sahra hastanesi ne demek sözlük anlamı

Sahra Kürt ismi mi?

Arapça kökenli bir isim olan Sahra ismi ülkemizde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kürt ismi ilk nerede?

Etimoloji. 'Kürt' sözcüğünün en eski yazılış biçimi olarak Sümer tabletlerinde geçen (MÖ 3. binyıl) ve yine bir halkı ve devleti ifade etmek için kullanılmış olan Karda-ka, (dağlılar) terimi ile ilişkilendirilmiştir.

Lina ismi ne anlama gelir?

Lina isminin anlamı: 1. Antik Yunan'da olimpiyat oyunlarını kazananlara verilen ve zeytin dallarından yapılan taç. 2. Arapçada yumuşak hurma ağacı.

Yareli ne demek?

Yare kelimesi özellikle divan şairleri tarafından sıklıkla kullanılmıştır. Farsça kökenli bir sözcük olan yare, yara anlamına gelir. Ancak bu kelime genellikle bedende değil, kalpte açılan manevi yaraları nitelemek için kullanılır. Örneğin yare-i hicran, ayrılık acısı anlamına gelir.

Gerçek Kürtler nereli?

Kürtler (Kürtçe: کورد, Kurd), doğuda Zagros Dağları'ndan batıda Toros Dağları'na ve güneyde Hemrin Dağları'ndan kuzeyde Kars-Erzurum platolarına kadar uzanan coğrafi bölgede yoğun şekilde yaşayan, 2017 yılı tahminlerine göre dünyada yaklaşık 36-45 milyon nüfusa sahip olan İranî bir halktır.

Orjinal Kürtçe nerenin Türkiye?

Kürt dilleri veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Kürt soyu kaç yıllık?

Kürtlerin kökeni, Orta Doğu tarihi ile ilgili bir konudur. Akademisyenler, Kürt sözcüğünün kökeni için farklı teoriler ortaya atmışlardır. İngiliz Oryantalist Godfrey Rolles Driver'a göre, Kürt terimi, MÖ 3. bin yılda Sümer kil tabletlerinden bulunan Sümerce Karda olarak geçen ulus ile ilişkilendirilmiştir.

Aren ismi ne anlama gelir?

1. Çölde bulunan en parlak ve gösterişli kum. 2. Çöl kumu.

Eliz ismi ne anlama gelir?

Emir veren kimse, prenses

Hükümdar kadın.

Arya ismi ne anlama gelir?

Arya isminin anlamı: Operalarda solistlerden birinin orkestra eşliğinde söylediği, genellikle kendi içinde bütünlüğü olan parça.

Sahra Türk ismi mi?

Kökeni Arapçadan gelen Sahra isim ile beraber sözlük anlamı olarak da büyük öneme sahiptir. Güzel bir anlamı ile beraber önemli değere sahip kız isimleri arasında geliyor. Türkçe karşılığı olarak ise, 'Kır, ova ve çöl' anlamları üzerinden ele alınmaktadır.

Asel ismi ne anlama gelir?

Asel isminin anlamı: 1. Şifa veren bal. 2. Huzur, muhabbet, sevgi.

ZAYA ne anlama gelir?

ZAY'A. 1. Üzerinde binâ bulunmayan boş arâzi.

Ayla ne anlama gelir?

Ayla, Türkçe kökenli bir isimdir ve kadın ismi olarak kullanılır. Ayla isminin Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki anlamı ayın ve güneşin etrafında görülen halka demektir. Bazı zamanlarda ay ya da güneşin çevresinde beyaz bir halka belirir. Bu halkaya ayla ya da hale denir.

Janya ne demek?

kürtçede jan acı, sızı anlamına gelir. modern kürt şiirinin en sevilen şiirlerinden biri.