zaman zıt anlamlısı nedir

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Öğrenci kelimesine karşılık olarak gelen eş anlamlı sözcük talebe kelimesidir. Çok fazla kullanılmasa bile aynı zamanda okullu kelimesi de değerlendirilmektedir.

Anıları kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Anının eş anlamlısı hakkında detaylar. Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Doktor doktor kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime aslı Latince kökenlidir. Hekim ve tabip kelimesi ile dilimize Arapçadan girmiştir. Doktor kelimesinin eş anlamlısı hekim ve tabip kelimeleridir. Eski dönemlerde daha sık kullanılan hekim zamanla yerini doktor kelimesine bırakmıştır.

Hekim doktor eÅŸ sesli mi?

Doktor kelimesinin eş anlamlısı olarak 'hekim' ve 'tabip' karşımıza çıkmaktadır. Tabi aynı zamanda sagan ve sağaltman gibi sözcükler de bulunuyor.

Parasız kelimesinin eş anlamı nedir?

karşılıksız, parasız, emeksiz, caba.

Fert kelimesinin eş anlamı nedir?

Fert kelimesinin eş anlamlısı BİREY kelimesidir.

Kağıt eş anlamı nedir?

Kâğıt, çoğunlukla yazma işlemlerinde kullanılan, üzerine baskı ya da çizim yapılabilen veya ambalaj amacıyla kullanılan ince malzemedir. Kâğıdın eş anlamlısı çönge sözcüğüdür.

Öğrencinin eş anlamı ne demektir?

Öğrenci kavramı için aynı zamanda talebe ve okul çocuğu terimleri de kullanılabilmektedir. Türkçede öğrenci teriminin talebe olarak bir tane eş anlamı olduğu görülmektedir.

Gülle eş anlamlısı nedir?

Zehre kelimesi hem çiçek hem de gül manasında kullanılır.

Parıltı eş anlamı ne demek?

Parlak kelimesi, ışıklı ve aydınlık demektir. Halk arasında parıltı ve pırıltı şeklinde de kullanılan sözcüğün fiil hali 'parlamak' şeklinde yazılır.

Özgürüm eş anlamlısı nedir?

Özgür kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı; hiçbir kısıtlama ya da hiçbir zorlamaya veya hiçbir şarta bağlı kalınmaksızın anlamındadır. Özgür kelimesi ile aynı anlama gelen kelime ise 'hür' kelimesidir. Hür kelimesi özgür kelimesinin eş anlamlısı olan bir kelimedir.