vesveseden kurtulmak için 21

Vesvese neden çok gelir?

Vesvese Neden Olur? Bazı İslam alimlerine göre vesvesenin nedeni insanın nefsani ve dünyevi istekleridir. Bu istekler insanları Allah'ı anmaktan ve ahireti hatırlamaktan alıkoyar. Bazı İslam alimlerine göre ise vesvesenin nedeni şeytandır.

Vesvese insanı dinden çıkarır mı?

Şeytanın size bu konuda vesvese vererek hak dinden uzaklaştırmasına izin vermeyin. Durumunuz vesveseden ibarettir. Şeytan sizi hak dinden uzaklaştırmak için bu şekilde vesvese verir. İçinizdeki şüpheler sizi dinden çıkarmaz.

Ağır Vesvese nedir?

Dinî terminolojide vesvese/visvâs, 'şeytanın veya nefsin insana kötü ve zararlı telkinde bulunması, şeytandan yahut nefisten gelen, insanı dine aykırı aşırı davranışlara yönelten telkin'; vesvâs 'şeytan, şeytanın insanın içine attığı saptırıcı dürtü, faydasız söz, şüphe ve tereddüt' anlamlarında kullanılır.

Allah vesveseleri affeder mi?

Peygamber Efendimiz şu hadislerinde bunu açıkça bildiriyor: 'Vesvese imanın ta kendisidir.' 'Namazda vesvese dinden ve sarih imandandır.' 'Diliyle söylenmedikçe, kalbiyle tasdik edilmedikçe Allahü Teâlâ ümmetimin içinde olan vesveseleri affeder.'

Åžeytan kimlere vesvese veremez?

'Hemen Allah'a sığın'

Netice olarak vesvesenin üzerinde durmak değil, aksine, tam tersi istikamette yürümek lâzımdır. Şeytanın kandırması ve vesvesesi, Kuran ve Sünnet bilgisinden mahrum olan kimselerde daha fazla görülür. İslam'ın güzelliklerini ruhunda yaşayan kimselere ise şeytanın vesvesesi zarar vermez.

Vesvese psikolojik mi?

Halk arasında vesvese olarak bilinen durum, kişiyi rahatsız ediyor, işlevselliğini bozuyor ve zaman kaybına neden oluyorsa bu psikiyatrik bir hastalığın belirtisidir.

Bir insana neden sürekli vesvese gelir?

Bu bağlamda bu düşünce ve hislerden kurtulmanı ilk yolu, gelen iç sesi, iç düşünceyi önemsememektir. Eğer vesvese kendine dair bir ilgi görmez ise ve gelen bu kuruntulara cevap bulamaz ise Allah'ın (c.c.) izniyle insanı terk eder. Yani vesveseleri gözde büyütmemek ve önem vermemek gerekmektedir.

Vesvese anında ne yapılmalı?

Bilakis insan aklına ne gelirse gelsin namazına devam etmeli, namazını kesmemeli ve iade etmemeli. Ancak bu tür kötü düşüncelerle mücadele eder, Allah'ın izniyle bunlar sona erecektir.

Namaz kılarken akla cinsellik gelmesi namazı bozar mı?

Vesvese, şeytanın insanın kalbine soktuğu huzursuzluk verici duygu ve düşüncelerdir. Buhari ve Müslim'in naklettiği bir hadise göre, insana vesvese veren şeytanın adı Hinzap'tır. İblis, Hinzap adlı bu şeytanı insanın kalbine vesvese soksun diye görevlendirmiştir. Vesvese herkese farklı şekilde sirayet eder.

Kimler vesvese verir?

Gusül veya abdest alan kişinin vesvese sebebi ile gusül ve abdestini tekrarlaması gerekmez.

Cinsel şeyler düşünmek abdesti bozar mı?

Kokusu olsun veya olmasın, erkek ve kadının tenasül organından (ön kısmından) çıkan yel/gaz abdesti bozmaz. Bu durum çok nadir de olsa bazı kimselerin başına gelebilmektedir. Ancak bu abdesti bozmaz ve namaza da bir zararı yoktur.

Namaz kılarken vajinadan gaz çıkması namazı bozar mı?

Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz. Zira bu durumda, namazın erkânını tamamlamış demek- tir. Ancak bir sonraki namaz için yeniden abdest alması gerekir.

Namaz kılarken Gülersek ne olur?

'Nihayet şeytan ona vesvese verip şöyle dedi: 'Ey Âdem! Sana ebedîlik ağacını ve yok olmayan bir saltanatı göstereyim mi?' (Tâhâ 20/120); 'Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona verdiği vesveseyi de biz biliriz. Çünkü biz, ona şah damarından daha yakınız' (Kâf 50/16).

Şeytan en çok kimlere vesvese verir?

ABD Katolik Psikoposları Birliği'ne göre 'kişiye şeytan girmesi' işaretleri insanüstü güç, kutal suya dayanıklılık, bilinmeyen dillerde konuşma gibi işaretler veriyor. Şeytanın kişinin içine girmiş olmasının diğer olası işaretleri ise, tükürme, küfür etme ve 'aşırı mastübasyon yapma.

Içinde şeytan olduğunu nasıl anlarsın?

İçinizdeki şüpheler sizi dinden çıkarmaz. Bunlar şeytanın sözleridir sizin sözleriniz değildir. Bu sebeple bu konuda aklınıza gelen sözlere ehemmiyet vermeyiniz. Ehemmiyet vermezseniz çabuk kaybolurlar.

Şüphe eden dinden çıkar mı?

İstiaze, herhangi bir işe başlarken ve herhangi bir münasebetle 'Euzü billahi mine'ş-şeytani'r-racîm', yani; 'Kovulmuş olan şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım' cümlesini söylemeye verilen isimdir. Allah'ın kemal ve merhametine, kulun da kusur ve ihtiyacına bir sınır yoktur.

Şeytanın şerrinden korunmak için ne yapmalıyız?

CEVAP: Vesvese insan hayatta olduğu müddetçe devam eder.