz?

' ' (Mümin, 40/7 ve 8). Bu ayetlerde, kulluklarını yerine getiren müminler için, meleklerin dua ettikleri bildirilmektedir. Kulluk vecibelerinin başında Kur'an okumak gelir; demek ki melekler, onu da dinlerler.

Kuran okurken melekler dinlemeye gelir mi?

Değerli kardeşimiz, Kur'an-ı Kerim'i okumak ya da dinlemek isteyen kimsenin abdest alıp kıbleye doğru oturması sünnettir. Ancak yürürken veya yatarken onu okumakta da bir sakınca yoktur.

Kuran dinlerken nasıl oturmalıyız?

Başkanlık, Kuran'da, ayaktayken, otururken ve 'yanları üzerine yatarken' Allah'ı anmanın tavsiye edildiğini ve herhangi bir saygısızlık kastı olmaksızın, yatarken Kuran okumak ve dinlemekte sakınca olmadığını ifade etti.

Yatarken Kuran dinlemek günah mıdır?

Kur'an'ı, ancak bilinçleri açık, şirk pisliğine bulaşmamış, önyargısız ve hak gaspına karışmamış iyi niyetliler doğru olarak anlayabilir.

Kurani kim anlar?

Kur`ân-ı Kerîm okunurken yatmayıp oturmayı ona saygıyla alâkalı görmediği için yatan birisinin yanında okumanın ise bir sakıncası olmamalıdır. Uyuyanın yanında okumakta ise herhangi bir sakınca yoktur.

Kuranı Kerim okunurken uyunur mu?

'Hangi evde Kur'ân-ı Kerîm okunursa, orada bolluk ve bereket çoğalır. Şeytanlar uzaklaşır. Ve melekler oraya dolarlar.' 'Hangi evde Kur'ân okunmazsa o evde darlık, sıkıntı, huzursuzluk başgösterir.

Kuran okunmayan evde ne olur?

Yatak odası olsun ya da olmasın kişinin uyuduğu yerde Kuran-ı Kerim bulundurması caizdir. Çıplak iken ya da ayakları ona bakacak şekilde bulundurmak caiz görülmemektedir.

Kuran ı Kerim yatak odasına konur mu?

Cebrail'e (a.s) şöyle bir soru sordu: Acaba melekler de (insanlar gibi) ağlayıp güler mi? Hz. Cebrail (a.s) şöyle buyurdular: Evet.

Melekler ağlar mı?

Tahrim 66/6) hafaza melekleri gibi özel olarak insanlarla görevli olanların dışında diğer meleklerin de Allah'ın izniyle insanlara her an yardım ve destekte bulunabilecekleri söylenebilir. Dolayısıyla gözle görülmese, mahiyeti ve içeriği tam olarak bilinemese de meleklerle insanlar arasında bir bağın bulunduğu açıktır.

Melekler bize sarılır mı?

'Sure-i Yasin'i sabahleyin okuyan kimseye o günün sultanlığı(manevi olarak) verilir.Akşamları okuyana ise o gecenin sultanlığı verilir.'

Yasin okuyan kiÅŸiye ne denir?

Peygamber Efendimiz (asm) ölülere yasin okumayı tavsiye etmiştir. Zira okunan yasin ölünün günahlarının affına ve sevaba nail olmasına vesile olur.

Yasin suresi neden mezarlıkta okunur mu?

Dinen caiz olmadığı gibi insanlarca da hoş karşılanmaz. Bu tip melodilerin ortamına göre çalınması daha uygundur. Mezar başında Yasin suresini telefon aracılığı ile okutuyorlar. Bunun hiçbir sakıncası yoktur, aksine ölen kişinin ruhuna dua okutulduğu için hem ölen, hem de okutan için sevaptır.'

Dileğinin kabul olması için kaç yasin okunmalı?

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz; eğer telefondan okuman huşuulu ve tedebbürlü ise ecrin mushaf ile okumuş olduğundan az olmaz inşaallah. Çünkü olayın döndüğü nokta Kur'an ile faydalanılması ve kalbin huşuu bulmasıdır. En iyisini Allah bilir.