turgutlu güney köyünde satılık tarla

Turgutlu nereye ait?

Turgutlu (eski adı: Kasaba) Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunan Manisa ilinin ilçelerinden biridir. Turgutlu; doğusunda Ahmetli, batısında Manisa, Kemalpaşa, kuzeyinde Saruhanlı, güneyinde Ödemiş ve Bayındır ilçeleri ile çevrilidir. Ege Denizi'nin 55 km doğusunda olup, denizden yüksekliği 78 metredir.

Turgutlu ne ile meÅŸhur?

Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi. Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi. Odun kömürü, bakır tava ve tereyağı üçlüsünün olmazsa olmazı olan yemeği tatmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden misafirler kente geliyor.

Turgutlu'da ne yetiÅŸir?

Tarım - Turgutlu Belediyesi. Akdeniz iklimi sayesinde çekirdeksiz üzüm, pamuk, tütün, domates, buğday, kiraz, şeftali, erik ve zeytin ziraatı yapılan başlıca ürünlerdir. Sofralık üzüm üretimi önem kazandığından yayla bağcılığı gelişmektedir.

Turgutlu kaçıncı büyük ilçe?

İlçe merkezi ve köyler toplamı bazında Manisa ilinin Akhisar ve Salihli'den sonra üçüncü kalabalık ilçesidir. Ancak Merkez Nüfusu Bakımından 120 Bin'e yaklaşan nüfusuyla Manisa'nın en büyük, Türkiye'nin 13.Büyük ilçesidir.

Turgutlu Nerenin Köyü?

Turgutlu (eski adı: Kasaba Osmanlıca: قصبه / Yunanca: Κασαμπά ) Manisa'nın bir ilçesi.

Turgutlu kaç ilden büyük?

TÜİK'in 2021 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerini açıklamasıyla Türkiye nüfusu belli oldu. Turgutlu'nun nüfusu 6 ilin üzerinde yer aldı.

İzmir Turgutlu da deniz var mı?

Ege Bölgesinin en güzel ilçelerinden birisi olan Turgutlu, denize 55 km mesafededir. Denizden sadece 78 metre yüksekte olup, buna bağlı olarak Akdeniz ikliminin fazlasıyla hissedildiği bir noktadır.

Turgutlu kaç kişi?

Turgutlu nüfusu 2021 yılına göre 172.413. Bu nüfus, 86.677 erkek ve 85.736 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,27 erkek, %49,73 kadındır.

Turgutlu nasıl bir yer?

Manisa Turgutlu, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olup, bu özelliği ile birçok Anadolu ilinden daha büyük olduğu söylenebilir. Tarımın son gelişmiş olmasına rağmen tek geçim kaynağı bu değildir ve ilçede sanayi de oldukça gelişmiştir.

Manisalıların en sevdiği lezzetlerden Turgutlu köftesi, kente gelenlerin de gözdesi. Odun kömürü, bakır tava ve tereyağı üçlüsünün olmazsa olmazı olan yemeği tatmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden misafirler kente geliyor.