simpsonlar 2023 türkiye kehanetleri

Simpsonlar kim icat etti?

Kökenleri. Groening, Simpsonlar fikrini James L. Brooks'un ofis lobisinde beklerken düşündü. Brooks, Groening'den bir kısa canlandırma serisi için fikir üretmesini istemişti.

Simpsonlar nerede çekiliyor?

Ana aile. Simpsonlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Springfield kasabasında 742 Evergreen Terrace'de yaşayan bir ailedir. Ailenin babası Homer, Springfiel Nükleer Santrali'nde çalışmaktadır, dikkatsiz, şaklaban bir kişiliği vardır. Homer, klişe Amerikan evkadını ve annesi Marge Simpson ile evlidir.

Simpsons kaç parmağı var?

Televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin birçoğunun ortak noktası 4 parmaklı olmaları. Mickey Mouse, Homer Simpson, Sünger Bob, Looney Tunes karakterleri, Taş Devri karakterleri, Tom ve Jerry gibi pek çok çizgi film karakterinin yalnızca dört parmağı var.

Simpsons Netflix de var mı?

12 Kasım tarihinde ilk aşamada Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanmaya başlayacak olan ve Netflix'in en büyük rakibi görünen Disney+ Simpsonlar başta olmak üzere birçok yapıma ev sahipliği yapacak.

Simpsonlar kaç parmağı var?

Matt Groening'in yaratıcısı olduğu ve Amerikan televizyonu Fox'ta yayımlanan Simpsons, 1989 yılında yayımlanmaya başladığı andan itibaren televizyon animasyonlarının seyrini değiştirdi, birçok yapıma esin kaynağı oldu.

Mickey Mouse, Homer Simpson, Sünger Bob gibi, televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin yalnızca dört parmağı var. Onlarca yıldır devam eden bu çizgi film geleneği, birçok farklı nedene dayanıyor. Televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin birçoğunun ortak noktası 4 parmaklı olmaları.

Simpson neden sarı?

Simpson suçlu mu?

4- Karakterlerin rengi neden sarı? Dizinin yaratıcısı Matthew Abram Groening, karikatürlerin göz alıcı olmasını istiyordu. İnsanların TV kanalları arasında gezinirken Simpsons'ın parlak sarı renginin gözleri yakalayacağı fikri hoşuna gitti. Bu da ikonik sarının aileyle özdeşleşmesine neden oldu.

Simpsons kac parmak?

Görünürde her ne kadar beraat etmiş olsa da bir suçlu olarak anılan Simpson, yıllar sonra 2008'de silahlı soygun ve adam kaçırma suçundan tutuklandı. 33 yıllık hapis cezasının 9 yılı geçtiğimiz yıl sona erdi, şartlı tahliye edildi. Hukuk onu aklamış olsa da halen elinde iki masum insanın kanını taşıdığı düşünülüyor.

The Simpsons karakterlerinin tamamının elinde 4 parmak vardır. Beş parmağı olan tek karakter, tanrıdır. Çizgi dizideki tüm karakterler, The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening'in ailesine dayanır ve onların adını taşır. Örneğin; Groening'in annesinin adı, Marge Wiggum'dur.

Simpsons'ların yaratıcısı Matt Groening, Springfield kasabasının neresi olduğunu açıkladı. Amerika'da bilinen en az 34 Springfield adında yer olduğundan Groening'in Springfield'ı yani Portland'ın 160 km güneyinde Oregon'da.