sığacık otelleri herşey dahil

Sığacık ta Ne Meşhur?

Sığacık sokaklari nerede?

Sığacık, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alıyor. İzmir'in Seferihisar ilçesinin bir mahallesi olan Sığacık'ın İzmir şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 50 kilometre. İzmir'den Sığacık'a gitmek için her gün yapılan otobüs seferlerini değerlendirebilirsiniz.

Sığacık kışın nasıl?

Kışın bile huzur dolu bir tatil yapmak istersen gelebilirsin çünkü kışın hava ılık ve yağışlı seyrediyor. Ayrıca Sığacık'ta her yıl Kasım ayında Mandalina Şenliği düzenleniyor. Yerliler arasında 'Turuncu Bayram' diye anılan bu şenlik zamanında da Sığacık'a gelebilirsin.

Sığacık kaç günde gezilir?

Eğer eğitim yoksa, bizce buraları görmeye 1 gün yeter: Sabah Sığacık'ı gezerdik. Pazar gününe denk getirmek özellikle pazarı yakalamak için iyi olur. Sonra çıkıp Teos'u gezerdik. Öğleden sonrayı da Büyük Akkum'da denize girerek geçirirdik.

Sığacık ın neyi meşhur?

Sığacık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mandalina kokulu sokakları, tarihî taş evleri, bakir koyları ve doğası ile Sığacık Ege'nin en güzel tatil beldelerinden biridir. Türkiye'nin ilk 'Sakin Şehri' unvanına sahip olan Seferihisar'ın şirin mahallesi Sığacık son yıllarda birçok seyahatseverin de uğrak noktasıdır.

Sığacık ne ile meşhur?

İzmir'e bağlı olan Sığacık'ta tatil yapmak için pek çok güzel plaj bulunmaktadır. Bu nedenle tatilcilerin birçoğu da her sene burayı tercih etmektedir. Akkum Plajı Sığacık bölgesine en yakın ve en popüler plajlardan birisidir. Bu plaj büyük bir koyda yer almaktadır.

Sığacık ta denize girilir mi?

Sığacık'ta marinanın bulunması ve sığ sahilinden dolayı denize girilemiyor. Alternatif olarak en yakın koylardan biri Girlen Plajı oluyor. Bakir bir koy olduğu için burada herhangi bir tesis mevcut değil, hazırlıklı gelmekte fayda var.

Sığacık denizi sığ mı?

Akkum plajı bir halk plajıdır. Bundan dolayı giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Sığacık Akkum plajı ücretli mi?

Denizi temiz ve berrak olsa da su biraz soğuk. Yaz sıcağında serinlemek için ideal olsa da soğuk suya girmeyi sevmeyenler zorlanabilir.

Sığacık deniz suyu soğuk mu?

İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.

Türkiye'de en sıcak deniz suyu neresi?

Rüzgar sörfü için elverişli olmasının ufak bir dezavantajı olarak plaj çok rüzgarlı oluyor. Bu tabii deniz suyunun da soğuk olmasına yol açıyor.