simpsons kahramanmaraş bölümü izle

Simpsons kaç parmağı var?

Televizyon tarihinin en meşhur animasyon karakterlerinin birçoğunun ortak noktası 4 parmaklı olmaları. Mickey Mouse, Homer Simpson, Sünger Bob, Looney Tunes karakterleri, Taş Devri karakterleri, Tom ve Jerry gibi pek çok çizgi film karakterinin yalnızca dört parmağı var.

Insanda kaç parmak var?

İnsan vücudunda 56 tane falanks vardır ve her el ve ayakta on dört tane bulunur. Sadece iki parmak kemiği bulunan el ve ayak başparmakları hariç, her el ve ayak parmağında üç falanks vardır.

Bart kaç yaşında?

On yaşındaki Bart, Homer ile Marge'ın çocuklarının en büyüğü ve tek oğlu, Lisa ile Maggie'nin ise ağabeyidir. Bart'ın en baskın kişilik özellikleri yaramazlığı, asiliği ve otoriteye karşı saygısızlığıdır.

Simpsonlar kim icat etti?

Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan Simpson ailesini konu edinmektedir. Simpson ailesini tasarlayan ve çoğu kısayı yazan Matt Groening, tarafından yaratıldı. İlki olan 'Good Night' 19 Nisan 1987'de yayınlandı. Final kısası ise 14 Mayıs 1989'da yayınlanan 'TV Simpsons' idi.

En güçlü parmak hangisi?

ÇİNLİ Kung-fu ustası Fu Bingli (48), dünyanın en güçlü parmağına sahip olduğunu kanıtlayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 7 yaşından beri parmağını çalıştıran Fu, sağ elinin işaret parmağıyla 12 şınav çekti.

En küçük parmağa ne denir?

En başta bulunduğundan birinci parmağa başparmak denmiştir. İkinci sırada, işaret parmağı, üçüncü parmak orta parmak dördüncü sırada adsız parmak olarak bilinen yüzük parmağı bulunmaktadır. En sonda bulunan ve en küçük parmak olarak görülen parmağa da serçe parmak denmektir.

21 parmak ne demek?

erkeklerin sadece parmak hesabi kullanarak blackjack oynayabilmelerini saglayan parmak. iste bu yuzden kadinlar kumarda basarisizdir.

Simpsons kac parmak?

The Simpsons karakterlerinin tamamının elinde 4 parmak vardır. Beş parmağı olan tek karakter, tanrıdır. Çizgi dizideki tüm karakterler, The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening'in ailesine dayanır ve onların adını taşır. Örneğin; Groening'in annesinin adı, Marge Wiggum'dur.

Simpson kime ait?

Simpsonlar, en uzun süredir yayımda olan Amerikan sit-comu, en uzun süredir yayımda olan Amerikan animasyon programı ve 2009'da Gunsmoke'u geçerek en uzun süredir yayımda olan altın saatler eğlence dizisidir.

Simpsonlar nerede çekiliyor?

Simpsons'ların yaratıcısı Matt Groening, Springfield kasabasının neresi olduğunu açıkladı. Amerika'da bilinen en az 34 Springfield adında yer olduğundan Groening'in Springfield'ı yani Portland'ın 160 km güneyinde Oregon'da.

Simpson anlamı ne demek?

Marge, Homer, Lisa, Maggie ve Patty isimlerinin hepsi, The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening'in gerçekten ailesindeki kardeşleri, anne babası ve halasına ait isimler. Bir tek Bart, Brat'in anagram hali. Soyadları olan Simpson ise, basitçe 'aptaloğlu' demek.

Dennis ne anlama gelir?

deniz isimli insanların lakabı.

EDZ ne demek?

EDZ uzantıları, EPLAN Electric P8 Data Archive Zipped File anlamına gelir ve EPLAN tarafından oluşturulan ve verileri sıkıştıran ve arşivleyen dosyalar tarafından kullanılır.

Edna ne ismi?

Edna kelimesi kökeni Arapça olan ve geçmiş dönemlerde Osmanlıca veya Arapça yazılmış eserlerde sıkça rastlanılan bir kelimedir. Edna kelimesi günümüzde yaygın olarak kullanılmayan bir kelime olup Arapça lugatında ise değersiz, aşağı olan şeklinde anlamlara gelmektedir.

Simpsons nerede yaşıyor?

Ana aile. Simpsonlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin Springfield kasabasında 742 Evergreen Terrace'de yaşayan bir ailedir. Ailenin babası Homer, Springfiel Nükleer Santrali'nde çalışmaktadır, dikkatsiz, şaklaban bir kişiliği vardır. Homer, klişe Amerikan evkadını ve annesi Marge Simpson ile evlidir.

Issi ne anlama gelir?

İşsiz, şaşkın, başıboş.