tarsus kazisindaki o evin altında ne olduğunu gördüm

Tarsus olayı nedir?

Bir dönem Türkiye'ye damga vuran en önemli olaylardan biri de Tarsus kazısı oldu. 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren Türkiye'nin konuştuğu kazıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya çıkmıştı. Fakat resmi kaynaklara göre kazıda hiçbir şey bulunamadı. Kazı alanından ne bulunduğu ise gizli kaldı.

Tarsus kazısı ne çıktı?

Bir dönem Türkiye'ye damga vuran en önemli olaylardan biri de Tarsus kazısı oldu. 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren Türkiye'nin konuştuğu kazıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya çıkmıştı. Fakat resmi kaynaklara göre kazıda hiçbir şey bulunamadı. Kazı alanından ne bulunduğu ise gizli kaldı.

Tarsus kim fethetti?

Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi ardından 1517'de Osmanlı egemenliğine giren Tarsus, önce Kıbrıs Eyaleti'ne, daha sonra da Adana Eyaleti'ne bağlı bir sancak merkezi oldu.

Tarsus ünlüler kimlerdir?

Tarsus'un eski adı nedir?

Tarsus'un ismi önce Grekçe Tarsos, daha sonra Latince Tarsus olarak kullanılmıştır. Kuruluşuyla ilgili söylence ise şöyledir: Antik çağlarda Tarsus Çayı'na, yerli Kilikia halkı Kydnos ismini vermiştir ve Kydnos'un oğlu Parthenia, Kydnos'un denize döküldüğü yere kendi adı ile bir şehir kurmuştur.

Tarsus Nasıl Bir Yer?

Günümüzde de tarihi statüsünü korumakta olan Tarsus, Türkiye'nin değeri çok fazla önemsenmeyen Kilikya coğrafyasının merkezidir. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri tanesi olan ve neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan Tarsus, Roma, Bizans ve Rumların memleketi ve tarihi İpek Yolu'nun rotalarından biridir.

Mersin Tarsus Alevi mi?

Merkez ilçeler hariç Kürt nüfusu Mersin'in diğer bölgelerinde pek yaşamamaktadır. Ancak Tarsus ilçesinde %15 ile 20 arası bir Kürt nüfusu mevcuttur. Tarsus'ta Malatya'dan göç etmiş Türkmen Alevilerinin kurduğu köy de mevcuttur. Ayrıca Tarsus'ta Arap Alevi nüfusu da yaşamaktadır.

Tarsus Hristiyanlar için neden önemli?

Yeni Ahit'in yazarlarından biri olan Pavlus da Tarsus doğumludur. Bu sebeple Hristiyanlarca da hac yeri olarak kabul edilmektedir. Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nden sonraki en kutsal kilise olan Aziz Pavlus Kilisesi ve Aziz Pavlus Kuyusu Tarsus'ta bulunmaktadır.

Tarsus kazısı ne zaman bitti?

GİZEMLİ EVDE NE OLMUŞTU? Tarsus'un 82 Evler Mahallesi'nde 4 evin ortak avlusunda 16 Kasım 2016 tarihinde başlayan 1 yıl süren ve kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadan 3 Kasım 2017'de bitirildi. Kazının kamuoyu ile paylaşılmaması ve esrarengiz bir hale bürünmesi ilçede spekülasyonları artırmış.

Tarsus olayı ne?

Tarsus şelalesi Tarsus'un Berdan çayı üzerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Roma döneminde de burası Roma mezarlığı olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise Tarsus şelalesi mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Kültürlerin kesişme noktası olarak bilinen Kırkkaşık bedesteni Tarsus'ta bulunan en ünlü yerlerden birisidir.

Tarsus ne ile ünlü?

Tarsus kelimesi Türkçe'de 'Mersin iline bağlı ilçelerden biri.' anlamına gelir.

Tarsus türkçe ne demek?

82 Evler Mahallesi'nde bulunan müstakil bir evde, özel harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı sona ermiş ve alan kapatılmıştı. Kazı alanının yakınında bulunan bazı evlerin bir kısmı zarar görmüş, binalarda içli, dışlı irili ufaklı çatlaklar oluşmuştu. Kazı yapılan ev şu an harabeye döndü.

Mersindeki KAZI ne oldu?

Tarsus kazısında yer altı şehri bulundu diyen de oldu, hazine çıktı diyende. Hatta Tarsus kazısı gizemli bir boyutlar arası kapıya açıldı diyenler bile oldu. Kazıda görev aldıklarını iddia eden iki arkeolog da araştırmacı-yazar Haluk Özdil'e kazıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Mersin Tarsus kazısında ne çıktı?

82 Evler Mahallesi, 3106 Sokak'ta tek katlı olan ve Türkiye'de ''gizemli ev'' olarak bilinen müstakil bir evde, özel harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı sona ermiş ve alan kapatılmıştı.

Tarsus gizemli ev nerede?

Tüm Türkiye bir dönem, Tarsus'taki gizemli kazıyı konuştu. Aylarca kapatılan ve milletvekillerinin dahi sokulmadığı kazı alanından tonlarca altın çıktığı, Kral Dakianus'un hazinesinin olduğu veya Aziz Paul'un kayıp İncil'inin bulunduğu iddia edildi. Fakat resmi kaynaklara göre kazı alanında hiçbir şey bulunamadı.

Tarsus Adanadan ne zaman ayrıldı?

1839'da tekrar Osmanlı yönetimine girerek, Adana vilayetinin bir kazası olmuştur. 1918 'de Fransız işgaline uğramış ve Ankara Antlaşması'yla Tarsus, 27 Aralık 1921 tarihinde işgalden kurtulmuştur. Tarsus Mersin İli'nin doğusunda yer alır.