stafine 500

Stafine antibiyotik mı?

STAFİNE 15 ve 20g'lık alüminyum tüplerde sunulur. STAFİNE'in etken maddesi olan sodyum fusidat; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. S. aureus burun taşıyıcılığının kaldırılmasında kullanılır.

Stafine tedavisi kaç gün?

3. STAFİNE nasıl kullanılır? Deri enfeksiyonları: Normal doz 5-10 gün boyunca günde iki kez 250 mg sodyum fusidat (1/2 tablet).

Cipro nedir ne iÅŸe yarar?

Siprofloksasin, bir dizi bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan bir florokinolon antibiyotiktir. Buna kemik ve eklem enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonlar, belirli bulaşıcı ishal türleri, solunum yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları, tifo ve idrar yolu enfeksiyonları dahildir.

Cipro ilacının yan etkileri nelerdir?

Yaygın olarak görülen yan etkiler kas- iskelet ve periferal sinir sistemi (tendinit (tendon iltihabı) ve tendon (kasları kemiklere bağlayan bağlar) yırtılması, tendonlarda şişme veya iltihaplanma, karıncalanma veya uyuşma, kol ve bacaklarda uyuşukluk, kas ağrısı, kas güçsüzlüğü, eklem ağrısı, eklemlerde şişme gibi), ...

Stafine kaç yaş için?

Ayrıca STAFİNE CORT, bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir. STAFİNE CORT, 1 yaş altındaki çocuklarda kontrendikedir.

FUCİDİN ilacı ne işe yarar?

FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.

CÄ°PRO kimlere verilmez?

CİPRO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

CİPRO da dȃhil olmak üzere florokinolonlar, myastenia gravisli (kas güçsüzlüğüne yol açan bir hastalık) hastalarda kas güçsüzlüğünü şiddetlendirebilir. Bilinen myastenia gravis öyküsü olanlarda CİPRO kullanımından kaçınılmalıdır.

Augmentin nedir ne iÅŸe yarar?

AUGMENTİN, geniş spektrumlu (bakteri ve mikropların birçok çeşidine karşı etkili) bir antibakteriyel ilaçtır ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri öldürerek etkisini gösterir. Amoksisilin ve klavulanik asit adı verilen iki farklı etkin madde içermektedir.

Flagyl 500 mg ne iÅŸe yarar?

FLAGYL 500 mg film kaplı tablet, metronidazol adı verilen bir ilaç içerir. Metronidazol antibiyotik grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuzda enfeksiyona yol açan bakteri ve parazitleri öldürür.

CÄ°PRO nedir ne iÅŸe yarar?

CİPRO karaciğer hasarına neden olabilir. Eğer, iştah kaybı, sarılık (cildin sararması), koyu renkli idrar, kaşıntı ya da midede hassasiyet gibi herhangi bir belirti fark ederseniz, CİPRO almayı durdurarak derhal doktorunuza başvurunuz.

CÄ°PRO karaciÄŸere zarar verir mi?

PREDNOL tablet formundadır. Metilprednisolon etkin maddesini içerir. Kortikosteroidler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir. Kortikosteroidler vücudunuzda doğal olarak üretilirler ve birçok vücut fonksiyonu için önemlidirler.

Prednol ne demek?

CİPRO dahil florokinolonlar, kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmesi ve komplike olmayan üriner enfeksiyonlarda (idrar yolu enfeksiyonlarında) alternatif tedavi seçeneklerinin varlığında, ciddi yan etki riski nedeniyle kullanılmamalıdır.

CÄ°PRO antibiyotik tehlikeli mi?

Türkıye'de de yaygın olarak kullanılan Augmentin adlı şurup, kapağında tehlikeli boyutlarda plastikleştirici 'Diisopdecyl Ftalat' maddesi bulunması nedeniyle toplatılıyor. Şurubun karaciğere olumsuz etki yaptığı, haziran ayında Hong-Kong'da tespit edilmişti.

Augmentin neden yasaklandı?

Yaygın olarak alt ve üst solunum yolundaki, idrar yolu ve üreme organlarındaki enfeksiyonların, diş ve dişeti enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Etken maddelerinden biri olan amoksisilin, penisilin grubundan bir antibiyotiktir, bu nedenle penisilin alerjisi olan kişiler Augmentin kullanamaz.

Augmentin kimler kullanamaz?

Peki Bir Doz Antibiyotik Kaçırırsanız Ne Olur? Bir doz antibiyotiğin atlanması, kan dolaşımındaki ilaç seviyesinin düşmesine izin verir, bu yine de iyileşmenizi sağlayabilir. Fakat mikropların antibiyotiğe bağışıklık geliştirme şansını da arttıracaksınız.

Antibiyotik tam 12 saatte bir alınmazsa ne olur?

BUSCOPAN PLUS spazm giderici ve ağrı kesici kombinasyonu olan ilaçlar grubuna dahildir. Bir film kaplı tablet içinde etkin madde olarak 10 mg hiyosin-N-butil bromür ve 500 mg parasetamol bulunur. 20, 30 ve 50 film kaplı tablet içeren blister ambalajda sunulmaktadır.

Buscopan nedir ne iÅŸe yarar?

LARGOPEN, duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki çeşitli enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır: • Akut bakteriyel sinüzit (kafa kemiklerindeki boşluklarda bakterilere bağlı gelişen iltihap • Orta kulak iltihabı, • Akut streptokokkal bademcik iltihabı ve farenjit (bir bakterinin neden olduğu ...

Largopen ne iÅŸe yarar?

STAFİNE, 15, 21 veya 30 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulan bir antibiyotiktir. STAFİNE, etkin madde olarak sodyum fusidat içerir. Sodyum fusidat, bakterilerin çoğalmasını önleyici veya öldürücü etki gösterir. STAFİNE'de yardımcı madde olarak bulunan laktoz anhidr sığır kaynaklıdır.

Stafine hap antibiyotik mi?

STAFİNE'in yiyecek ve içecekler ile etkileşimi yoktur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Stafine aç karnına içilir mi?

STAFİNE CORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu ya da bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir.