yeni plaka basım ücreti 2019

2 harfli plaka nasıl alınır?

Bulunduğunuz ildeki Emniyet Müdürlüğü'nün sitesi üzerinden online olarak plaka tahsisi yapmak mümkün. İstediğiniz plakanın harf ve rakam grubunu doldurup ardından 'Sorgula' butonuna basmanız gerekiyor. Ardından plakanın boşta olup olmadığını göreceksiniz.

01 plaka kime ait?

99 9999 (kırmızı üzeri altın), ilk iki sayı il kodlarına göredir. Örneğin; Ankara Valisi için 06 0001 plakası vardır.

AA 001 plaka kime ait?

Kırmızı plakaların üzerinde yalnızca sayılar bulunuyor. Örneğin, TBMM Başkanı'nın makam aracı plakası 0001 rakamlarından oluşuyor.

13 plaka hangi ÅŸehre ait?

4.13. 13 Nerenin Plakası? 13 plaka kodu ülkemizin Bitlis iline aittir. 4.14.

09 plaka neresi?

09 Plaka Nerenin Plaka Kodu ve Hangi Şehre Ait? 09 plaka Aydın'ın plaka kodudur.

36 kırmızı plaka kimin?

0002 plaka Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı'na aittir. 0003 plaka daha doğrusu 0003-0036 kırmızı plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir. 0004 plaka Genel Kurmay Başkanı'nın aracına aittir.

L plaka ne demek?

L Plaka Nedir? L plaka, temel olarak 'T' harfi ile başlayan taksi plakaları gibi düşünebilir. Aynı şekilde 'L' ile başlayan plakalar ise artık servis taşımacılığında kullanılacak. Yeni yapılanma ile artık servis araçları, hatlı minibüsler ve taksi araçları gibi kendine özel bir plakaya sahip olacak.

Gri Plaka nedir?

CG harfleri diplomatik muafiyete sahip konsolosluk görevlilerinin araçlarında, CD harfleri büyükelçi makam aracında, CM harfleri ise diplomatik muafiyete sahip büyükelçilik görevlilerinin araçlarında kullanılıyor.

Araba kare plaka yasak mı?

Bazı araçlar üretim aşamasında 2 Çeşit plaka zeminiyle üretilmektedir bunlar; Kare plakalık ve dikey plakalık… Kare plakalık orijinal üretim dışı kullanılıyorsa ülkemizde maalesef ceza kapsamına girmektedir, bunun nedeni standart plaka üretimine aykırı olması ve app plaka (American Press Plaka) olarak geçmesidir…

Özel plaka ücreti ne kadar?

Özel plaka aldığınızda yılda iki kez özel plaka vergisi ödemek zorunda olacağınızı unutmayın. Bu verginin miktarı 10 bin ile 20 bin arasında değişiklik gösterebilir. Özel plaka vergisi sabit değildir. Araç sahibinin yıllık gelirine göre değişiklik gösterir.

Rektör plakası neden kırmızı?

Protokol plakası olarak da adlandırılan kırmızı plakalar üst düzey devlet görevlileri tarafından kullanılıyor. Kırmızı zemin üzerinde sarı renkli karakterlerin bulunduğu bu plakalar cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, vali ve bakanların makam araçlarında yer alıyor.

Plaka No ne oluyor?

Plaka tüm Türkiye ve dünyada, otomobil, otobüs, kamyonet, kamyon, taksi ve motosiklet gibi taşıtlara verilen numara ve harflerdir.

Almak istediğim plaka boşta mı?

Sms ile boş plaka sorgulaması yapılması da mümkündür. Mesajlar bölümüne girdikten sonra 'Detay (boşluk) Plaka' yazarak 5664 numarasına mesaj atılması gerekmektedir. Sorgulama yapmak istediğiniz plakanın boşta olması veya kullanılmaması durumunda size bir bilgilendirme mesajı gelmeyecektir.

4 harfli plaka var mı?

Antalya'da da 4 harfli plaka görmüştüm. Mesele plakanın basılış şekliyle alakalı. Daha önce 06 UZ plakalı bir araba görmüştüm, birleştirip 06UZ yazmışlardı. O plaka OĞUZ gibi okunuyordu mesela, bu plaka da 06 END 001 in birleşik yazılmış şekli olabilir.

Kalın plaka yasak mı?

İlgili yönetmeliğin 53. Maddesi itibarı ile belirlenen tescil plakaları nitelikleri şöyledir: Plakalar alüminyum ve kalınlığı 0,97 mm olmalıdır. Tescil plakaları fiziksel özellikleri yönetmelikte belirtilen standartlarına uygun olmalıdır.

Plakalar neden siyah?

Siyah zemin üzerine beyaz karakterlerin yazılı olduğu bu tip plakalar bakanlıklar, belediyeler ve bu kurumların müdürlüklerine ait kamu taşıtlarında kullanılıyor. Meslek odası, birlikleri ve federasyonları gibi kamu kurumu niteliği taşıyan kuruluşlara ait araçlarda da siyah plaka yer alabiliyor.

Plakalar neden yeÅŸil?

Yeşil plaka yabancı ülkelerin Türkiye'de faaliyet gösteren diplomatik temsilcilikleri tarafından kullanılan plaka türüdür. Konsolosluk ve büyükelçilik görevlileri tarafından kullanılan yeşil plakalı araçları Türkiye'nin birçok ilinde görmek mümkündür.

03 plaka nereye ait?

83 plaka nereye ait?

83 Kıbrıs olurken, 84 ise ülkenin resmi kodu olan Türkiye'yi temsil eder.

Plakayı kim belirler?

Satış belgesi düzenlendikten sonra yeni plaka numarası belirlenir. Eski plaka noter tarafından teslim alınır. Ruhsata gerekli bilgiler işlenir. Noterden sonra evrakla beraber Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı en yakın odaya gitmeniz gerekir.