yataş bambu yorgan çift kişilik

En sağlıklı yorgan hangisi?

Doğal, yenilenebilir, dayanıklı, sıcak tutan, sağlıklı bir yorgan seçimi yapmak istiyorsanız yün dolgulu ürünleri tercih edebilirsiniz. Yün yorganlar, ıslaklık hissi vermeden, kuru ağırlıklarının %33'ü kadar nem emebilirler.

Bambu mu pamuk yorgan mı?

Bambu yorganlar, nefes alabilir bir yapıya sahip olması ve kişiyi terletmemesi sebebiyle, yıl boyunca ılık mevsimin görüldüğü yerlerde ideal bir kullanım sağlar. Diğer taraftan pamuk yorganlar ise bambu yorgana oranla daha kalın yapılıdır. Bu nedenle kış mevsiminde kullanıma daha uygundur.

Kışın hangi yorgan sıcak tutar?

Kaz Tüyü Yorgan

Isı tutma kapasitesi oldukça yüksek olduğundan kaz tüyü yorganlar en soğuk iklim koşullarında bile sıcak tutar ve böylece uyku kalitenizin yükselmesine yardımcı olur.

Kışın hangi yorgan kullanılır?

Soğuk iklimde yaşayanların özellikle tercih ettiği yorgan türü ise yün yorgandır. Kalın ve doğal yapısıyla gece üşümelerini engeller ve sıcak tutar. Diğer yorganlara göre biraz daha ağır bir yapısı vardır. Bir diğer yorgan çeşidi olan ipek yorganlar oldukça hafif ve yumuşak bir yapıya sahiptirler.

En iyi kışlık yorgan hangisi?

Pamuk yorganlar da ince yapıları sayesinde hem terlemenin önüne geçer hem de içerdiği doğal pamukla sıcak tutar. Soğuk iklimde yaşayanların özellikle tercih ettiği yorgan türü ise yün yorgandır. Kalın ve doğal yapısıyla gece üşümelerini engeller ve sıcak tutar. Diğer yorganlara göre biraz daha ağır bir yapısı vardır.

Bambu mu yün yorgan mı?

En iyi yorgan markası araştırmamızda ilk sırada Serenade By Penelope Ravel var. %100 kaz tüyünden elde edilen ürün, soğuk kış aylarında sıcak kalmanızı sağlıyor. Isı ve nem dengeleyici özelliğiyle bu yorgan, geceleri terlemenizi önlerken kuru kalmanıza yardımcı oluyor.

Bambu yorgan isitir mi?

Bambu yorganlar, nefes alabilir bir yapıya sahip olması ve kişiyi terletmemesi sebebiyle, yıl boyunca ılık mevsimin görüldüğü yerlerde ideal bir kullanım sağlar. Diğer taraftan pamuk yorganlar ise bambu yorgana oranla daha kalın yapılıdır. Bu nedenle kış mevsiminde kullanıma daha uygundur.

Yün yorgan mı pamuklu yorgan mı?

Bambu yorganlar; terletmeyen, nefes alabilen, UV ışınlarına dayanıklı ve içerisindeki kun maddesi sebebiyle antialerjik bir yapıya sahiptir. Böylece yaz aylarında kullanıma daha uygundur. Bambu yorganlar aynı zamanda, doğal selüloz liflerden üretilmektedir. Bu da kendisini hafif ve yumuşak bir yorgan türü yapar.

Yün yorgan Yıkanmazsa ne olur?

Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.

Yün yorgana göre daha az sıcak tutan pamuk yorganlar, İlkbahar ve sonbahar aylarında tercih edilir. Yün 30 derecenin üzerinde yıkandığı zaman topaklanır fakat pamuk durumunu korur. Pamuk ıslakken bile ısı yalıtımı özelliğini korur.

Eğer yünler uzun süre yıkanmazsa, kötü kokulara ve rahatsızlığa neden olacaktır. Yün yıkama işlemlerinin belirli zamanlarda kişilerce özenli olarak yapılması gerekiyor. Gündelik hayatta kullanılan yorgan ve yastıkların içerisinde yünler bulunuyor.