sağlık bakanlığı bordro sorgulama

Sağlık Çalışanlarına Ek ödeme kimlere verilecek?

Ayrıca hastalık nedeniyle raporlu olunan günlerde de kesinti yapılmayacak. Soru: Teşvik ödemesini kimlerin alabileceği konusu ile ilgili tartışma var. Teşvik ödemesi kimleri kapsıyor? Cevap: Teşvik ödemesinden ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanları yararlanacak.

Ek ödeme 2022 ne kadar?

Hak sahipleri, 9 bin 541,05 TL ile 17 bin 347,36 TL arasında değişen 2022 yılı ek ödemelerini 27 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle banka ve PTT şubelerindeki hesaplarından alabilecekler.

Sağlık çalışanları döner sermaye ne kadar?

Daha açık bir ifade ile sağlık çalışanlarının ek ödemeye ilaveten her ay 805 TL ile 1.138 TL ücret alması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının önemli bir kesimi toplamda yıllık 25.000 TL ile 29.000 TL döner sermaye alması gerekiyorken sadece 15.312 TL sabit ek ödeme almaktadır.

Doktorlara ek ödeme ne kadar?

Hekimlere yapılacak döner sermaye ek ödemesi hesabı şöyledir: Sabit ödeme = En yüksek devlet memuru aylığının eğitim görevlilerine (ek gösterge dâhil) %410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine %335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise %265'i oranı.

Kimler ek zam alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilerin refah payı eklenerek yüzde 25 zam alacağını açıklamıştı. Erdoğan son açıklamasında rakamı yüzde 30'a çıkardı. Böylece memur ve memur emeklileri 13,52, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 14,60 puan ek zam alacak.

Ek ödeme herkese verilecek mi?

Cevap: Performansa göre ek ödeme yönetmeliği tamamen kaldırıldı. Yeni yönetmelik, döner sermaye hak eden herkese taban ek ödeme getirdi.

Ek zamdan Kimler Yararlanacak?

Yasanın 60. maddesiyle, yönetici pozisyonundaki memurlar için 15 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde ek maaş artışı yapıldı. KİMLER YARARLANACAK? Ek zamdan, il müdürü ve üzerindeki pozisyonlarda görev yapan memurlar yararlanacak.

Döner sermaye kaç ayda bir verilir?

Buna göre, 5947 sayılı Kanun ile 209 sayılı Kanun'a eklenen Ek 3. Madde uyarınca, her ayın 15'inde herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, döner sermaye gelirlerinden sabit ek ödeme yapılacaktır.

Döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu harcı ve döner sermaye ödemesi alıcı ve satıcı adına ayrı ayrı tahakkuk eder. Yani tapu ödemelerini mevzuatlar gereğince alıcı ve satıcı yarı yarıya yapar. Ancak ülkemizde genel uygulama olarak bu ödemeleri alıcının yapması istenir.

1200 TL Ek ödeme kimlere verilecek?

Makam Tazminatı almayan polislere verilecek 1200 TL. tutarındaki ek ödemeden, Milli İstihbarat Teşkilat, Emniyet Teşkilatı, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup subay, astsubay, uzman jandarma, ve uzman erbaşlara 926 …

Teşvik ek ödeme nedir?

b) Teşvik ek ödemesi: Personelin görev yaptığı sağlık tesisinde hizmete katkısı ve verimliliği ile finansal sürdürülebilirliği sağlama, hizmetin kalitesi, çalışan ve hasta memnuniyeti gibi kriterler göz önüne alınarak mesai içi ve mesai dışı çalışmalarına karşılık olarak döner sermayeden personele yapılan ödemedir.

Izin alınca döner kesilir mi?

Soru: İzin kullanınca, taban ek ödeme ile verilen paradan kesinti olacak mı? Cevap: Yıllık iznin 12 gününde hiçbir kesinti olmayacak. Ayrıca hastalık nedeniyle raporlu olunan günlerde de kesinti yapılmayacak.

Teşvik ödemesi kaç TL?

Teşvik Ek Ödeme Tutarları 2023

Mesleğe yeni başlayan asistanlar 8.000 TL teşvik ödemesi alırken, total ücretleri ise 30 bin ile 35 bin arasını bulmaktadır.

Döner sermaye kalkacak mı?

Sağlık çalışanlarına bugüne kadar ödenmekte olan sabit ek ödemenin, merkezi yönetim bütçesinden maaşla birlikte ödenmesi sağlandı. Döner sermaye ek ödemesinin hastane tahakkuklarına bağlı olması ortadan kaldırılarak il veya ülke bazında aynı standartla ek ödeme verilmesi sağlandı.

Rapor alınca maaştan ne kadar kesinti olur?

SGK tarafından rapor ücreti ödenmesi için en az 3 gün rapor alınması gerekmektedir. İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.

Izinli günde maaş kesilir mi?

İznin isminden de anlaşılacağı gibi, izinli olduğu günler için ücret ödenmesi yapılmaz. Yine aynı şekilde bu dönem boyunca çalışanın SGK primi de tahakkuk etmez.

Evlilik izni döner kesilir mi?

Yıllık izin, şua izni, mazeret izni, doğum öncesi, do- ğum esnasında ve sonrasında kullanılan izinlerde ve evlilik izinlerinde döner sermayeden katkı ödenmesi; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 58 inci madde- sine aykırıdır.

TeÅŸvik primi kimlere verilir?

SGK Teşviklerinden Kimler Faydalanabilir? SGK teşviklerinden küçük veya büyük farketmeksizin bütün işyerleri faydalanma hakkına sahiptirler. İşyerindeki personel sayısının uzun-kısa vadede arttırılmış olması en önemli husustur. Bunlara ek olarak bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

TeÅŸvik ne zaman biter?

İstihdamın korunması ve artırılması kapsamında işverenlere prim ve vergi desteğini düzenleyen İlave İstihdam Teşviki süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldı. Bu teşvik ile bir önceki yılın ortalama sigortalı sayısına ilave istihdam edilenler için sağlanan prim desteği uygulaması sürecek.

Döner sermaye ödemesi kaç TL?

Döner Sermaye Bedeli Ne Kadar? Tapu işlemleri sırasında alınan döner sermaye bedeli resmi bir ücrettir ve 2022 yılı için 157 TL olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak 21,50 TL ilave hizmet bedeli alınmaktadır. Toplamda döner sermaye bedeli olarak 178,50 TL ödenmesi gerekmektedir.

Döner sermaye maaşı nedir?

Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi ve verebilmesi için kurumlar bazında ilgili kanunla izin verilen kurum içi ticari etkinliklere verilen genel addır. Elde edilen gelir ortak bir havuz sisteminde biriktirilir.

Teşvik ek ödeme ne kadar?

Ödeme tutarı yüzde 20'ye kadar artırımlı uygulanabilecek

Teşvik ek ödemesi, personelin kadro unvanına göre, hak ettiği taban ödemenin birim teşvik katsayısı ve aktif çalışma gün katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak.

Hastaneler döner sermaye verecek mi?

Döner sermayeden ek ödeme vermeyen hastane kalmayacak. Özverili çalışan hekimlerin, sağlık personelinin ek ödemelerinde artış yapılacak. 3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle birlikte emeklilikte yeniden düzenleme yapılacak.

TeÅŸvik Odemesi kimlere verilir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete'de yayımlanan sağlık çalışanlarına teşvik ödemelerinden kimlerin yararlanacağını açıkladı. Bakan Koca 'Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak' ifadelerini kullandı.

2022 SSK emekli ek ödeme ne kadar?

Tüm emeklilerin maaşlarına her ay ek ödeme (vergi iadesi) ilave ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaşın yüzde 4'ü ya da yüzde 5'i (çok düşük maaşlılarda) oranında ek ödeme alıyor.

SSK ek ödeme ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilerin refah payı eklenerek yüzde 25 zam alacağını açıklamıştı. Erdoğan son açıklamasında rakamı yüzde 30'a çıkardı. Böylece memur ve memur emeklileri 13,52, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 14,60 puan ek zam alacak.