tanım eş anlamlısı tdk

Gerçekten in eş anlamlısı ne?

Hakiki, asıl, sahici ve başlıca kelimeleri gerçek sözcüğünün sahip olduğu eş anlamlardır.

Sağlık ve sıhhat aynı şey mi?

Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu üzerinden sağlık kelimesi için eş anlamlı olarak, 'sıhhat' sözcüğü ele alınmaktadır. Her iki kelime de anlam açısından aynı ifadeyi taşıyor.

Tıpkı yerine ne kullanılır?

Benzetme cümlelerinde kullanılan tıpkı sözcüğü, aynı demektir. 'Tıpkı eski sevgilime benziyor.'

Fenomen in eş anlamlısı ne?

Fenomenin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Görüngü sözcüğü, algılanabilen somut verileri tanımlamak için kullanılır.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Iyi sıhhat ne demek?

Esenlik, sıhhat ve selâmet.

Sıhhat şartları ne demek?

Fıkıh usulünde sıhhat, bir ibadet veya hukukî işlemin unsurlarını ve temel gereklerini taşıması sebebiyle geçerli olmasını ifade eder; bu durumdaki ibadet veya hukukî işlem için sahîh terimi kullanılır.

Uzayin eş anlamlısı nedir?

Uzay eş anlamlısı olan kelime feza kelimesidir. Okunuş ve yazılışları farklı iken, anlamları birebir aynı olan kelimelerin tamamına eş anlamlı kelimeler denir. Feza ve uzay kelimeleri de farklı şekillerde yazılıp okunmalarına rağmen, aynı anlamlara gelmektedir.

Son bitime ne denir?

Harf Harf Bulmacada Son Bitim Yanıtları

Serencam kelimesi bir işin sonuçlanması manasına gelir ve son bitim kelimeleriyle eş anlamlıdır. Nihayet sözcüğü son bulmak anlamına gelir.

Ray kelimesinin eş anlamı nedir?

Ray kelimesinin eş anlamlıları tren ve sıcak haddeci olarak geçmektedir.

Vaktimin eş anlamlısı ne?

Vakit kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden eş anlamlı olarak, 'zaman' sözcüğü ile beraber karşılık buluyor.

5 harfli ülkenin anlamı nedir?

Ülke Bulmaca Cevabı Nedir? Eski Türkçe olan yurt kelimesi ülke ile eş anlamlıdır. 2- Vatan: Bulmacalarda ülke sorusuna verilecek 5 harfli cevaplardan bir diğeri vatandır.

Ãœlkeye ne denir?

Ülke, bir devletin egemenliği altında bulunan, başkenti ve bayrağı olan, genellikle bağımsız toprakların tümü, memleket, yurt.

Bittim kelimesi ne anlama gelir?

Genel anlamı itibariyle son bitim kelime grubu, 'Nihayet' biçiminde ifade edilmektedir. Herhangi bir durum ya da olay söz konusu olduğu vakit, nihayet anlamı kapsamında değerlendirmek mümkündür. Tek başına da cümle içerisinde kullanılabilir.

Kutladığını eş anlamı nedir?

Tebrik kelime kökeni Arapçadır. Arapçada tabrık, kutlama anlamına gelen bu kelimenin Türkçedeki eş anlamlısı da kutlama kelimesidir. Bu kelime cümle içerisinde tebrik kelimesi yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Islak ve nemli aynı şey mi?

Bu iki kelime de sıfattır. Kuru olmayan nesnelerin tanımında iki kelime birbirleri yerine tercih edilebilir. Islak kelimesinin eş anlamlıları: Nem, nemli.

Karanın eş anlamı var mıdır?

İşte, Türk Dil Kurumu sözlüğü ve eş anlamlı kelimeler sözlüklerinde yer alan karanın eş anlamlısı... Kara sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler arazi, esmer, kötü, siyah, tarla, toprak, uğursuz ve ülke sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Yüreyin eş anlamlısı nedir?

Kalp, 'yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.

Buluşlarda eş anlamı ne?

Buluş kelimesinin bir adet eş anlamlısı bulunmaktadır. Buluş kelimesinin eş anlamlı kelimesi icat kelimesidir.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Bir gün nasıl yazılır?

Nasıl yazılacağı konusundan sıkça karıştırılan bir gün sözcüğü birçok kişi tarafından birleşik yazılmaktadır. Fakat birleşik yazımı doğru bir yazım değildir. Türk Dil Kurumu'nun yapmış olduğu açıklamaya göre bir gün sözcüğü ayrı olarak yazılmalıdır. Bir ve gün sözcükleri her zaman ayrı yazılır.

Yüz yıl nasıl yazılır?

Romen rakamları tarihî olaylarda, yüzyıllarda, hükümdar adlarında, tarihlerde ayların yazılışında, kitap ve dergi ciltlerinde, kitapların asıl bölümlerinden önceki sayfaların numaralandırılmasında, maddelerin sıralandırılmasında kullanılır: II. Dünya Savaşı; XX. yüzyıl; III. Selim, XIV.

Hoşça kal nasıl yazılır?

TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazımı HOŞÇA KAL şeklinde olacaktır. Eğer siz de bu zamana kadar hoşça kal kelimesini birleşik zannediyorsanız siz de yanılıyorsunuz demektir.

Baş başa nasıl yazılır?

İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...

Tereddüt mü tereddüt mü?

DOĞRU YAZIMI TEREDDÜT MÜ, TERETTÜT MÜ? Türk Dil Kurumu'na göre ''tereddüt'' olarak yazılmaktadır. Günümüzde birçok kişi terettük yazarak hatalı yazmaktadır.

Akşam üstü nasıl yazılır?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb. 10.

Öz güven nasıl yazılır?

özgüven'in doğru yazılışı. ekşi sözlük'ün yanlış yazalıma yönlendirdiği bir kelime. türk dil kurumuna göre doğru yazılışı 'öz güven' olması gereken isim.