yatsı namazını saat kaça kadar kılınır

Gece saat 3 te yatsı namazı kılınır mı?

Faziletli vakit, vaktin başında kılınmasıdır. İhtiyarî vakit, gecenin ilk üçte bir vaktidir. Bundan sonra fecre kadarki vakit ise cevaz vaktidir. Bu vakitte yatsı namazını kılmak caiz ise de mekruhtur.

Namazı geç kılmak günah mı?

Unutmak, uyuyakalmak gibi meşru mazeret olmaksızın namazı kazaya bırakmak büyük günahtır. Hangi şekilde olursa olsun vaktinde kılınmayan namazların mutlaka kaza edilmesi gerekir.

Uyuyup uyandıktan sonra yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı namazının kılınışı verilen fıkhi hükümlere göre imsak vaktine kadar olan süre olmaktadır. Yatsı namazını kılmak isteyen kişi imsak vaktine kadar bu namazını kılabilmektedir. Örneğin uykusu ağır olan ve uyuya kalan kişi gecenin bir yarısı kalkıp imsak vakti girmeden evvel yatsı namazını eda edebilmektedir.

Yatıp kalktıktan sonra yatsı namazı kılınır mı?

Demek oluyor ki ikindi namazını güneş ışınlarının sararmakta olduğu sıralara kadar geciktirmemeli yani kerahat vaktine bırakmamalıdır. Bu da güneşin batmasından yani akşam ezanı vaktinden 45-50 dk. önce başlayan zaman dilimine karşılık gelir.

Ikindiye 5 dk kala namaz kılınır mı?

Bilindiği gibi namaz, dinimizin ifasını emrettiği ibadetlerin en önemlisidir. Kelime-i şehâdetten sonra, İslam binasının üzerine kurulduğu beş esastan birincisidir. Akıllı ve ergenlik çağına ulaşan her müslümanın namaz kılması farzdır.

Namaz kılmak mecbur mu?

Sabah namazının farzını kılacak kadar vakit varsa sadece onu kılmak gerekiyor. Bir rekâtını bile güneş doğmadan kılabiliyorsak kılmalıyız. Sizin durumunuza gelince yapacak bir şeyiniz yok; sünneti kaza etmeniz gerekmez. Güneş doğana kadar kılınamayan sabah namazı daha sonra kaza olarak kılınır.

Sabah namazına 3 dakika kala kılınır mı?

Allah (celle celalühü) daha iyi bilir. Yatsı namazı vakti girdikten sonra yatsıyı kılmadan önce uyumak mekruhtur.

Yatsı namazını kılmadan yatmak günah mı?

Yatsı ve sabah namazı uyku ve yorgunluk gibi nedenlerle namazın ağır geldiği vakitlerde eda edilmektedir. Bu vakitlerde fedakârlık yapmak diğer vakitlere göre daha zor olmaktadır. Mü'min, Allah'ın emri olduğu zaman, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan insandır. Münafık ise keyfi yerinde iken görüntü veren insandır.

Yatsı namazını kılmak neden zor gelir?

- Şu üç kişinin namazlarının makbul olmayacağını ifade etmişlerdir: 1) Avcı. 2) Hamal. 3) Tüccar.

Kimin namazı kabul olmaz?

Bunları yerli yerinde ve akıllıca kullanırsak Allah'ın izniyle nefis ve şeytanın tuzağına düşmekten rahatlıkla kurtulabiliriz. Namaz kılmanın nefse ağır gelmesinin birinci sebebi, sanki sonsuza kadar yaşayacakmışız veya ölüm bize çok uzakmış gibi bir yanılgıya kapılmamızdır.

Namaz neden nefse ağır gelir?

Bu bağlamda öncelikle 'Namaz kılmak nasip işidir, namazını kılmıyorsan Allah seni huzuruna kabul etmemiştir.' demek; zaten imanı bulunan, Allah'a yönelik güçlü bir sevgi ve saygı duygusuna sahip, ahiret konusunda gerekli bilinç düzeyinde olan ancak dünyevi işleri veya ailesinin sıkıştırmasıyla namazını ihmal eden ...

Namaz kılmak nasip işi mi?

Ayrıca kadın tesettürsüz dahi olsa, kıldığı namazlar ve yaptığı diğer ibadetler geçerlidir. Namaz Allah'ın bizden istediği bir ibadettir.

Namazı kabul olmayan üç şey nedir?

Şüphesiz Müslüman bir kişi sırf Allah rızası için (ihlasla ve gösterişsiz) namaz kılarsa, onun bütün günahları şu yaprakların ağaçtan döküldüğü gibi dökülür.' İslam alimleri namazın küçük günahları dökeceğinde söz birliği etmişlerdir.

Tesettürlü olmayan kadının namazı kabul olur mu?

Cami yolunda Azrail canınızı alırsa şehit sayılırsınız. Evden camiye gitmek için çıktığınızda camiye gidemeseniz de sevabını alırsınız. Allah camiye gidenlerden belaları def eder ve camiye gelenleri sever.

Namaz kılanın günahları affolur mu?

Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz. Zira bu durumda, namazın erkânını tamamlamış demek- tir. Ancak bir sonraki namaz için yeniden abdest alması gerekir.

Namaz kılarken ölürsek ne olur?

Eğer elbiseye necaset bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir. Bu ayırım, pisliğin az veya çok oluşuna göre değil, namazın sıhhatına mâni olup olmayan miktarına göre yapılmaktadır. Yoksa pislik, ister galiz olsun, ister hafif, eşyayı kirletmekte birbirine eşittir.

Namaz kılarken Gülersek ne olur?

Yalnız namaz kılanı hızlandırır, namazı bozar. Cemaatle namaz kılanın başına gem vurur. İmamdan evvel secdeye götürür, rükû'dan kaldırır. Namaz kılanı şaşırtmak ve namazı bozmak için var gücüyle çalışan şeytan hiçbir şey yapamazsa bu defa namaz kılana parmaklarını çıtlatmasını emreder.

Kirli çamaşırla namaz olur mu?

Buna rağmen namaz kılmayan kişi kafir olmaz; sadece günahkar olur. Allah dilerse onu affeder, dilerse cezalandırır. Namaz kılmak, imandan sonra gelen en büyük hakikattir. Bundan dolayıdır ki, Kur'an-ı Kerim'de yüze yakın yerde namazdan bahsedilmektedir.

Biz namaz kılarken şeytan ne yapar?

Vitir namazı Ebû Hanîfe'den gelen ve Hanefî mezhebinde tercih edilen görüşe göre vâcip, Ebû Yûsuf ve İmam Muhammed'in de aralarında bulunduğu fakihlerin çoğunluğuna göre ise müekked sünnettir.

Namaz kılmayan kişi ne olur?

Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar 'Rabbenâ âtinâ' duasını okur veya üç defa 'Allahümmeğfir lî' demekle yetinir.

Vitir namazını kılmak farz mı?

Namazların vaktinde kılınmaması durumuna kaza adı verilmektedir. Vitir namazı da zamanında kılınamayabilir. Vaktinde kılınamamış olan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vacip olmaktadır. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnet olmaktadır.

Kunut duasını bilmeyen ne okumalı?

Vitir namazını kılmakta olan bir kimse, unutarak ya da yanılarak kunût duasını okumadan rükûya giderse, bu kimse namazına devam eder ve sonunda sehiv secdesi yapar.

Vitir namazı kılmazsa olur mu?

Vitir namazında iki ile üç rekât arasında şüpheye düşerse, ayakta bulunuyorsa o takdirde içinde bulunduğu rekâti tamamlayıp Kunût okur ve oturur, selâm vermeden kalkıp bir rekât daha kılar ve tekrar Kunût okuyarak namazım tamamlar, sonunda Yanılma Secdesi yapar.

Vitir namazını yanlış kılan ne yapmalı?

Vitir namazını kılmakta olan bir kimse, unutarak ya da yanılarak kunût duasını okumadan rükûya giderse, bu kimse namazına devam eder ve sonunda sehiv secdesi yapar.

Vitir namazı yanlış kılınırsa tekrar kılınır mı?

Sabah namazında kunût okumak Mâlikîlerin meşhur görüşüne göre müstehâb, Şâfiîlere göre ise müekked sünnettir.