soy eş anlamlısı

Halkanın eş anlamlısı ne?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit halk kelimesinin eş anlamlı karşılığı ahali, kamu ya da topluluk sözcükleri olarak öne çıkar.

Neferin eş anlamlısı ne?

Nefer kelimesi kişi kelimesiyle aynı anlamı taşıyan bir kelimedir. Er, insan ve nefer sözcükleri kişi kelimesiyle aynı anlamda kullanılabilir.

Yüreyin eş anlamlısı nedir?

Kalp, 'yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.

Altın kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anlamı bilinen altın kelimesi yerine aynı anlamda farklı kelimeler de kullanılabilir. Özellikle değerli kelimesi, altın kelimesiyle aynı anlamı taşıyor. Altın ve değerli kelimeleri aynı anlamda her cümlede kullanılabilir. Cümle içerisinde altın ve değerli kelimelerin kullanımı aynı anlamı ifade edecektir.

Şöhret kelimesinin eş anlamı nedir?

Şan sözcüğü ve şöhret sözcüğü, nam kelimesiyle aynı anlamda kullanılan kelimelerdir. Günümüzde kişiler şan veya nam sözcüklerini tercih edebiliyor ve aynı anlamda kullanabiliyor. Aynı anlamda olan nam ve şöhret sözcükleri birbirlerinin yerine kullanılıyor.

Kaygı kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kaygının eş anlamlısı olan sözcükler hangi sözcüklerdir internetten araştırılması mümkündür. Kaygının eş anlamlısı olan sözcükler iki tanedir ve bunlar da endişe ve tasa sözcükleridir. Endişe ve tasa kelimeleri kaygı ile aynı anlama geldiği için Kaygı kullanılacak olan her yerde bu kelimeler de kullanılır.

Gayretin eş anlamlısı ne demek?

Gayret kelimesinin birden fazla eş anlamlı karşılığı bulunmaktadır. Bunlar; çaba, ceht, efor ve çalışma sözcükleridir.

Gülücüğün eş anlamlısı ne?

Tebessüm kelimesi eş anlamlı olarak gülücük ve gülümseme sözcükleri ile ifade edilir. Bundan dolayı kelimenin eş anlamlı sözcükler grubunda yer aldığı görülür. Gülümseme, gülücük ve tebessüm aynı anlamlara sahip olan sözcüklerdir. Özellikle bu kelimelerin sıkça duyulduğu bilinmektedir.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Benim in eş anlamlısı ne?

Cümlenin yapısına göre 'kendim' ya da 'şahsım' olarak kullanılabilir. Ancak vücut beninin doğrudan bir karşılığı bulunmamaktadır. Benliği ifade eden kelime için ise 'ego' ya da 'id' kullanılabilir.

Nem kelimesinin eş anlamı nedir?

Nem kelimesinin iki adet eş anlamlısı bulunmaktadır. Nem kelimesiyle aynı anlama sahip ilk kelime rutubet kelimesidir. Nem kelimesinin eş anlamlısı olarak en fazla rutubet kelimesi kullanılmaktadır. Nem kelimesiyle eş anlamlı olan kelimelerden diğeri ıslaklık kelimesidir.

Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı 'muallim' olmakla birlikte, ' hoca' ve kadın öğretmenler için kullanılan ' muallime' de öğretmen sözcüğünün eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.

Dünyanın En eş anlamlısı ne?

Doğrulanmış Cevap. 'Dünya' sözcüğünün birden fazla eş anlamlı sözcüğü vardır. Bunlar ; Cihan, Kainat, Evren sözcükleridir.

Sağlık ve sıhhat aynı şey mi?

Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu üzerinden sağlık kelimesi için eş anlamlı olarak, 'sıhhat' sözcüğü ele alınmaktadır. Her iki kelime de anlam açısından aynı ifadeyi taşıyor.

Zirnik eş anlamı nedir?

Zırnık kelimesi için TDK'ya göre, 'metelik' sözcüğü eş anlamlı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mahcup kelimesinin eş anlamı nedir?

May 27, · Mahcup Kelimesinin Eş Anlamı: Utangaç.

Doktor doktor kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime aslı Latince kökenlidir. Hekim ve tabip kelimesi ile dilimize Arapçadan girmiştir. Doktor kelimesinin eş anlamlısı hekim ve tabip kelimeleridir. Eski dönemlerde daha sık kullanılan hekim zamanla yerini doktor kelimesine bırakmıştır.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Optimum eş anlamlısı nedir?

Optimum, mükemmel anlamına gelen ''ekmel'' ve en iyi anlamındaki ''bihin'' sözcükleriyle eş anlamlıdır.

Baş kelimesinin eş anlamı nedir?

Türkçede 'baş, kafa, ser' kelimeleri eş anlamlı olarak birbirlerinin yerine kullanılmaktadır.

Kongreyi eş anlamlısı ne?

Kongre TDK'ya Göre Sözlük Anlamı

- Kurultay.

Cimri cömert eş anlamlı mıdır?

Tam tersi gönlü bol olan ve çekinmeden maddi manevi insanlara yardım eden kişilere ise TDK'ya göre zıt anlamlısı olarak, cömert kelimesi kullanılmaktadır. Cimri kelimesi ile beraber pinti sözcüğü aynı anlam üzerinden ifade edilmektedir.

Zavallı kelimesinin eş anlamı nedir?

Aciz kelimesinin eş anlamlıları güçsüz, mutsuz, zavallı ve zayıf kelimeleridir.

Dere ve ırmak eş anlamlı mı?

Çünkü su, çay, ırmak ve akar kelimeleri dere ile eş anlamlı olarak kullanılır. Yani anlam olarak hepsi aynıdır.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Zevcenin eş anlamı nedir?

15. yüzyılda literatüre girmiş olan zevce de eş sözcüğüyle eş anlamlıdır.

Gayesiz eş anlamı nedir?

Amaçsız, hedefsiz, plansız kelimeleri gayesiz eş anlamlısı olan kelimeler arasındadır. Hangi anlamında kullanıldığı yer aldığı cümlenin bütününe bakarak anlaşılabilir.

Evlatin eş anlamlısı nedir?

Evlat kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük

Yavru. Zade. Oğul. Çocuk.