sözleşmeli öğretmen nasıl kadroya geçer

Sözleşmeli öğretmene ceza verilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre memurların çeşitli davranışları, söylemleri suç sayılmaktadır ve idari yaptırımı vardır. Sözleşmeli öğretmenler de bu kanunun 4/B kapsamında oldukları için bu cezalara tabidirler.

Okul müdürü öğretmene ceza verebilir mi?

Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilmektedir.

Derse geç giren öğretmene ne ceza verilir?

Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.

Öğretmen soruşturma yerse ne olur?

Soruşturma kapsamında disiplin kurulunun kararı ile öğretmen görevden uzaklaştırma kararı da verilebilir. Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir.

Muhakkik ücret alır mi?

Muhakklik görevi angarya olarak görülmektedir. Okul müdürleri bu görevin verilmesinin ücret ödenmesini gerektirdiğini düşümektedir. Muhakkik olarak görev yapan okul müdürlerinin, sübuta eren her fiilin karşılığını yasada bulamadıkları saptanmıştır.

Öğretmenin amiri kimdir?

Öğretmenin tek amiri müdürdür.Müdür yardımcısı müdürün verdiği işleri öğretmenlere tebliğ eder.Emredemez iş buyurmaz haklı bile olsa.Gördüğü olumsuzlukları tutanak ile tespit eder müdüre şikayet edebilir.Müdür de gereğini yapar ya da yapmaz.Bu belirttiğim husus problemli okullarda görev yapan müdür yardımcısının ...

Şube Müdürü öğretmenin amiri midir?

Yaptığı bütün işleri müdür adına yapar. Şube müdürü kurumdaki idari personelin amiridir. Eğitim öğretim personelinin amiri değildir fakat üstüdür. İlçe veya il müdürü adına okulları denetleyebilir.

Bir öğretmen zil çaldıktan sonra öğrencileri sınıfta tutabilir mi?

Öğretmen, zil çaldıktan sonra ceza olarak öğrencileri sınıfta tutamaz. Hiçbir kanunda, uluslararası antlaşmada, yönetmelikte, genelgede bu konuyla ilgili bir hüküm yok.

Öğretmenin öğrenciye vurması suç mudur?

Aksi halde iki yıla kadar hapis cezası var. Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası'na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil. Bağırmak, korkutmak, aşağılamak da şiddet kapsamında.

Sözleşmeli öğretmen ceza alabilir mi?

(3) Sözleşmeli personelin savunması alınmadan ceza verilemez.

Sözleşmeli öğretmen bir gün okula gitmezse ne olur?

'Farklı tarihlerde özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmediği tespit edilen öğretmene 'aylıktan kesilme' cezası verilecek. Özürsüz ve kesintisiz 3- 9 gün göreve gelmediği tespit edilen öğretmenin cezası ise 'Kademe ilerlemesinin durdurulması' olacak.

Sözleşmeli öğretmen yol parası alabilir mi?

ÖZETLE: Sözleşmeli öğretmene yolluk ücreti ödenir. Öğretmen idareden talep eder. İdare talebini olumlu görürse sözleşmeli öğretmene sürekli görev yolluğu ödenir. İdare yolluk talebine olumsuz yanıt verirse mahkeme yoluyla yolluk ücreti ödenir.

Öğretmen 8 5 çalışmak zorunda mı?

Kadrolu öğretmenin de sözleşmeli öğretmenin de normal memur gibi 8/5 mesaisi yoktur. Dersi bittiğinde nöbeti yoksa evine gider. Okula geliş saati de nöbeti yoksa ders başlamasına yakın bir saattir. Ayrıca ders saatlerine göre idare her öğretmenine boş gün verebilir.

Sözleşmeli öğretmen 2 yıla bir kademe alır mı?

Mezkur KHK hükmü uyarınca sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe ataması yapılan öğretmenlerinde iki yıla bir kademe uygulamasından yararlanması gerekmektedir.

Derse girmeyen öğretmene ne ceza verilir?

derse girmemek, ders ücretinin kesilmesi, cezasını gerektirir ve ağır bir cezadır. eğer idare ile aranız kötüyse bu cezayı size uygulamak için hemen harekete geçilir. Tutanak varsa , ve bu davranışı sürekli yapmıyorsan , yazılı uyarı , ya da sözlü uyarı alırsın..

Öğretmen 3 1 ne demek?

Sözleşmeli öğretmenler, atandıkları yerde en az 4 yıl kalıyor. Sözleşmeli olarak ataması yapılan bir öğretmen 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 1 yıl da kadrolu çalışıp yer değiştirme hakkına sahip olabiliyor. Bu durum 2018 yılında 3+1 düzenlemesi olarak kabul görmüştü.

Sözleşmeli öğretmen 1 hafta rapor alırsa ne olur?

Memurdan_Cevap. Sözleşmeli personelin hastalık raporu alması halinde 2 günden fazla almış olduğu raporlarda iş göremezlik ücreti düşer. Eğer sözleşmeli personel 10 gün rapor aldıysa 10 gününü tamamı da maaşından kesinti olur. Sözleşmeli personel 8 günlük iş görmezlik parası almaya hak kazanır.

Okul müdürü bir alt ceza verebilir mi?

Okul müdürlerinin öğretmenlerin vereceği savunmaya göre ceza verme yetkileri bulunuyor. Okul müdürleri verilen bu cezaları bir alt cezaya çevirebilirler. Örneğin maaş kesim cezasını kınama cezasına çevirebilirler ya da kademe ilerleme durdurma cezasını maaş kesim cezasına dönüştürebilirler.'

Öğretmen bana vurabilir mi?

Öğretmenlerin öğrenciye vurma yetkisi yoktur.

Öğretmen 657 ye tabi mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36-C/5 maddesine göre özel okullarda 'öğretmenlik' veya 'yöneticilik' yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına kadrolu öğretmen olarak atananların özel okullarda geçen hizmet sürelerinin 2/3 ünün kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilebilmektedir.

8 yıla 1 kademe nasıl alınır?

İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.

Sözleşmeli öğretmen hangi statüde?

Sözleşmeli öğretmenler işçi statüsünde olduğu için çalıştıkları kurumdan sevk almak zorundadır.

Öğretmen bir memur mudur?

Memurlar devlet kurumlarında sürekli işlerde çalışan kişilerdir. Polisler, doktorlar, öğretmenler bu grupta yer almaktadır.

4 yıllık üniversite bitiren memur kaç derece alır?

Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir.

2 yıllık önlisans bitiren memur kaç derece alır?

Söz konusu bent hükümlerine göre lise ve dengi okullar üstü yüksek öğrenim sayılmayan 2 yıllık mesleki veya teknik öğretimi bitirenler 10 ncu derecenin 1 inci kademelerinden göreve alınıp 2 nci derecenin son kademesine kadar yükselebilmektedirler.

2 yıla bir kademe kimlere verilir?

72 nci madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir.