Tarsus'ta yevmiyeler ne kadar?
Mersin'in Tarsus ilçesinde 2022 yılı için tarım işçisi yevmiyesi 275 TL oldu. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, daha önce 165 TL olan tarım işçilerinin yevmiyesi, artan ekonomik koşullar göz önüne alınarak, 275 olarak belirlediklerini açıkladı.
Tarsus Nasıl Bir Yer?
Günümüzde de tarihi statüsünü korumakta olan Tarsus, Türkiye'nin değeri çok fazla önemsenmeyen Kilikya coğrafyasının merkezidir. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri tanesi olan ve neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan Tarsus, Roma, Bizans ve Rumların memleketi ve tarihi İpek Yolu'nun rotalarından biridir.
Tarsus nereli?
Tarsus'ta kaç kişi var?
NÜFUS : * TARSUS 347.314 KİŞİLİK NÜFUSU İLE MERSİN'İN EN BÜYÜK İLÇESİ OLUP, NÜFUSUN 274.105 MERKEZDE, 73.209 KIRSALDADIR. * 2021 TUİK VERİLERİNE GÖRE TARSUS; *TÜRKİYE'DEKİ 973 İLÇE ARASINDA 63. SIRADA, MÜSTAKİL İLÇELER ARASINDA 1. SIRADA OLUP, NÜFUS AÇISINDAN 26 İLDEN BÜYÜK BİR İLÇEDİR.
Tarsus Kürt mü?
Merkez ilçeler hariç Kürt nüfusu Mersin'in diğer bölgelerinde pek yaşamamaktadır. Ancak Tarsus ilçesinde %15 ile 20 arası bir Kürt nüfusu mevcuttur. Tarsus'ta da Türk kimliği ağır basmaktadır. Tarsus'ta Malatya'dan göç etmiş Türkmen Alevilerinin kurduğu köy de mevcuttur.
Tarsus neyi ünlü?
Tarsus şelalesi Tarsus'un Berdan çayı üzerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Roma döneminde de burası Roma mezarlığı olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise Tarsus şelalesi mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Kültürlerin kesişme noktası olarak bilinen Kırkkaşık bedesteni Tarsus'ta bulunan en ünlü yerlerden birisidir.
Tarsus neyi meÅŸhur yemek?
Aylarca kapatılan ve milletvekillerinin dahi sokulmadığı kazı alanından tonlarca altın çıktığı, Kral Dakianus'un hazinesinin olduğu veya Aziz Paul'un kayıp İncil'inin bulunduğu iddia edildi. Fakat resmi kaynaklara göre kazı alanında hiçbir şey bulunamadı.
Tarsus gizemli evde ne bulundu?
* 2021 TUİK VERİLERİNE GÖRE TARSUS; *TÜRKİYE'DEKİ 973 İLÇE ARASINDA 63. SIRADA, MÜSTAKİL İLÇELER ARASINDA 1. SIRADA OLUP, NÜFUS AÇISINDAN 26 İLDEN BÜYÜK BİR İLÇEDİR.
Tarsus kaçıncı sırada?
Tarsus'un il olmasını isteyenler, kentin tarihi köklerinden Çukurova'nın en büyük havaalanının ilçeye yapılıyor olmasına, yeni açılan Tarsus Üniversitesi'nden, 10 bin kişilik cezaevi ve yeni sahil projelerin, oradan da inşası devam eden ve kapsamı arttırılan yeni kaymakamlık binasına kadar kimi gerekçeleri öne ...
İlçe doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde Akdeniz ile çevrilidir. Tarihte en yaygın Kilikya olarak anılan bölgede bulunan ilçenin Hitit Uygarlığı başta olmak üzere köklü bir uygarlık geçmişi vardır. Hititler döneminde Tarsus, Kizzuvatna eyaletinin bir kentiydi.
Tarsus neden il olmuyor?
Tarsus'un ismi önce Grekçe Tarsos, daha sonra Latince Tarsus olarak kullanılmıştır. Kuruluşuyla ilgili söylence ise şöyledir: Antik çağlarda Tarsus Çayı'na, yerli Kilikia halkı Kydnos ismini vermiştir ve Kydnos'un oğlu Parthenia, Kydnos'un denize döküldüğü yere kendi adı ile bir şehir kurmuştur.
Tarsus kimlere ev sahipliği yapmıştır?
Tarsus'un ismi önce Grekçe Tarsos, daha sonra Latince Tarsus olarak kullanılmıştır. Kuruluşuyla ilgili söylence ise şöyledir: Antik çağlarda Tarsus Çayı'na, yerli Kilikia halkı Kydnos ismini vermiştir ve Kydnos'un oğlu Parthenia, Kydnos'un denize döküldüğü yere kendi adı ile bir şehir kurmuştur.
Tarsus'un eski adı nedir?
Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi ardından 1517'de Osmanlı egemenliğine giren Tarsus, önce Kıbrıs Eyaleti'ne, daha sonra da Adana Eyaleti'ne bağlı bir sancak merkezi oldu.