saz eş sesli 2 tane cümle

Yaz ve saz eÅŸ sesli midir?

Saz kelimesi bir eş sesli sözcüktür. Yani diğer bir ifade ile sesteş olarak bilinir ve birden fazla anlama sahiptir. Bu anlamlardan ilki ve en çok kullandığı bir müzik aleti olmasıdır.

Ekmek eÅŸ sesli bir kelime mi?

Bundan dolayı anlamları farklı ama yazılışları aynı olan kelimeler eş seslidir. Buna göre ekmek kelimesi de eş sesli bir kelime olarak bilinmektedir.

Çatal eş sesli mi?

Evet çatal kelimesi eş seslidir.

Sazın iki anlamı var mı?

Saz kelimesinin ikinci anlamı bağlamadır. Türk halk müziğinde en çok kullanılan enstrümanlardan biri olan saz, ebatlarına ve tel sayısına göre birçok türe ayrılır. En kısa olanına cura, en büyüğüne divan denir. Saz sözcüğü, soluk ve sararmış anlamında da kullanılır.

Kırmızı nın eş anlamı nedir?

Yaygın yanlış (galatı meşhur) olarak 'al' sözcüğü eş anlamlısı (sinonim) sanılır, hâlbuki 'al'; 'alev rengi, turuncu' rengin adıdır.

Asma eÅŸ sesli nedir?

Kara, asma, uç, dik, bin, taş, kız, yan, saz gibi kelimeler sesteş sözcüklere örnek olarak verilebilir.

Hamur eÅŸ sesli mi?

Karanın eş sesli nedir?

İşte, Türk Dil Kurumu sözlüğü ve eş anlamlı kelimeler sözlüklerinde yer alan karanın eş anlamlısı... Kara sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler arazi, esmer, kötü, siyah, tarla, toprak, uğursuz ve ülke sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Kelimenin eÅŸ sesi nedir?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. Kısaca eş sesli kelimeler bir kelimenin birden fazla anlam barındırmasıdır.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Asma kaç anlamı var?

⇒ Asmanın iki farklı anlamı vardır: Asma; herhangi bir şeyi asmak ya da asılı, asılmış anlamlarına gelir. Asma; aynı zamanda asmagillerden, dalları oldukça fazla uzayan ve asıldığı yeri kaplayan ve üzüm veren bir bitkidir.

Yaprak kelimesinin eş sesi var mıdır?

Hayır yaprak kelimesi eş sesli (Sesteş) değildir.

Asma kelimesinin zıt anlamı nedir?

Asma kelimesinin bir zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Yani sorunun cevabı hayır, asma kelimesinin zıt anlamlısı yoktur olacaktır.

Tabure eÅŸ sesli mi?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. Kısaca eş sesli kelimeler bir kelimenin birden fazla anlam barındırmasıdır.

Ekmek eÅŸ sesli nedir?

Birden fazla anlamı olan ve yazılışı aynı olan sözcükler sesteş olarak değerlendirilir. Sesteş ve eş sesli ise aynı kavramdır. Ekmek kelimesi de farklı iki anlama sahiptir. Bu iki anlamında ekmek şeklinde yazılması kelimeyi sesteş yapmaktadır.

Birkelimesi eÅŸ sesli midir?

Bir kelimesi, hem sözlük hem de mecazi anlamda kullanıldığı için sesteştir.

Çim eş sesli midir?

Çim kelimesi eş sesli bir kelime değildir.

Sali eÅŸ sesli midir?

Yan yana bağlanan tomruklarla yapılan ve küreklerle çekilen ulaşım aracına sal deniz. Sal, yapılması çok kolay olduğu için tarih öncesi çağlardan bu yana kullanılan en eski taşıtlardan biridir. Kayık ile sal eş anlamlıdır. Bu kelime mastar eki aldığında fiil olarak kullanılır.

Hayır kelimesinin eş anlamı nedir?

Kelime Eş Anlamlısı

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır.

Tepe kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Tepe ve tepe noktası kelimeleri de cümle içerisinde doruk sözcüğünün yerine kullanılabilir.