simpsonlar kahramanmaraş hangi bölüm

Simpsonlar kim icat etti?

Simpsonlar (İngilizce: The Simpsons), Matt Groening tarafından Fox için yaratılan animasyon televizyon durum komedisidir.

Simpson anlamı ne demek?

Marge, Homer, Lisa, Maggie ve Patty isimlerinin hepsi, The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening'in gerçekten ailesindeki kardeşleri, anne babası ve halasına ait isimler. Bir tek Bart, Brat'in anagram hali. Soyadları olan Simpson ise, basitçe 'aptaloğlu' demek.

Simpsons nerede yaşıyor?

Ana aile. Simpsonlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Springfield kasabasında 742 Evergreen Terrace'de yaşayan bir ailedir. Ailenin babası Homer, Springfiel Nükleer Santrali'nde çalışmaktadır, dikkatsiz, şaklaban bir kişiliği vardır. Homer, klişe Amerikan evkadını ve annesi Marge Simpson ile evlidir.

Simpsons kaç parmağı var?

Televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin birçoğunun ortak noktası 4 parmaklı olmaları. Mickey Mouse, Homer Simpson, Sünger Bob, Looney Tunes karakterleri, Taş Devri karakterleri, Tom ve Jerry gibi pek çok çizgi film karakterinin yalnızca dört parmağı var.

Dennis ne anlama gelir?

deniz isimli insanların lakabı.

Issi ne anlama gelir?

İşsiz, şaşkın, başıboş.

Edna ne ismi?

Edna kelimesi kökeni Arapça olan ve geçmiş dönemlerde Osmanlıca veya Arapça yazılmış eserlerde sıkça rastlanılan bir kelimedir. Edna kelimesi günümüzde yaygın olarak kullanılmayan bir kelime olup Arapça lugatında ise değersiz, aşağı olan şeklinde anlamlara gelmektedir.

Simpsons bitti mı?

1987'den 1989'a kadar kısa film formatında The Tracey Ullman Show'un bir parçası olarak ortaya çıkan Matt Groening imzalı The Simpsons, animasyon dizi olarak hayatına başladığı 1989 yılından bu yana yayınlanıyor. 33. sezonu geçtiğimiz günlerde biten diziyle ilgili Disney+ Türkiye'den müjdeli bir duyuru paylaşıldı.

Simpsonlar anlamı nedir?

4- Karakterlerin rengi neden sarı? Dizinin yaratıcısı Matthew Abram Groening, karikatürlerin göz alıcı olmasını istiyordu. İnsanların TV kanalları arasında gezinirken Simpsons'ın parlak sarı renginin gözleri yakalayacağı fikri hoşuna gitti. Bu da ikonik sarının aileyle özdeşleşmesine neden oldu.

Simpson neden sarı?

Mickey Mouse, Homer Simpson, Sünger Bob gibi, televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin yalnızca dört parmağı var. Onlarca yıldır devam eden bu çizgi film geleneği, birçok farklı nedene dayanıyor. Televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin birçoğunun ortak noktası 4 parmaklı olmaları.

Simpsonları kim icat etti?

Görünürde her ne kadar beraat etmiş olsa da bir suçlu olarak anılan Simpson, yıllar sonra 2008'de silahlı soygun ve adam kaçırma suçundan tutuklandı. 33 yıllık hapis cezasının 9 yılı geçtiğimiz yıl sona erdi, şartlı tahliye edildi. Hukuk onu aklamış olsa da halen elinde iki masum insanın kanını taşıdığı düşünülüyor.

Simpsons karakterlerin kaç parmağı vardır?

On yaşındaki Bart, Homer ile Marge'ın çocuklarının en büyüğü ve tek oğlu, Lisa ile Maggie'nin ise ağabeyidir. Bart'ın en baskın kişilik özellikleri yaramazlığı, asiliği ve otoriteye karşı saygısızlığıdır.

Simpson suçlu mu?

Groening, Oregon'da bulunan Springfield kasabasının esin kaynağı olduğunu belirtti. Matt Groening'in çocukluğu bu evde geçti. Portland'da büyüdüğü '632 Evergreen Terrace' dizideki evle de aynı adreste.

Bart kaç yaşında?

EDZ uzantıları, EPLAN Electric P8 Data Archive Zipped File anlamına gelir ve EPLAN tarafından oluşturulan ve verileri sıkıştıran ve arşivleyen dosyalar tarafından kullanılır.

The Simpsons nerede çekiliyor?

DS, 1955-1975 yılları arasında üretilen Citroën DS modeline atıf olup 'Different Spirit' veya 'Distinctive Series' anlamına gelmektedir.