samandağ belediye başkanı refik eryılmaz

SamandaÄŸ Belediyesi hangi parti?

Refik Eryılmaz(d. 10 Mayıs 1964, Samandağ, Hatay), Türk siyasetçidir. Samandağı belediye başkanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay 24. dönem milletvekilidir.

Hatay SamandaÄŸ Alevi mi?

Samandağ etnik olarak Arapların, Ermenilerin ve Türkmenlerin yaşadığı bir bölge olmakla beraber Araplar çoğunluğu oluşturur. Dinsel ve mezhepsel olarak ise Nusayri (Arap Alevisi) başta olmak üzere Sünni, Hristiyan Ortodoks, Hristiyan Katolikler ve Gregoryenler gibi çeşitli inanç grupları bulunmaktadır.

SamandaÄŸ'da ne var?

Türkiye'nin en uzun sahiline sahip olması ile ünlü olan Samandağ'da gezmek isteyebileceğiniz yerler, genellikle ilçenin iç kısımlarında yer almaktadır. Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Samandağ Sahili, St. Simeon Manastırı, Vakıflı Köyü ve Batıayaz Yaylası, kısa süreli seyahatler ile uğrayabileceğiniz yerlerdir.

Aleviler neye tapıyorlar?

Aleviler, Muhammed'in son peygamber olduğuna, Ali bin Ebu Talib'in ise veliliğine (ya da imamlığına) inanırlar. Aleviler, ibadetlerini cemevinde yaparlar. Günlük ibadetleri Sabah, Akşam ve Gece Gülbeng'idir. Kadir Gecesi'yle bağlantılı olarak üç gün ve Muharrem ayında ise on iki gün oruç tutarlar.

Nusayriler Åžii mi?

Nusayriler (Arapça: نصيرية) veya Arap Alevileri Şii inancının bir kolu olarak kabul edilirler.

Arap Alevileri Müslüman mı?

Genellikle Müslüman topluluklar içerisinde gösterilen Nusayriler, Arap Alevisi olarak da bilinirler. Akidelerinin tarifi olarak ifade edilen Nusayrilik ise Batınilikten kaynaklanan bir Şii fırkasıdır.

Samandağ Nufüsü kaç?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, ilçenin genel nüfusu 118.373 tür. İlçenin yüzölçümü 446 Km2 olup, Km2 ' ye düşen nüfus 265,41 kişidir.