Tantuni hangi etle güzel olur?
Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.
Tantuniye neden su dökülür?
Pişirme sırasında saca arada bir su eklenir. Amaç, hem sacın sıcaklığını kontrol etmek, hem de tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.
Hakiki tantuni hangi etten yapılır?
Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.
1 kilo etten ne kadar tantuni çıkar?
Tadına ulaşabilmek için pişmiş etin en az 60 gram olması öneriliyor. Çiğ et pişerken takriben ağırlığının üçte birini kaybettiğini düşünürsek dürüm başına 90 gram olur. Bu durumda 1 kilo etten kac tane tantuni çıkar? 11 tantuni çıkar.
Tantuniye kimyon atılır mı?
Tavuklar beyazlaşınca önce iki çay kaşığı tuz daha sonra 4 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 3 çay kaşığı kimyon. Tavuk haşlanıp baharatlar atıldıktan sonra tavuk tavada çok sulu olmasın hafif sulu ve yağlı olacak.
Gerçek tantuni et mi tavuk mu?
İnce kıyılmış dana etinin biraz su ilave edilerek geniş tavalarda kavrulmasıyla ortaya çıkan yöresel bir tat tantuni. Yarım ekmek ya da dürüm içinde servis ediliyor.
Tantuniye sumak konur mu?
Tantuni Tarifinin Servis Önerisi
Sumak ilaveli kuru soğan salatası olmadan da tantuniyi incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis edebilir, domatesleri kısa süre pişirmeden de tantuniye ekleyebilirsiniz.
Tantuni yaparken ne döküyorlar?
Yapılışı ise normal tantuniyi lokma halinde dilimleyip üzerine isteğe göre süzme yahut normal yoğurt dökerek toz biberli kızarmış yağı ekleyip servis etmektir. Mersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Tantuni neden pamuk yağı kullanılır?
Pamuk yağının özelliği; diğer yağların ateşte acı ve yanık bir koku verirken, pamuk yağında bu acımsı ve yanık yağ kokusu bulunmamasıdır. Ayrıca Mersin Tantunisi içerisinde pamuk yağı donma yapmamaktadır.
Tantunide salça olur mu?
Üzerine sumak, reyhan, kimyon, biber ve domates salçası koyup güzelce ovuyoruz. Ardından maydanoz ve domates koyup karıştırıyoruz. Daha sonra ekmeğe biber salçası sürüp içine biraz kıyma biraz domates sosu biraz zerzevat (isteğe bağlı turşu konulabilir ) katıp dürüm şeklinde sarıyoruz.
Tantuni nerenin meÅŸhur yemeÄŸi?
Tantuni, Mersin'e has bir dürüm çeşididir.
Tantuni dana mı kuzu mu?
İnce kıyılmış dana etinin biraz su ilave edilerek geniş tavalarda kavrulmasıyla ortaya çıkan yöresel bir tat tantuni.
Tantuni ile ne içilir?
söylediğiniz lavaş önünüze geldiğinde, dürümü şöyle 3 parmak açıp içine biraz kimyon serpin, bolca da limon sıkın. sonra geri sarıp yanında minik acı biber turşusu ve acılı şalgam eşliğinde afiyetle yiyin.
Orjinal tantuni hangi etten yapılır?
yanında ayran ve şalgam deneyin. söylediğiniz lavaş önünüze geldiğinde, dürümü şöyle 3 parmak açıp içine biraz kimyon serpin, bolca da limon sıkın. sonra geri sarıp yanında minik acı biber turşusu ve acılı şalgam eşliğinde afiyetle yiyin.
Tantuni yanında ne içilir?
Soğan isteğe göre konuluyor. Baharatları da ilave edilince, tantuni servise hazır hale geliyor.
Tantuni Soğanlı mı soğansız mı?
Klasiklerden: Yaprak Tantuni
Mersin'de kime sorsanız bilir burayı.
Tantuni hangi ülkeye ait?
MMY TANTUNİ,Mevlüt ŞİMŞEK. 1987 yılında İşe ilk olarak Mersin'de Esnaf Lokantasında sulu yemek ve döner ile başlayan Mevlüt ŞİMŞEK kısa bir sürede kendisini Mersine kabul ettirmiş döneri muhteşem ilgi görmeye başlamıştı.
Mersin'in neyi meÅŸhur tantuni?
Memoş Tantuni de bu işin en iyilerinden, Hasan Tahsin Yelkenaç'ın kurduğu 55 yıllık geçmişi olan bir marka. İstanbul'da şube yokken her Mersin'e gittiğimde ilk duraklarımdan biri burası olurdu.
Mersin tantuni sahibi kimdir?
Kaliteli ve muhteşem hizmeti ile, doyumsuz lezzet Göksel Tantuni'de! Helal belgesine sahip, en güzel ve en taze etler seçilir. Özel tekniklerle Göksel Tantuni için hazır hale getirilir.
MemoÅŸ Tantuni Mersin kimin?
Mersin'in meşhur tatlıları Kerebiç, Mamül, Cezerye ve Karsambaçtır. Mersin neyi ile ünlüdür? Mersinin nesi meşhur diye soracak olursanız eğer; tantuni, kerebiç, sıkma, Tarsus kebabı, Silifke yoğurdu, mamül, cezerye, Tarsus lahmacunu ve karsambaç Mersin'in meşhur lezzetleridir.
Göksel Tantuni helal mi?
Tescilli tantuniler: Özkan Tantuni
Onu diğer yerlerden ayıran özelliği nesillerdir tantunicilik yapan bir ailenin işletmesi olması. İlk kurucularından Hacı Özkan, bu işin piri. Daha sonralarda da Özkan tantuniyi tescilli hale getiriyorlar. Mersin'de 3 tane şubesi mevcut.