yatsı namazı ne zamana kadar kılınır fetva meclisi

Gece saat 12 den sonra yatsı namazı kılınır mı?

Faziletli vakit, vaktin başında kılınmasıdır. İhtiyarî vakit, gecenin ilk üçte bir vaktidir. Bundan sonra fecre kadarki vakit ise cevaz vaktidir. Bu vakitte yatsı namazını kılmak caiz ise de mekruhtur.

Saat 3 de yatsı namazı kılınır mı?

Faziletli vakit, vaktin başında kılınmasıdır. İhtiyarî vakit, gecenin ilk üçte bir vaktidir. Bundan sonra fecre kadarki vakit ise cevaz vaktidir. Bu vakitte yatsı namazını kılmak caiz ise de mekruhtur.

Gece 2.30 da yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı namazını kılmak isteyen kişi imsak vaktine kadar bu namazını kılabilmektedir.

Ihtiyari vakit ne demek?

İhtiyarî vakit vaktin namazın eda edilmesi istenen ilk kısmıdır, zarurî vakit ise ancak bir mazeret sebebiyle namazın ertelenebileceği o vakit içindeki son zaman dilimidir.

Namazı geç kılmak günah mı?

Vaktinde kılınmayan namaz daha sonra kaza edildiğinde, namazı kazaya bırakma günahı da affedilmiş olur mu? Unutmak, uyuyakalmak gibi meşru mazeret olmaksızın namazı kazaya bırakmak büyük günahtır.

Ikindi namazına 45 dakika kala namaz kılınır mı?

Demek oluyor ki ikindi namazını güneş ışınlarının sararmakta olduğu sıralara kadar geciktirmemeli yani kerahat vaktine bırakmamalıdır. Bu da güneşin batmasından yani akşam ezanı vaktinden 45-50 dk. önce başlayan zaman dilimine karşılık gelir.

Gece 12 den sonra yatsı kılınır mı?

Yatsı namazının kılınışı verilen fıkhi hükümlere göre imsak vaktine kadar olan süre olmaktadır. Yatsı namazını kılmak isteyen kişi imsak vaktine kadar bu namazını kılabilmektedir. Örneğin uykusu ağır olan ve uyuya kalan kişi gecenin bir yarısı kalkıp imsak vakti girmeden evvel yatsı namazını eda edebilmektedir.

Uyuyup uyandıktan sonra yatsı namazı kılınır mı?

Allah (celle celalühü) daha iyi bilir. Yatsı namazı vakti girdikten sonra yatsıyı kılmadan önce uyumak mekruhtur.

Yatıp kalktıktan sonra yatsı namazı kılınır mı?

Teheccüd namazı, yatsı namazını kılıp bir miktar uyuduktan sonra kalkılıp gece kılınan nafile bir namazdır. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: 'Her kim geceleyin uyanır, ailesini de uyandırır ve iki rekât namaz kılarsa, Allah'ı çok zikreden erkekler ile kadınlardan yazılır.'

Uyuduktan sonra yatsı namazı kılınır mı?

Fevt, bir mazeretle namazı kaçırmaktır ve günah da değildir. Fevt edilen namazlara faite denir. Mesela uyuyarak veya unutarak namazını kaçırmak böyledir.

Gece saat 3 te yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı ve sabah namazı uyku ve yorgunluk gibi nedenlerle namazın ağır geldiği vakitlerde eda edilmektedir. Bu vakitlerde fedakârlık yapmak diğer vakitlere göre daha zor olmaktadır. Mü'min, Allah'ın emri olduğu zaman, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan insandır. Münafık ise keyfi yerinde iken görüntü veren insandır.

Yatsı namazını kılmadan yatmak günah mı?

Teheccüd namazı; müslümanlara sünnet ve müstehap olan, gecenin 3'te ikisi geçtikten sonra kılınan ve imsak vaktine kadar kılma süresi olan çok önemli bir gece namazıdır.

Gece 12 den sonra hangi namaz kılınır?

Kuşluk vaktinde kılınan nâfile namaz. Farzlara tâbi ve belli bir vakti olan 'revâtib sünnet'lerin dışında sevap kazanmak amacıyla muayyen zamanda kılınan nâfile namazlardan biridir.

Uyuyakalıp namazı kaçırmak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre yatsı namazının kılma vakti akşam namazı vaktinin çıkması ile başlar. Bu vakit imsak vaktine kadar devam eder. İmsak vakti tan yerinin ağarmaya başlaması zamanına verilen bir isimdir. Belirtilen bu süre kapsamında yatsı namazı kılınabilir.

Yatsı namazını kılmak neden zor gelir?

Sabah namazı imsak vaktinde okunan ezandan itibaren güneş vaktine kadar (imsak saati ile güneş doğum saati arasında) kılınabilmektedir. Ancak imsaktan 30-40 dakika sonra kılınması önerilmiştir. Sabah namazı, imsak vakti girdiğinde kılınabilir. Ancak ezanın okunmasını beklemek daha makbul olur.

Gece 3 te namaz kılınır mı?

Akşam namazının tam vakti güneş batması ile başlar ve güneş batımından sonra ufukta kalan tüm aydınlık kaybolana kadar da devam eder. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından 'Akşam namazının vaktinin başlangıcı güneş batışı, sonu ise ufkun kayboluşudur' buyurulmuştur.