tam ölçülü revani nefis yemek tarifleri

Revani hangi Borcamda?

Yağlanmış dikdörtgen borcamımıza hamurumuzu döküp önceden ısınmış fırında 180 derece de yarım saat pişiriyoruz.

Revani diğer adı nedir?

Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir. Tatlının içeriğinde yoğurt vardır. Şerbetli bir tatlıdır.

Revani yaparken tepsi yağlanır mı?

Pişirirken kullanacağınız tepsinin içini tamamen yağlayın ve her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin. Hamuru tepsinin içine dökün. Fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kekin içine kürdan veya çatal batırarak hamurunun pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Revani ile irmik tatlısı arasındaki fark nedir?

Revani yapımı kek tarifine oldukça benzer. Aradaki fark içeriğindeki irmik ve üzerine dökülen şerbettir. O yüzden pişirme, hazırlama hatta püf noktaları bile birbirinin aynıdır.

Revani Türk mü?

Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle 'Revani' adı verdikleri bir tatlıdır. Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir.

Reani ne demek?

Revani kelimesi Türkçe'de 'Yumurta ve irmikle yapılan, fırında kabarıp piştikten sonra üzerine şerbet dökülen bir tatlı türü, revani tatlısı.' anlamına gelir.

Revani anlamı ne?

REVÂNİ i. (Fars. revġanі 'çörek, poğaça'dan) Yumurta, şeker, irmik ve unla yapılan bir tatlı: Tezkîr için feth-i Revan ni'meti şükrün / Mecliste gerek kim gele helvâ vü revâni (Nedim'den).

Revani de süt mü yoğurt mu?

Klasik revani tatlısının kek kısmında süt yerine yoğurt kullanılır ve şerbetinde süt kullanılmaz.

Revaninin ortası neden çöker?

Yağlanmış bir fırın kabına karışım dökülerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ağzı açılmadan takriben yarım saat kek gibi pişirilir. Üzeri kızarıp sertleşmeden fırın açılırsa revani kabarmaz, çöker.

Revani tatlısına ne konuyor?

Revaninin Pistigini nasil anlariz?

Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Revani tatlısı neden kabarmaz?

Şerbetiniz orada soğurken gelelim hamuruna. Muhteşem bir revani için gerekli tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması şart. Aksi takdirde revaniniz kabarmaz.

Revani şerbeti sıcak mı soğuk mu?

Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.

Revaninin püf noktası nedir?

Yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ilave ederek, şeker eriyip yumurtayla beraber kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Süngerimsi bir kıvamı olmasını isterseniz revani hamurunuzun içerisine mutlaka yoğurt ilave edin. Yoğurdunuzun hafif sulu kısmından koyarsanız da revaniniz daha güzel kabarır.

Revaninin şerbeti sıcak mı soğuk mu?

Revani tatlısı püf noktaları

Revani tatlısının şerbeti iyi çekmesini istiyorsanız şerbeti dökmeden önce kekinizi dilimleyebilirsiniz. Şerbeti döktüğünüzde kek sıcak şerbet ise soğuk olmalıdır.

Revani şerbetinin kıvamı nasıl olmalı?

Revani Tarifinin Püf Noktası

Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.

Revaniye kaç yumurta konur?

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

3 yumurta. 1 su bardağı şeker. 1 su bardağı yoğurt. 1 su bardağı irmik.