simpsonlar kahramanmaraş bölümü gerçek mi

Simpsonlar kim icat etti?

Simpsonlar (İngilizce: The Simpsons), Matt Groening tarafından Fox için yaratılan animasyon televizyon durum komedisidir.

Simpson anlamı ne demek?

Marge, Homer, Lisa, Maggie ve Patty isimlerinin hepsi, The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening'in gerçekten ailesindeki kardeşleri, anne babası ve halasına ait isimler. Bir tek Bart, Brat'in anagram hali. Soyadları olan Simpson ise, basitçe 'aptaloğlu' demek.

Simpsons nerede yaşıyor?

Ana aile. Simpsonlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Springfield kasabasında 742 Evergreen Terrace'de yaşayan bir ailedir. Ailenin babası Homer, Springfiel Nükleer Santrali'nde çalışmaktadır, dikkatsiz, şaklaban bir kişiliği vardır. Homer, klişe Amerikan evkadını ve annesi Marge Simpson ile evlidir.

Simpsons kaç parmağı var?

Televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin birçoğunun ortak noktası 4 parmaklı olmaları. Mickey Mouse, Homer Simpson, Sünger Bob, Looney Tunes karakterleri, Taş Devri karakterleri, Tom ve Jerry gibi pek çok çizgi film karakterinin yalnızca dört parmağı var.

Dennis ne anlama gelir?

deniz isimli insanların lakabı.

Issi ne anlama gelir?

İşsiz, şaşkın, başıboş.

Edna ne ismi?

Edna kelimesi kökeni Arapça olan ve geçmiş dönemlerde Osmanlıca veya Arapça yazılmış eserlerde sıkça rastlanılan bir kelimedir. Edna kelimesi günümüzde yaygın olarak kullanılmayan bir kelime olup Arapça lugatında ise değersiz, aşağı olan şeklinde anlamlara gelmektedir.

Simpsons kaç parmaklı?

Dizinin yaratıcısı Matthew Abram Groening, karikatürlerin göz alıcı olmasını istiyordu. İnsanların TV kanalları arasında gezinirken Simpsons'ın parlak sarı renginin gözleri yakalayacağı fikri hoşuna gitti. Bu da ikonik sarının aileyle özdeşleşmesine neden oldu.

Simpsonlar anlamı nedir?

Simpsonlar (İngilizce: The Simpsons), Matt Groening tarafından Fox için yaratılan animasyon televizyon durum komedisidir. Dizi, Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin satirik bir parodisidir.

Simpson neden sarı?

Mickey Mouse, Homer Simpson, Sünger Bob gibi, televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin yalnızca dört parmağı var. Onlarca yıldır devam eden bu çizgi film geleneği, birçok farklı nedene dayanıyor. Televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin birçoğunun ortak noktası 4 parmaklı olmaları.

Simpsonları kim icat etti?

Görünürde her ne kadar beraat etmiş olsa da bir suçlu olarak anılan Simpson, yıllar sonra 2008'de silahlı soygun ve adam kaçırma suçundan tutuklandı. 33 yıllık hapis cezasının 9 yılı geçtiğimiz yıl sona erdi, şartlı tahliye edildi. Hukuk onu aklamış olsa da halen elinde iki masum insanın kanını taşıdığı düşünülüyor.

Simpsons karakterlerin kaç parmağı vardır?

On yaşındaki Bart, Homer ile Marge'ın çocuklarının en büyüğü ve tek oğlu, Lisa ile Maggie'nin ise ağabeyidir. Bart'ın en baskın kişilik özellikleri yaramazlığı, asiliği ve otoriteye karşı saygısızlığıdır.

Simpson suçlu mu?

Yaklaşık 10 yıl önce eşi ve sevgilisini öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davadan ceza almadan kurtulan ABD'li eski futbol yıldızı OJ Simpson silahlı baskın, gasp ve adam kaçırma suçlarından 33 yıl hapse mahkum edildi.