samandag belediye baskani hangi partiden

Samandağ Refik Eryılmaz hangi parti?

Samandağı belediye başkanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay 24. dönem milletvekilidir.

Refik Kurukız hangi partiden?

Evli ve 6 çocuk babası ve bir torun sahibi olan Refik KURUKIZ, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Şalpazarı Belediye Başkanı seçildi.

Hatay Samandağ Belediye Başkanı hangi partiden?

Hatay belediyesi hangi parti?

Samandağ etnik olarak Arapların, Ermenilerin ve Türkmenlerin yaşadığı bir bölge olmakla beraber Araplar çoğunluğu oluşturur.

Gerede hangi parti aldı?

Etnik Yapı ve Din

Dinsel ve mezhepsel olarak ise Nusayri (Arap Alevisi) başta olmak üzere Sünni, Hristiyan Ortodoks, Hristiyan Katolikler ve Gregoryenler gibi çeşitli inanç grupları bulunmaktadır. Samandağ'daki Arapların büyük bir kısmı mezhepsel olarak Nusayridir.

Göktepe Belediye Başkanı hangi partiden?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, ilçenin genel nüfusu 118.373 tür. İlçenin yüzölçümü 446 Km2 olup, Km2 ' ye düşen nüfus 265,41 kişidir.

Samandağ Türk mü?

Nusayriler (Arapça: نصيرية) veya Arap Alevileri Şii inancının bir kolu olarak kabul edilirler.

Arsuz Belediyesi hangi parti?

Hatay bölgemizde bizim de Nusayri vatandaşlarımız vardır. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Suriye'yi Fransızlar işgal ettiğinde, bu grup kendilerini 'Alevi, Suriye Alevisi, Arap Alevisi' gibi adlarda tescil ettirmişler, hatta yaşadıkları bölge Fransa tarafından resmen 'Alevi vilayeti' olarak adlandırılmıştır.

Elbistan Belediyesi hangi parti?

Hatay adının kaynağına ilişkin ilk bilgiler İ.Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.

Hatay SamandaÄŸ da hangi mezhep var?

Etnik Yapı ve Din

Samandağ etnik olarak Arapların, Ermenilerin ve Türkmenlerin yaşadığı bir bölge olmakla beraber Araplar çoğunluğu oluşturur.

Samandağ Nufüsü kaç?

Nusayrilik/ Arap Aleviliği, Muhammed b. Nusayr en-Numeyri tarafından kurulduğu düşünülen ve Hüseyin b. Hamdan el-Hasîbi tarafından sistemleştirilen; Şii mezhebin ile aynı temellere sahip; batıni bir İslam mezhebidir.

Nusayriler Åžii mi?

Maraş Alevîleri genellikle Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde ve köylerinde çoktur.

Hatay Alevileri kimdir?

Köy halkı Malatya'nın Akçadağ ilçesinden göç etmiş Kürne aşiretine mensup. Köy halkı Ankara'nın Haymana ilçesinden göç etmiş Rişvan Kürtlerinden.

Hatayın kökeni nedir?

Selim döneminde Turnadağ Muharebesi (1515) ile Osmanlı İmparatorluğuna katıldı. 1522 yılında Maraş bölgesi, özel yönetiminden ayrılır, sancak haline gelir ve Elbistan da Maraş'ın kazası haline gelir.

Hatay Samandağ Kürt mü?

Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi, seyahatnamesinde Maraş halkı için, 'kelimatları lisan-ı Türkidir ve ekseriya halkı Türkmendir' der. Maraş ve çevresi başta Oğuzların Avşar, Bayat ve Beğdili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen yirmi dört Oğuz boyunun tamamı mevcuttur.

Defne Hatay nüfusu kaç?

Maraş Alevîleri

Yine Kahramanmaraş'ın diğer ilçelerinde birçok Alevî köyleri vardır. Kürt olanlar Kürtçe'nin Kurmanci lehçesini konuşurlar. Yine azınlıkta sayıları 20-21 arası Alevî-Türkmen köyüde vardır. Maraş Alevîleri'nde en büyük aşiret aynı zamanda yöredeki dedelerin bağlı bulunduğu Sinemilli Aşîreti'dir.

KahramanmaraÅŸ Elbistan Alevi mi?

Halk arasında Albıstan şeklinde de telaffuz edilir. Elbistan, Bizans'ın Ablasta olarak adlandırdığı yerleşim yeridir. IV. Murat, Bağdat seferi esnasında Osmanlı kaynaklarında Albustan olarak adlandırılan Elbistan'dan geçiş yapmıştır.