zyxel modem kullanıcı adı unuttum

192.168 ll ÅŸifresi nedir?

Kısaca nasıl bağlanacağınız özetlemek gerekirse; tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazın, buradan çıkacak ilk sayfa size modem kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi isteyecektir. Eğer Turktelekom modemine sahipseniz genellike kullanıcı adı : Admin şifre: turktelekom.

Internete Kimler bağlı?

Modem arayüzündeki menüden öncelikle 'Kablosuz ayarları''na girin. Bu menünün altında kablosuz durumu adında bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir.

WiFi kullanıcı adı ne?

Modem arayüzüne girmek için; Adım: İnternet tarayıcınızı açın. Adım: Modemin IP'sine girdiğinizde sizi kullanıcı adı ve şifre ekran karışılayacak. Bu kullanıcı adı ve şifreler TTNET kullanıcısı iseniz genellikle; admin-ttnet şeklinde oluyor.

Modem ara yüzü ne demek?

Modem Arayüzü Nedir? Modem arayüzü, modemin kullanıcı adı şifrelerinin değiştirilebileceği, modemin güvenlik şifreleme protokolünün değiştirilebileceği, kablosuz bağlantı şifrelerinin ve modem adının değiştirilebileceği yani modemle ilgili tüm ayarların yapılabildiği web tabanlı menüsüdür.

Wi-Fi mi başkası kullanıyor mu?

Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin

Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.

Benim Wi-Fi de kim var?

Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.

24 g mi 5 g mi?

Bu iki modem frekansı arasındaki en önemli fark, interneti kullanacağınız alan ile internet hızınıza olan etkileridir. 2.4 GHz; 600 Mbps'e kadar internet hızı desteklerken 5 GHz'de bu oran 1300 Mbps'dir. Bu açıdan bakıldığında 5 GHz frekansının çok daha iyi hizmet verdiğini söyleyebiliriz.

Benim Wi-Fi ÅŸifrem nedir?

WiFi'a çift tıklayın ve ardından Kablosuz Özellikleri'ne tıklayın. Bağlantı ve Güvenlik, iki seçenek karşınıza çıkacak. Güvenlik'e gidin ve Karakterleri Göster kutucuğunu işaretleyin. Bağlı olduğunuz WiFi ağının veya modemin şifresi görünecektir.

Kanal gürültüsü kaç olmalı?

Çevrenizdeki kablosuz ağların kullandığı kanalları görüntüledikten sonra modeminizden boşta olan kanalı seçin. Eğer boş ise 2.4 GHz için 1, 6 veya 11. kanalı seçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kanal genişliği kaç MHz olmalı?

Kanal geniÅŸliÄŸini kontrol edin

Güvenilir bir Wi-Fi bağlantınız yoksa ancak sinyal gücü güçlü ve Wi-Fi kanalı temizse, erişim noktanız için Kanal Genişliği ayarını kontrol edin. Genellikle, otomatik veya 20/40 MHz ya da benzer bir şekilde ayarlanır.

Kanal geniÅŸliÄŸi ne demek?

'Bandwidth' olarak bilinen 'Bant genişliği'; İnternet bağlantılı herhangi bir cihazın, belli bir zaman dilimi içerisinde alabileceği veri miktarıdır. Başka bir deyişle; bir kanalla aktarılacak olan maksimum verinin iletilmesi ve taşınmasıdır.

Kanal kapasitesi ne demek?

Kanal kapasitesi, belirli bir altyapı kanalı üzerinde hareket edebilen maksimum trafik veya sinyal miktarı için çok kullanılan bir metriktir. Bilgisayar bilimlerinde, elektrik mühendisliğinde ve bir kanalın veya kanalın kapasitesini değerlendiren diğer disiplinlerde yararlıdır.

Wi-Fi en iyi kanal hangisi?

Doğru kanalı seçme

İşte hangi ayarların seçilecekleri ile ilgili bazı ipuçları: 2,4 GHz bandında, genellikle Kablosuz-N olan bu kanal, her zaman Kanal 1, 11 veya 6'yi tercih edin.

40 MHz mi 20 MHz mi?

Normal şartlarda 2,4 GHz için bant genişliği 20 Mhz olmalıdır. 5GHz için ise bant genişliği 40 Mhz olarak ayarlanmalıdır.

40 MHz ne demek?

Bant GeniÅŸliÄŸi Ayarlama

Modeminizde bant genişliğini; 20 MHz ve 40 MHz olarak ayarlayabilirsiniz. MHz bir frekans birimidir, elektromanyetik ortamda yaptığınız işlemlerin frekansını belirler. İstediğiniz işleme göre iki seçenek de farklı avantajlar ve dezavantajlar sunar.

Wifi hangi kanal?

Doğru kanalı seçme

İşte hangi ayarların seçilecekleri ile ilgili bazı ipuçları: 2,4 GHz bandında, genellikle Kablosuz-N olan bu kanal, her zaman Kanal 1, 11 veya 6'yi tercih edin. Rehberiniz olarak Wi-Fi Analyzer'ı kullanarak en boş üç programı seçmeyi deneyin.

20 40 MHz nedir?

Normal şartlarda 2,4 GHz için bant genişliği 20 Mhz olmalıdır. 5GHz için ise bant genişliği 40 Mhz olarak ayarlanmalıdır.

Bant genişliği 20 mi 40 mı?

Sinyal-gürültü oranı (kısaltılmış SNR veya S / N ) bilim ve mühendislikte kullanılan, istenen bir sinyalin seviyesini arka plandaki gürültü seviyesiyle karşılaştıran bir ölçüdür. SNR, sinyal gücünün gürültü gücüne oranı olarak tanımlanır, genellikle desibel cinsinden ifade edilir.

Sinyal oranı nedir?

İnternet hızınızın beklediğinizden yavaş olması durumunda yapacağınız ilk şey modem resetleme işlemi olabilir. Modeminizi resetlediğinizde fabrika ayarlarına döndürdüğünüz için bağlantınız sıfırlanır ve internet hızınız düzelebilir.

Modem resetleme ne olur?

Modemler birçok nedenden dolayı arızalanabilir. Bu arızaların temelinde cihazın sürekli fişe takılı olmasından ötürü ısınması olabilir. Tüm elektronik cihazlar gibi, modemler de kullanım sırasında ısı üretir. Modemler normalde sürekli açık oldukları için asla soğuma şansları yoktur ve genellikle hep sıcaktırlar.

Modem hangi durumlarda bozulur?

İnternet hızınızın beklediğinizden yavaş olması durumunda yapacağınız ilk şey modem resetleme işlemi olabilir. Modeminizi resetlediğinizde fabrika ayarlarına döndürdüğünüz için bağlantınız sıfırlanır ve internet hızınız düzelebilir.

Modeme reset atınca internet gider mi?

Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde 'Kablosuz' (Wireless) başlığı altında bulunan 'Bağlı İstemciler' veya 'Kablosuz Durum' seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.

Modeme kaç kişi bağlı görme?

Neden iki tane kablosuz ağ bandı var diye soracak olursanız, 5 GHz frekansını göremeyen cihazların da bağlanabilmesi için olduğunu söyleyebiliriz. Son 5 yıl içerisinde üretilen bir modeme sahipseniz ya da kendisi bir 802.11ac yönlendiricisiyse (router) 5 GHz frekansında yayın yapabilir.

Modem de neden 2 tane görünüyor?

Modeme bağlı cihazları görme işlemleri:

Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.