Taahhüt bittikten sonra ne olur?
Faturalı hat taahhüt bitince ne olur sorusuna yanıt arayarak sürenin sonunda yapılması gerekenler önceden öğrenilmelidir. İsteyen aboneler tekrar sözleşmelerini yenilerken isteyenler tarife ya da operatör değişikliği yapabilirler. Bu tür durumlarda uygulanacak ücret politikası aynı kalmayacaktır.
1 yıldan fazla taahhüt yasak mı?
Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip. İnsanlar aboneliğe son vermek istediğinde de firma şartları asla ağırlaştıramaz.
Taahhüt kaç sene olabilir?
Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir taahhütname/sözleşme örneği verilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.
Taahhüt en fazla kaç yıl olabilir?
- Kanun net ve açık. Firmalar 12 aydan uzun taahhüt veremez.' Türkiye'de çoğu hizmetin uzun vadeli aboneliklerle alındığına da işaret eden Aydın Ağaoğlu, şu bilgileri verdi: 'Hizmetlerin yüzde 70'i uzun vadeli taahhütle alınıyor.
Hangi durumlarda cayma bedeli ödenmez?
İnternet erişim işletmecileri ile imzalanan taahhüt sözleşmeleri, belirli hız kriterlerinin sağlanamamasının saptanması halinde abone tarafından cayma bedeli olmaksızın feshedilebilecek. İnternette hız kriterlerini sağlayamayan sözleşmeler, cayma bedeli olmaksızın iptal edilebilecek.
Cayma cezası nedir?
Bu taahhüt aslında ürünü veya hizmeti belli bir süre kullanacağınıza dair bir sözleşmedir. Bu sözleşme süreleri genellikle 12, 24, 36 ay şeklinde olmaktadır. Bu tarihlerden önce aboneliğinizi iptal ettirmek veya sonlandırmak istediğiniz zaman yani caymak istediğinizde sizden talep edilen ücrete 'cayma bedeli' denir.
Cayma bedeli kalktı mı?
Başkan Şahin, 'Uzaktan satışlar hususunda geçen hafta bir değişiklik yapıldı. Tüketicinin iade hakkı, yani 'cayma hakkı' dediğimiz 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkı bitirildi. Artık tüketici, kanunda verilen hakkını kullanamayacak' dedi.
Taahhüt verilmezse ne olur?
Ödeme taahhüdünü ihlal suçu ise, İcra ve İflas Kanunu (İİK) madde 340'ta hüküm altına alınmıştır. Bu düzenlemeye göre, borcunu taksitlendirerek ödeyeceğine dair yazılı taahhüt imzaladığı halde ödemeyen ve ödememek için hukuka aykırı yollara başvuran kişiler hakkında hapis cezasına hükmedilebilir.
Taahhüt cezası yasal mı?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu hususu özel ve ayrıntılı olarak düzenlemiş durumda. Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip.
Turkcell taahhüt bittikten sonra ne olur?
Turkcell taahhüt bitince ne olur diye araştırıldığında sözleşme sonunda herhangi bir işlem yapılmazsa doğrudan indirimsiz fiyatlardan kullanıma devam edilir. Bu fiyatlar genellikle taahhüt fiyatlarından yüksek olacaktır. Güncel ücret tarifelerine Turkcell internet sitesi üzerinden erişilebilir.
2 yıllık taahhüt yapılabilir mi?
Süresi 1 yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmelerinde ancak satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılırsa veya hizmetten yararlanmanıza engel olabilecek geçerli bir sebebin varlığı halinde sözleşmenizi feshedebilirsiniz.
Turkcell cayma bedeli öder mi?
Hattımı daha sonra iptal ettirirsem paketimin cayma bedeli yansır mı? Faturalı hatlarda; paketiniz 12 ay faydalanma taahhüdü kapsayan yıllık abonelik kampanyasına dahildir. Kampanyadan 12 ay süresi dolmadan ayrıldığınız durumda, faturanıza faydalandığınız fatura dönemi başına kampanya iptal bedeli yansıtılacaktır.
Taahhüt süresi en fazla kaç ay?
Çünkü yasa bu tarihte yürürlüğe girdi. - Kanun net ve açık. Firmalar 12 aydan uzun taahhüt veremez.'
Taahhüt verince haciz kalkar mı?
Borçlu,mallarının haczedilmesinden sonra ve ancak satış talebinden önce borcunu muntazam taksitlerle ödemeyi taahhüt eder ve bu taahhüdü m.111'deki şartlara uygun olursa,alacaklının kabulüne gerek kalmadan,icra takibi kendiliğinden durur,icra dairesi borçlunun hacizli mallarını satamaz.
Ücretsiz cayma hakkı nedir?
Cayma hakkı nedir? Cayma hakkı, Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik'e göre internet ortamında yapılan satışlarda tüketicinin 14 gün içinde sözleşmeden cayma ve ödediği bedelin tamamını herhangi bir kesinti olmadan iadesini talep etme hakkıdır.
Taahhüt cayma hakkı kaç gün?
Ancak tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur.
Cayma süresi kaç gündür?
(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.
1 yıl taahhüt yasal mı?
Altı ay, bir yıl gibi süresi önceden belirlenmiş abonelik sözleşmeleri tüketicinin onayı olmadan uzatılamaz.
Faturalı hat Faturasıza döner mi?
Faturasız hattıma ait borcumu ödemedim ancak yine de faturasız hatta geçiş yapabilir miyim? Faturalı hattınızın son ödeme günü geçmemiş faturası bulunuyor ise, faturasız hatta geçiş yapabilirsiniz.
Yeni hat ücreti ne kadar?
Yeni bir sim kartı almak için hat fiyatları 2023 Türk Telekom, faturasız hatların 65 TL'den başladığını bilmelidir. Ancak almak istediğiniz hat numarası üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız, ödemeniz gereken ücret 100 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Faturalı hat iptal edilirse ne olur?
Hat iptal talebini Turkcell, Avea veya Vodafone operatörlerinin Müşteri Hizmetlerine başvurarak iletmeniz gerekmektedir. İptal edilen hattın numarası üzerindeki haklarınız, operatör tarafından belirlenen süre sonrasında geçersiz olur. Bu süre aşımından sonra aynı numarayı alabilmeniz garanti edilemez.