stafine 500 mg kullanıcı yorumları

Stafine antibiyotik mı?

STAFİNE 15 ve 20g'lık alüminyum tüplerde sunulur. STAFİNE'in etken maddesi olan sodyum fusidat; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. S. aureus burun taşıyıcılığının kaldırılmasında kullanılır.

Stafine tedavisi kaç gün?

3. STAFİNE nasıl kullanılır? Deri enfeksiyonları: Normal doz 5-10 gün boyunca günde iki kez 250 mg sodyum fusidat (1/2 tablet).

Cipro nedir ne iÅŸe yarar?

Siprofloksasin, bir dizi bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan bir florokinolon antibiyotiktir. Buna kemik ve eklem enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonlar, belirli bulaşıcı ishal türleri, solunum yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları, tifo ve idrar yolu enfeksiyonları dahildir.

Cipro ilacının yan etkileri nelerdir?

Yaygın olarak görülen yan etkiler kas- iskelet ve periferal sinir sistemi (tendinit (tendon iltihabı) ve tendon (kasları kemiklere bağlayan bağlar) yırtılması, tendonlarda şişme veya iltihaplanma, karıncalanma veya uyuşma, kol ve bacaklarda uyuşukluk, kas ağrısı, kas güçsüzlüğü, eklem ağrısı, eklemlerde şişme gibi), ...

Stafine kaç yaş için?

Ayrıca STAFİNE CORT, bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir. STAFİNE CORT, 1 yaş altındaki çocuklarda kontrendikedir.

FUCİDİN ilacı ne işe yarar?

FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.

CÄ°PRO karaciÄŸere zarar verir mi?

CİPRO karaciğer hasarına neden olabilir. Eğer, iştah kaybı, sarılık (cildin sararması), koyu renkli idrar, kaşıntı ya da midede hassasiyet gibi herhangi bir belirti fark ederseniz, CİPRO almayı durdurarak derhal doktorunuza başvurunuz.

Augmentin nedir ne iÅŸe yarar?

AUGMENTİN, geniş spektrumlu (bakteri ve mikropların birçok çeşidine karşı etkili) bir antibakteriyel ilaçtır ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri öldürerek etkisini gösterir. Amoksisilin ve klavulanik asit adı verilen iki farklı etkin madde içermektedir.

Flagyl 500 mg ne iÅŸe yarar?

FLAGYL 500 mg film kaplı tablet, metronidazol adı verilen bir ilaç içerir. Metronidazol antibiyotik grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuzda enfeksiyona yol açan bakteri ve parazitleri öldürür.

Stafine hap antibiyotik mi?

STAFİNE, 15, 21 veya 30 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulan bir antibiyotiktir. STAFİNE, etkin madde olarak sodyum fusidat içerir. Sodyum fusidat, bakterilerin çoğalmasını önleyici veya öldürücü etki gösterir. STAFİNE'de yardımcı madde olarak bulunan laktoz anhidr sığır kaynaklıdır.

Stafine aç karnına içilir mi?

STAFİNE'in yiyecek ve içecekler ile etkileşimi yoktur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Stafine iltihaba iyi gelir mi?

STAFİNE CORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu ya da bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir.

CÄ°PRO kimlere verilmez?

CİPRO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

CİPRO da dȃhil olmak üzere florokinolonlar, myastenia gravisli (kas güçsüzlüğüne yol açan bir hastalık) hastalarda kas güçsüzlüğünü şiddetlendirebilir. Bilinen myastenia gravis öyküsü olanlarda CİPRO kullanımından kaçınılmalıdır.

Cipro kalp çarpıntısı yapar mı?

odaklanamamak, uyku, halsizlik, çalışmak istememek, kalp çarpıntısı, işitme kaybı, sarhoşluk hissi, anoreksiya ve daha sayamayacağım nice yan etkilere sahiptir.

Ciproyu kimler kullanamaz?

Eğer sizin ya da ailenizden birinin glukoz-6-fosfat dehidrojenaz (G6PD) denilen kalıtımsal bir durumu varsa CİPRO kullanımı ile anemi riskiyle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle glukoz- 6- fosfat dehidrojenaz (G6PD) eksikliğiniz olup olmadığını doktorunuza bildiriniz.

Cipro nasıl bir antibiyotik?

Siprofloksasin, bir dizi bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan bir florokinolon antibiyotiktir. Buna kemik ve eklem enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonlar, belirli bulaşıcı ishal türleri, solunum yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları, tifo ve idrar yolu enfeksiyonları dahildir.

Stafine yan etkileri nelerdir?

Stafine Yan Etkileri:

Nadiren hafif gastrointestinal yakınmalar (epigastrik ağrı, kusma, ishal), uzun ve yüksek doz tedavide reversibl sarılık görülebilir, ilaç bırakınca düzelir. Nadiren hafif alerjik reaksiyonlar,lökopeni, trombositopeni görülebilir.