tubitak 4006 arastirma projesi ornekleri

Tubitak neyin açılımı?

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 24 Temmuz 1963 tarih ve 11462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 278 sayılı Kanun ile kurulmuştur.

SKT ne anlama gelir?

Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.

TÜBİTAK kazanınca ne oluyor?

Kazananlara ilişkin duyurular TÜBİTAK'ın kuruluş yıldönümü olan 24 Temmuz tarihinde yapılır. Ödüller her yıl düzenlenen törenle sahiplerine verilir. Her bir ödül kazananı; ödül beratı, altın plaket, yıllara göre değişkenlik gösteren para ödülü ve araştırma desteğinin de sahibi olmaktadır.

Sage açılımı nedir?

TÃœBÄ°TAK SAGE

Enstitü 1972 yılında Güdümlü Araçlar Teknolojisi ve Ölçüm Merkezi (GATÖM) adı ile kurulmuş, 1983 yılında Balistik Araştırma Enstitüsü (BAE), 1988 yılında ise Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) adını almıştır.

TETT ve PN ne demek?

Türkçe'de TETT açılımı, 'Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi' anlamına gelmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın her ürün için son kullanma tarihi kapsamında uygulanmaktadır. Fakat TETT, bundan farklı olarak ürünün tarihi geçse bile özelliklerini koruduğu takdirde tüketilebileceği tarihi belirtir.

SKT mi TETT mi?

TETT, bir ürünün uygun koşullarda saklandığında hangi tarihe kadar tüketilebileceğine dair bir tavsiyedir. O tarih geçse dahi, ürün kontrol edilerek tüketilebilir. SKT ise ürünün son kullanılabileceği/tüketilebileceği tarihi ifade eder. Bu tarih geçtiğinde, ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.

ÃœRT ne demek?

→ÜRT : (Üretim Tarihi) demektir. →Yeni üretilen gıdalarda, ilaçlarda, maddelerde bulunur. Fabrikada üretilen tarihe verilen addır.

TÜBİTAK Ödül kaç TL?

Ödüller; her yıl için TÜBİTAK Yönetim Kurulunca saptanan para ödülü (2022 yılı için TÜBİTAK Bilim ve Özel Ödülü 150.000TL, Hizmet Ödülü 100.000TL, Teşvik Ödülü 60.000TL) ile ödülün türüne göre plaket ve beratı içerir.

TÜBİTAK araştırmacı para alır mı?

Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan 'öğrenciler' veya öğrenci statüsündeki 'Araştırma Görevlileri' ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.

TÜBİTAK sınavına kimler girebilir?

➢ Bilim Olimpiyatlarına, Bilgisayar ve Matematik Alanlarında 5. 6. 7. ve 8. sınıflardaki başarılı öğrenciler arasından BİLSEM ya da okul müdürlüklerince seçilen öğrenciler katılabilir. Öğrenci kontenjan kısıtlaması bulunmamaktadır. ➢ Öğrencilerin T.C. vatandaşı olması gereklidir.

TÜBİTAK neyin açılımı?

Millî Eğitim Bakanlığının Kısa Tarihçesi.

MEB ne anlama gelir?

TETT, Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'ne göre, uygun şekilde muhafaza edilmesi durumunda gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir. Etikette belirtilen TETT gününe kadar gıda, kalitesini en iyi şekilde muhafaza edebilmektedir.

Tette ne demek?

Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü kısa adıyla TÜBİTAK-SAGE, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'na bağlı, Türkiye'nin askerî ve teknolojik bilgi dağarcığını geliştirmek ve üretimini artırmak amacı ile kurulmuş bir enstitüdür.

Sage kimin?

Tıpta dansite terimi yerine SG kısaltması da kullanılmaktadır. İdrar dansitesi neticelerindeki SG değeri alınan idrarın dansitesini yoğunluğunu gösterir. İdrar yoğunluğunu su ile kıyaslar. İdrar dansitesi normal değerleri 1.002 – 1.020'dir.

SG anlam nedir?

Gürcan Okumuş - Müdür - TÜBİTAK SAGE | LinkedIn.

Sage müdür?

2. Ölçü birimlerinin uluslararası kısaltmaları kullanılır: m (metre), mm (milimetre), cm (santimetre), km (kilometre), g (gram), kg (kilogram), l (litre), hl (hektolitre), mg (miligram), m² (metrekare), cm² (santimetrekare) vb.

G kısaltması ne demek?

Uluslararası Birimler Sistemi(SI)'ne göre kilo ön eki 1000 (103) olarak belirtilmiştir. Buna dayanaraktan 1 kilobyte 1000 byte'a eşittir. Uluslararası sembolü kB'dir.

K B ne demek?

üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin bir araya gelerek aktif katılımları ile projelerini birbirlerine tanıtmaları yoluyla işbirliği olanaklarına ortam oluşturulmasına yönelik düzenlenen ulusal ve/veya uluslar arası etkinliklerdir.

Tubitak 1503 nedir?

Okullarda düzenlenen bu fuarlarla, 5-12. sınıf öğrencilerinin; öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, bu araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerin ve izleyicilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

4006 proje nedir?

3005 - Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı | TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU.

Tubitak kazanınca ne oluyor?

4007 programı; bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır.

Tubitak 3005 nedir?

4004 programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamaktadır.