talassofobi testi

Niktofobi sebebi nedir?

Çocukluk dönemlerinde yaşanan ve ileri yaşlara kadar sürebilen karanlık korkusu, eski zamanlarda(teknoloji döneminden önce) yırtıcı hayvanların avlanmaları gece vakti gerçekleştiğinde insanlardaki 'kendini koruma' ihtiyacı zamanla içgüdüsel bir hale dönüşerek karanlıktan korkma durumuyla kalıcı bir hal almıştır.

Akrofobi ne demek?

Akrofobi veya yükseklik korkusu, kişilerin yükseklikten veya yüksekten düşme korkusu olarak yaşadığı bir tür anksiyete bozukluğudur. Yükseklik korkusu olan kişiler, yüksek bir binada bulunma ya da merdiven kullanma gibi yükseklik içeren durumlardan yoğun korku duyarlar.

Filofobi ne demek?

Filofobi ( Yunanca 'φιλέω-φιλώ' (aşk) ve 'φοβία' (fobi)) aşık olma ya da duygusallık korkusu DSM-5 dahil değildir. Genellikle kişinin duygusal karmaşa içinde karşı karşıya kalmasıdır ancak kronik bir fobide olabilir.Yaşamı ve insanlarla iletişimi olumsuz etkiler . Bir diğer olumsuz yönü ise kişiyi tecritte tutmasıdır.

Megalafobi ne demek?

Eğer titriyorsa, siz de megalafobi, yani büyük şey korkusu olabilir. 2.

Talassofobia nedir?

Talasofobi (Yunanca: θάλασσα, thalassa, 'deniz' ve φόβος, phobos, 'korku') deniz ya da deniz yolculuğuna karşı duyulan şiddetli ve kalıcı korkudur. Talasofobi klinik fobidir. Genellikle spesifik panik tetiklenmesinden korkma olarak sınıflandırılır.

Panphobia ne demek?

Panofobi ya da Panfobi (Yunanca πᾶς - hepsi, tümü ve φόβος - korku, İngilizce: Panphobia), kişinin her şeyden korkmasına yol açan fobi. Kişi kendi benliği dahil her şeyden korkar. Belirsizlik ve süreklilik gösterir. Panphobia medikal kaynaklarda fobinin bir türü olarak tanımlanmaz.

Megalophobia ne demek?

büyük şeylerden korkma duurmu. göbeğim kocaman. ozellikle gokyuzunde gorulebilecek devasa yildizlara, gezegenlere karsi hissettigim fobi.

Athazagoraphobia ne demek?

unutulma ya da umursanan biri tarafından yok sayılma, görmezden gelinme korkusudur.

Gamofobia nedir?

Evlilik fobisi diğer bir adıyla bağlılık korkusu kişinin geçmişteki travmalarıyla iç içe gelir. Evlilik korkusu ''gamofobi'' Yunanca kökenli olan bu kelime; 'evlilik' anlamına gelen 'gamos' ve 'korku' anlamına gelen 'phobos' sözcüklerinin birleşiminden türetilmiştir.

Akrofobi korkusu nedir?

Koprofobi : Dışkı korkusu. Koulrofobi : Palyaçolardan korkma. Koumpounophobia : Düğmelerden korkma. Kriyofobi : Buzdan ya da donmaktan korkma.

Batmofobi nedir?

Batmofobi: Merdiven veya yokuş korkusudur. Kişi bir dik yokuş gördüğünde orada tırmanmak zorunda olmasa bile paniğe kapılabilir. Batmofobi yaşayan birçok insan aynı zamanda akrofobi belirtileri de gösterebilir. Klimakofobi: Merdiven korkusudur.

Aquafobi ne demek?

Aquafobi veya su korkusu (Yunanca:ὕδωρ+φόρος), suya karşı olan anormal bir korkudur. Aquafobi, hastanın kontrolünün ötesinde veya günlük yaşantıya müdahale edebilecek düzeyde korku içeren özel bir fobidir.

Atazagorafobia nedir?

Önemsediğiniz kişi veya kişiler tarafından unutulma, fark edilmeme, göz ardı edilme korkusuna Athazagorofia denir.

Frigophobia ne demek?

Frigofobi, soğuk almaktan aşırı korkma olarak tanımlanmakta ve kültürle ilişkili özel bir sendrom olarak kabul edilmektedir.

Autophobia ne demek?

cagdas yunanca'da 'kendi' anlamina gelen 'auto' kelimesiyle, 'korku' anlamina gelen 'fobos' kelimelerinin birlesmesiyle türemis; insanin kendisinden korkmasi anlamina gelen kelime.

Claustrophobia ne?

Klostrofobi, genel anlamıyla küçük bir alana ya da odaya girmenin veya kaçmanın korkusu. Birçok durum veya uyaranlar tarafından tetiklenebilir; kalabalık asansörler, penceresiz odalar ve hatta dar boğaz kazaklar da dahildir.

Ranidaphobia ne demek?

Kara ve su kurbağası korkusu kabul edilen bir fobi türüdür. Kurbağa fobisi veya ranidafobi olarak da bilinir. Pek çok kültürde batıl inanç olarak da yer almaktadır. Psikiyatri literatüründe özel bir terim yerine 'kurbağa korkusu' olarak kullanılmaktadır.

Megalofobi ne anlama gelir?

büyük şeylerden korkma duurmu. göbeğim kocaman. ozellikle gokyuzunde gorulebilecek devasa yildizlara, gezegenlere karsi hissettigim fobi.

Klostrofobi korkusu nedir?

Klostrofobi, toplumda bilinen adıyla kapalı alan korkusu; kişinin asansör, penceresiz oda, tren, tünel, uçak gibi kapalı alanlarda korkuya neden olan bir çeşit kaygı bozukluğudur. Kapalı alanlarda kalp çarpıntısı, nefes almada güçlük, titreme, boğulma korkusu klostrofobinin belirtilerindendir.

Klasfobi ne demek?

Çok şiddetli bir biçimde yaşanan kapalı alan korkusu anlamına gelen klostrofobi bir fobi türüdür. Fobi sözcüğünü ise mantıki dayanağı olmayan şiddetli korku olarak tanımlayabiliriz. Bu korku hissi bir nesneye ya da bir duruma karşı olabilir.

Zoofobi ne demek?

Zoofobi, hayvanlardan korkulması durumudur. Genellikle küçük yaşlardaki çocuklarda ortaya çıkan bu sorun yetişkinlerde de görülebilmektedir. Hastalar için zoofobi, çoğu insan hayvanları hayatının bir parçası yaptığı için ve insancıl olmayan hayvanlar dünyada yaygın olarak görülebildiği için oldukça stresli olabilir.

Agliofobi nedir?

Algofobi yalnız acı verici duyuma karşı değil, aynı zamanda acı verici duyum meydana getirebilecek her şeye karşı duyulan aşırı bir korku.

Tokophobia ne demek?

Özet: Tokofobi , şiddetli doğum korkusu olarak tanımlanmaktadır. Gebelerde doğuma yönelik korku olması bir miktar normal ve gerekli sayılmaktadır. Ancak tüm gebelerin ortalama %15 kadar bir kesimi şiddetli doğum korkusu, tokofobi ile başetmektedir.

Takofobi ne demek?

Takofobi: Yüksek hızdan korkulmasıdır.