yatsı namazı ne zamana kadar kılınmalı

Gece saat 3 te yatsı namazı kılınır mı?

Faziletli vakit, vaktin başında kılınmasıdır. İhtiyarî vakit, gecenin ilk üçte bir vaktidir. Bundan sonra fecre kadarki vakit ise cevaz vaktidir. Bu vakitte yatsı namazını kılmak caiz ise de mekruhtur.

Namazı geç kılmak günah mı?

Vaktinde kılınmayan namaz daha sonra kaza edildiğinde, namazı kazaya bırakma günahı da affedilmiş olur mu? Unutmak, uyuyakalmak gibi meşru mazeret olmaksızın namazı kazaya bırakmak büyük günahtır.

Uyuyup uyandıktan sonra yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı namazının kılınışı verilen fıkhi hükümlere göre imsak vaktine kadar olan süre olmaktadır. Yatsı namazını kılmak isteyen kişi imsak vaktine kadar bu namazını kılabilmektedir. Örneğin uykusu ağır olan ve uyuya kalan kişi gecenin bir yarısı kalkıp imsak vakti girmeden evvel yatsı namazını eda edebilmektedir.

Yatıp kalktıktan sonra yatsı namazı kılınır mı?

Demek oluyor ki ikindi namazını güneş ışınlarının sararmakta olduğu sıralara kadar geciktirmemeli yani kerahat vaktine bırakmamalıdır. Bu da güneşin batmasından yani akşam ezanı vaktinden 45-50 dk. önce başlayan zaman dilimine karşılık gelir.

Ikindiye 5 dk kala namaz kılınır mı?

Bilindiği gibi namaz, dinimizin ifasını emrettiği ibadetlerin en önemlisidir. Kelime-i şehâdetten sonra, İslam binasının üzerine kurulduğu beş esastan birincisidir. Akıllı ve ergenlik çağına ulaşan her müslümanın namaz kılması farzdır.

Namaz kılmak mecbur mu?

Nafile namaz kılan da farz namaz kılana imamlık yapamayacağı için, iki defa aynı namazı kıldıramaz. Yani bir vaktin namazına bir defa imamlık yapabilir. Namazı cemaate kıldırdıktan sonra, başka bir cemaate aynı farzı imam olarak kıldırmak, âlimlerin ittifakıyla mekruh ve bidattir.

Bir namazı iki kere kılmak günah mı?

Allah (celle celalühü) daha iyi bilir. Yatsı namazı vakti girdikten sonra yatsıyı kılmadan önce uyumak mekruhtur.

Yatsı namazını kılmadan yatmak günah mı?

'Farz namazdan sonra en faziletli namaz gece namazıdır. Geceyi iki kısma bölersen son kısmı namaz için en faziletli vakittir.

Gece namazı kılmak sevap mıdır?

Allahü teâlânın emirlerini zamanında yapmak ve yasak ettiklerinden de, her zaman kaçmak gerekir. Sual: Halk arasında, (Namaza başlayıp bırakmak, sonra tekrar başlayıp tekrar bırakmak, hiç kılmamaktan daha büyük günah olur.

Arada bir namaz kılmak günah mı?

Güneşin batmasından önceki kerâhet vaktinde, sadece o günün ikindi namazının farzı kılınabilir. Fakat mazeretsiz olarak ikindi namazını bu vakte kadar geciktirmek mekruhtur.

Gece saat 12 den sonra yatsı namazı kılınır mı?

Bu an da yaklaşık olarak öğle namazı vaktinden önceki 10 dakikalık zaman dilimi içerisinde yer aldığından bu zaman dilimi içerisinde namaz kılmak mekruhtur. İkindiden sonra, güneşin sarararak göz kamaştırmaz duruma geldiği andan başlayıp güneş batıncaya kadar süren vakit de kerahat vaktidir.

Güneş battıktan sonra ikindi namazı kılınır mı?

1. Namazın farz olduğunu inkâr ederek namazı kılmayan kimse dinden çıkacağı için kâfir olur. Çünkü farz bir ibadeti inkâr etmek kişiyi dinden çıkarır. Bu durumda namazı kılmadığı için değil, bu ibadeti inkâr ettiği için kafir olur.

Öğlen namazı en geç ne zaman kılınır?

Herhangi bir ayette veya bir hadisde, namaz kılmayanın cezası seksen yıl olduğuna dair bir ifadeye rastlayamadık. Alimler, Nebe' suresinin 23. ayetinde, bazı rivayetlerde geçen ve cehennemliklerin 'hukub'larca kalacağını ifade eden 'ahkab' kelimesinin manası üzerinde durmuştur.

Namaz kılmayan dinden çıkar mı?

Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz. Zira bu durumda, namazın erkânını tamamlamış demek- tir. Ancak bir sonraki namaz için yeniden abdest alması gerekir.

Namaz kılmayan 80 yıl yanacak mı?

Cevap: Bir kimse, namaz kılarken kaç rekat kıldığını unutsa, bu şaşırması, ilk olarak başına geldi ise, selam verip namazı tekrar kılmalıdır. Şaşırmak âdeti ise, düşünüp, çok zan ettiğine göre kılar. Kuvvetli zan edemezse, az kıldığını kabul ederek tamamlar.

Namaz kılarken Gülersek ne olur?

Televizyon ve bilgisayar bizzat haram deÄŸildir.

Ama bu aletlerdeki görüntüler, huşu içinde namaz kılınmasına engel olduğunda mekruh olur. Dikkat çekici bir görüntü olmasa da fotoğraf bulunan odada namaz kılmak gibi mekruh olur. Bu görüntü namaz kılanın görüş alanına ne kadar yakınsa kerahette o kadar artar.

Namaz kılarken şaşırmak günah mıdır?

Kişi abdest aldığında maddi kirlerden arındığı gibi manevi kir hükmünde olan günahlardan da arınır. Kılınan namaz da buna katkıda bulunur. Kulun tövbe etmesi ise Allah'ın en sevdiği davranışlardandır.

Tv'ye karşı namaz kılınır mı?

Yatsı ve sabah namazı uyku ve yorgunluk gibi nedenlerle namazın ağır geldiği vakitlerde eda edilmektedir. Bu vakitlerde fedakârlık yapmak diğer vakitlere göre daha zor olmaktadır. Mü'min, Allah'ın emri olduğu zaman, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan insandır. Münafık ise keyfi yerinde iken görüntü veren insandır.

Günahları ne temizler?

Fevt edilen namaza faite namaz denir. Faite namaz, kazaya kalması günah olmayan namazdır. Bunun için, kuşluk, tehıyyet-ül-mescid gibi nafile namazları kılacak kadar faiteleri geciktirmek günah olmaz.

Yatsı namazını kılmak neden zor gelir?

Sahih hadislere göre farz namazlardan sonra en faziletli namaz teheccüt namazıdır.

Namazı geciktirmek günah mı?

Unutmak, uyuyakalmak gibi meşru mazeret olmaksızın namazı kazaya bırakmak büyük günahtır. Hangi şekilde olursa olsun vaktinde kılınmayan namazların mutlaka kaza edilmesi gerekir.

Hangi namaz daha sevaptır?

Şüphesiz Müslüman bir kişi sırf Allah rızası için (ihlasla ve gösterişsiz) namaz kılarsa, onun bütün günahları şu yaprakların ağaçtan döküldüğü gibi dökülür.' İslam alimleri namazın küçük günahları dökeceğinde söz birliği etmişlerdir.

Sürekli namazı kazaya bırakmak günah mı?

Buna göre bir kimse kasten veya unutarak abdestsiz olarak veya (cünüp ise) yıkanmadan namaz kılarsa, namazı bâtıldır (geçersizdir) ve namazını tekrar kılması gerekir. Ayrıca kasten abdestsiz olarak veya (cünüp ise) yıkanmadan kılmışsa, büyük bir günah işlemiş olur.

Namaz kılanın günahları affolur mu?

Akıl sağlığı yerinde olan ve ergenlik çağına ermiş her Müslümana namaz farzdır. Bu şartları taşımayan kimseler namazla mükellef değildir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.) bir hadiste çocuklar ve akıl sağlığı yerinde olmayan kimselerin sorumlu olmadığını belirtmiştir (Ebu Davud, Hudud, 16).