yazar kasa pos fiyatları bursa

Yazar kasa kimlere zorunlu?

1- Kimler Yazar Kasa Kullanmak zorundadır? Satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere satan veya aynı kimselere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, ödeme kaydedici cihaz (Yazar Kasa) kullanmak mecburiyetindedirler.

Yazarkasa almama cezası ne kadar?

Bunun dışında Ticari faaliyette bulunan tüm işletmelerin ÖKC Yazar Kasa POS Kullanma Mecburiyeti Bulunmaktadır. Bu minvalde Ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanılmadığı tespiti edilirse, her bir tespit için birinci sınıf tüccarlar 1400 TL, ikinci sınıf tüccarlar 700 TL özel usulsüzlük cezası ödemek zorundadırlar.

Yazar kasa kaç yıl saklanır?

Eski tip ödeme kaydedici yani yazar kasaların yeni nesil yazar kasalarla değiştiren mükellefler, eski tip yazar kasaları yada yazar kasanın beyni olarak tabir edilen cihazını 10 yıl saklamak zorunda.

Yazar kasa POS aynı şey mi?

Yazar kasa POS, kısaca POS ve yazar kasa özellikli iki cihazın birleşiminden doğan bir cihazdır. Burada 'POS' terimi EFT POS'ları yani kredi kartı ve ATM kartlarıyla ödeme yapıldığı sırada, ödemeyi almakta kullanılan cihazı kasteder.

Yazar kasa fiÅŸleri iÅŸlenir mi?

Buna göre, fatura düzenleme haddinin altında kalan mal ve hizmetler için alınan perakende satış veya yazar kasa fişlerinin gider belgesi olarak kullanılması mümkün bulunmaktadır.

Fiş almamak suç mu?

Fiş kesmemek işletmelerin vergi kaçağı yapmaları gibi kanunsuzlukları doğurabilir. Fiş kesmeyerek kanuna uygunsuz işlerin yapılmasını engelleyebilmek adına para cezası getirilmiştir.

Yazar kasa kaç gün içinde alınır?

Perakende satışa başladığı tarihten itibaren 30 gün içinde yazarkasa almak zorundadır. Ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükellefler satın aldıkları cihazı alış faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 15 gün içinde bağlı bulundukları vergi dairesine bir dilekçe ile kaydettirmelidir.

Yazar kasa cezası ne kadar?

Bunun dışında Ticari faaliyette bulunan tüm işletmelerin ÖKC Yazar Kasa POS Kullanma Mecburiyeti Bulunmaktadır. Bu minvalde Ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanılmadığı tespiti edilirse, her bir tespit için birinci sınıf tüccarlar 1400 TL, ikinci sınıf tüccarlar 700 TL özel usulsüzlük cezası ödemek zorundadırlar.

Şahıs Şirketi yazar kasa zorunlu mu?

Şahıs Şirketi yazar kasa zorunlu mu? Eğer parekende satışlarınız bir dükkan üzerinden yapıyor iseniz veya satışlarınızı internet üzerinden yapıyor ancak yine de bir dükkanınız varsa yazar kasa almak zorunluluğunuz bulunmaktadır. …

Yazar Kasa POS cezası ne kadar?

Banka vb. kuruluşlar tarafından verilen ve yazar kasa özelliği olmayan seyyar EFT-POS cihazlarının kullanımı 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yasaklanmıştır.

Seyyar POS yasak mı?

1 Temmuz 2013'te yürürlüğe girecek yeni uygulaması ile mobil POS'lar birer yazarkasaya dönüşecek. Eve sipariş getiren kuryelerin kredi kartı işlemi yaptığı POS cihazları artık yazar kasa fişi de kesecek.

Mobil POS fiÅŸ keser mi?

3100 sayılı Kanun mevzuatına göre; birinci ve ikinci sınıf tüccarların fatura verilme zorunluluğu bulunmayan perakende mal ve hizmet satışlarında ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti bulunmaktadır.

Yazar Kasa POS kimler almak zorunda?

3100 sayılı Kanun kapsamına girmeyen veya Genel Tebliğlerde ÖKC kullanma mecburiyeti dışında bırakılan; toptancı, basit usule tabi olan mükellefler mobil POS kullanabilirler.

Kimler mobil POS kullanabilir?

K1 Belgesi: Yurtiçi sınırlarında ticari eşya taşımacılığı yapan firmalara verilir. K2 Belgesi: Hususi taşımacılık yapan kişi ya da firmalara verilir. K3 Belgesi: Ticari olarak taşıma eşyası nakliyatı yapan firma ya da kişilere verilir.

Yazar Kasa POS aynı şey mi?

3100 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca; satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere (yani nihai tüketicilere) satan veya aynı kimselere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, bu Kanuna göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak mecburiyetindedirler.