sahibinden satilik nissan primera tekna ankara

Nissan Primera motor ömrü kaç km?

zaten 2.0 motor seçeneğinde primera son derece atik, seri bir arabadır. sonuçta 1370 kg bir araçtır. motor için bakımları yapıldığı taktirde 500.000 km ömür biçen usta gördüm. 2000 model arabam cvt (bkz: tiptronik) şanzıman, 6 ileri vites, ön koltuklar ısıtmalı, sanrooflu, zenon farlı, yan aynaları elektrikli idi.

En uzun ömürlü araba motoru hangisi?

Japonya'da genel merkezi bulunan Toyota, tüm dünya tarafından bilinen ve diğer otomotiv şirketlerinden daha uzun süre dayanan araçlar üretiyor. Firma, motor ömrü kriterini baz alırsak Honda'yı da geride bıraktığını ve birinci sıraya yükseldiğini görüyoruz.

Motor ömrü nasıl anlaşılır?

Kendi aracınızın motorunun bitip bitmediğini anlamak yeni araç alırken anlamaktan nispeten daha kolaydır. Öncelikle en bilinen yöntem aracınızın yağ yakmasıdır. Eğer araç yağ yakıyorsa bu motorun bittiğine işaret olabilir. Sarsıntılı ve düzensiz çalışmak da motorun bittiğine işaret olabilir.

Dizel araçların motor ömrü kaç km?

Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.

En sorunsuz otomobil hangisi?

Toyota, Amerikan araştırma şirketi CarMD tarafından yapılan araştırmaya göre en sorunsuz araba markası olarak belirlendi. Arızalanma sıklığı en düşük olduğu belirlenen Toyota araba modelleri, dünyanın en güvenilir ve sorunsuz otomobil markası sıralamasında birinci sırada yer aldı.

Volvo neden bu kadar saglam?

1 Volvo'nun Gücü İsveç Çeliğinden Geliyor

Bugün dünyanın en kaliteli çeliği olarak bilinen İsveç çeliği, fosfor ve kükürt içermemesinden dolayı son derece sağlam. Yıllardır en küçüğünden en büyüğüne bütün araçlarının vazgeçilmez bileşeni olan İsveç çeliği, Volvo'yu Volvo yapan özelliklerin başında geliyor.

LPG motor ömrünü kısaltır mı?

Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.

Bir araba kaç binde motor ister?

Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.

Bir aracın ömrü kaç km?

Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte.

Nissan Primera ne demek?

Nissan Primera (日産 プリメーラ), Japonya iç pazarı ve Avrupa pazarları için Japon otomobil üreticisi Nissan tarafından üretilen büyük aile otomobilidir. Üst modeli ise Infiniti G20'dir.

Nissan Alman mı?

Nissan Jidōsha Kabushiki Gaisha (日産自動車株式会社) veya kısaltılmış haliyle Nissan, (日産) çok uluslu Japonya merkezli otomotiv şirketi.

Hypertronic vites nedir?

Yeni Primera'da ayrıca yeni Hypertronic CVT adı verilen yeni bir şanzıman bulunuyor. Bu şanzıman ile bir vitesten diğerine geçerken sürücünün yaşadığı sarsıntı ve devir düşmesi yaşanmıyor. Hem otomatik hem de manuel kullanım imkanı sağlayan Hypertronic CVT, konforlu ve sportif sürüş imkanı sağlıyor.

Toyota Japon malı mı?

Toyota markası, Japonya'ya ait, Asya, Amerika, Avrupa ve Afrika kıtalarında üretiliyor. Volvo markası, İsveç ve Çin'e ait, Asya ve Avrupa kıtasında üretiliyor.

Japon arabaları hangisi?

Nissan, Honda, Daihatsu, Subaru, Mazda, Mitsubishi, Suzuki ve Toyota'nın anavatanı olan Japonya; son zamanlarda piyasaya sürdüğü modeller ile tasarım açısından da kendisini epey geliştirdiğini kanıtlıyor!

Alman arabaları neden iyi?

Yüksek performansı verimli bir motor teknolojisiyle sunan Alman otomobilleri ideal denilebilecek yakıt tüketim değerlerine sahip oluyor. Verimliliği ve performansı bir arada sunan Alman arabaları sportif sürüş dinamikleriyle oldukça keyifli ve akıcı sürüş deneyimi yaşatıyor.

F1 vites ne demek?

Öte yandan motordan alınan gücü tekerleklere farklı seviyelerde aktarma görevine sahip olan şanzımanlar arasında üçüncü bir seçenek daha var: Yarı otomatik şanzıman. Yarı otomatik şanzımanlar için otomatikleştirilmiş manuel şanzıman veya F1 şanzımanı da denebilir.

Tiptronik mi DSG mi?

tiptronikler daha çok yakar, vites geçişleri de DSG kadar hızlı değil.. aynı anda hem otomatik hemde manuel olarak kullanma şansınız var.. ayrıca DSG şanzıman bir manuel kullanıcıdan daha hızlı vites değiştirerek viteslerin geçtiğini anlaşılmaz hale getiren bir sistemdir.volkswagen eşi benzeri olmayan bir buluşudur.

Tiptronik mi tam otomatik mi?

Tiptronik şanzıman, hem tam otomatik hem de debriyajsız manuel vites değiştirmeye izin veren bir şanzımandır.

Nissan Qashqai kaç yılında üretildi?

Nissan Qashqai (日産 キャシュカイ), Japonya piyasasında Nissan Dualis (日産 デュアリス) Kuzey Amerika piyasasında Nissan Rogue (日産 ローグ), Nissan Motors'un 2007'de üretmeye başladığı Kompakt SUV'dur.

Qashqai ne anlama gelir?

Kaşkaylar (Farsça: قشقائی Qashqāī), Güneydoğu İran'ın Fars Eyaleti'nde özellikle Şiraz çevresinde yaşayan ve hâlâ ağırlıklı olarak göçebe bir Türk halkıdır.

Nissan Qashqai Japon mu?

Nissan Qashqai (日産 キャシュカイ), Japonya piyasasında Nissan Dualis (日産 デュアリス) Kuzey Amerika piyasasında Nissan Rogue (日産 ローグ), Nissan Motors'un 2007'de üretmeye başladığı Kompakt SUV'dur.

J11 ne demek?

J11: Grip, virüsler tespit edilmedi.

Qashqai +2 ne farkı var?

Qashqai+2' nin Qashqai' den 21 cm daha uzun olması etkisini aracın iç hacminde de gösteriyor. Daha geniş arka diz mesafesi, 7 kişilik oturma alanı sunan 3. sıra arka koltuklar ve büyük bagaj hacmi aracın en belirgin özellikleri arasında yer alıyor.

Nissan açılımı nedir?

Japon otomobil firması 'Nissan'ın ismi 'Nihon' (Japon) ve 'Sangyo' (endüstriler) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiş.