yıl kelimesinin eş anlamlısı nedir

Gayretin eş anlamlısı ne demek?

Gayret kelimesinin birden fazla eş anlamlı karşılığı bulunmaktadır. Bunlar; çaba, ceht, efor ve çalışma sözcükleridir.

Esaret kelimesinin eş anlamı nedir?

Tutsaklık ve mahpusluk kelimeleriyle eş anlamlı olan bu sözcük, kölelik anlamında da kullanılır.

Fert kelimesinin eş anlamı nedir?

Fert kelimesinin eş anlamlısı BİREY kelimesidir.

Azim ve gayret aynı şey mi?

Azim=>Bir işe veya konuda çok hırs etmek,azmetmek,çaba göstermek. Gayret=>Bir işi yapmak için gayret gösterme eğilimi yani çabalama.

Nazik kelimesinin eş anlamlısı var mı?

1- Narin: Nazik gibi narin sözcüğü de dilimize Farsçadan geçmiştir.

Uzayin eş anlamlısı nedir?

Uzay eş anlamlısı olan kelime feza kelimesidir. Okunuş ve yazılışları farklı iken, anlamları birebir aynı olan kelimelerin tamamına eş anlamlı kelimeler denir. Feza ve uzay kelimeleri de farklı şekillerde yazılıp okunmalarına rağmen, aynı anlamlara gelmektedir.

Cesaretli kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Cümle içerisinde birbirinin karşıt anlamlısı olarak kullanılabilen kelimelere zıt anlamlı kelimeler denmektedir. Bu bağlamda cesaret kelimesinin zıt anlamlısı ''korkaklık'' olarak ifade edilmektedir.

Gülle eş anlamlısı nedir?

Zehre kelimesi hem çiçek hem de gül manasında kullanılır.

Parıltı eş anlamı ne demek?

Parlak kelimesi, ışıklı ve aydınlık demektir. Halk arasında parıltı ve pırıltı şeklinde de kullanılan sözcüğün fiil hali 'parlamak' şeklinde yazılır.

Özgürüm eş anlamlısı nedir?

Özgür kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı; hiçbir kısıtlama ya da hiçbir zorlamaya veya hiçbir şarta bağlı kalınmaksızın anlamındadır. Özgür kelimesi ile aynı anlama gelen kelime ise 'hür' kelimesidir. Hür kelimesi özgür kelimesinin eş anlamlısı olan bir kelimedir.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Öğrenci kelimesine karşılık olarak gelen eş anlamlı sözcük talebe kelimesidir. Çok fazla kullanılmasa bile aynı zamanda okullu kelimesi de değerlendirilmektedir.

Gülüç eş anlamlısı nedir?

Gülünç kelimesinin yaygın bir kullanım alanı vardır. Bu kelimenin eş anlamlıları olarak da komik, eğlenceli, matrak, kepaze ve rezil kelimeleridir. Bu kelimeler gülünç kelimesi ile aynı anlamda kullanılmaktadır.

Kırmızı nın eş anlamı nedir?

Yaygın yanlış (galatı meşhur) olarak 'al' sözcüğü eş anlamlısı (sinonim) sanılır, hâlbuki 'al'; 'alev rengi, turuncu' rengin adıdır.

Doktor doktor kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime aslı Latince kökenlidir. Hekim ve tabip kelimesi ile dilimize Arapçadan girmiştir. Doktor kelimesinin eş anlamlısı hekim ve tabip kelimeleridir. Eski dönemlerde daha sık kullanılan hekim zamanla yerini doktor kelimesine bırakmıştır.

Savaş kelimesinin eş anlamı nedir?

Harp ve Cenk kelimelerini de günlük hayatta oldukça sık duymaktayız. Bu iki kelime ve diğer; kavga, mücadele, uğraşma kelimeleri de savaş kelimesi ile eş değerdir.

Suriye'nin eş anlamlısı nedir?

Geçmişte 'Suriye' ismi, Levant ile eş anlamlı kullanılmakta ve Arapçada el-Şam ismiyle bilinmekteydi. Günümüz Suriye toprakları MÖ 3000 yılında kurulan Ebla Krallığı da dâhil olmak üzere birçok antik uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.

Yenilgi eş anlamı ne?

AdDüzenle. [1] Bir savaşta, yarışmada kaybetme, yenilme.