türkçede kanıtlanabilirlik soruları nasıl çözülür

Öznel kelimesinin anlamı nedir?

Bir kişinin bakış açısını yansıtan, genel bir hükmü bulunmayan ifadelere öznel ifadeler denir.

Kümülatif ne anlama gelir?

Katlanmış, birikmiş, yoğun.

Motonom ne demek?

Fransızca kökenli bir kelime olarak teknoloji dünyasında sıklıkla duyulmaya başlanan 'Otonom nedir?' sorusuna yanıt arayan okuyucular için belirtmek gerekirse, tam karşılığı 'Özerklik' olan kelime 'Bağımsız' anlamına gelir.

Öznel insan nedir?

Bireysel açıdan duygu ve düşünceleri, sezgileri öne çıkaran, nesnel olmayan durumlar öznel anlamını taşır. Türk Dil Kurumu üzerinden bireysel ve kişisel açıdan, kendi düşünce ve duyguları olarak anlatmak mümkün. Tamamen kişinin kendi kararları doğrultusunda ortaya çıkardığı unsurları anlatan bir yapıya sahiptir.

Kamu Latif ne demek?

Genel açıdan tanımına ele almak gerekirse; 'Birikerek artması yani verilerin birikmesi suretiyle üst üste toplanması' anlamına geldiğini söylemek mümkün.

Philosophia ne anlama gelir?

Felsefe Yunanca Philo ve Sophia kelimelerinin bir birleşimi olarak 'Bilgelik Sevgisi' şeklinde tanımlanmaktadır.

Süjeleri ne demek?

Felsefenin temel kavramlarından biri olan süje, dilimize Latinceden geçmiştir. İlk kez Platon, Aristoteles ve Herakletios gibi Antik Yunan filozoflarının eserlerinde kullandığı süje kavramının Türkçe karşılığı öznedir. Süje kavramı genellikle obje ile birlikte kullanılır.

Kocari ne demekdir?

Koçari kelimesinin ilk anlamı uzun boylu ve gürbüz delikanlıdır. Delikanlı, çolpa ve civan sözcükleri Koçari ile eş anlamlıdır. Bu sözcük, Anadolu'nun çeşitli yörelerinde cesur ve mert manasında da kullanılır.

Cesne ne demek?

Çeşni kelimesi Türkçe'de 'tadım, tad, lezzet' anlamına gelir. Farsça çāşnī چاشنى z 'tadım, tad, lezzet' sözcüğünden alıntıdır.

Konvoy ne denir?

Konvoy, aynı yere giden taşıt veya yolcu topluluğu, kafile. Fransızca convoi'den Türkçeye girmiştir (TDK).

Kanitlanabilirlik ne demek?

Kanıtlanabilirlik; bir olgunun ya da fikrin kanıtlanıp kanıtlanamamasıdır. Kanıtlanabilirlik açısından demek ise; verilen olgunun ya da fikrin kanıtlanabilmesinin mümkün olup olmaması demektir.