kahramanmaraş ilçe belediye başkanları hangi partiden

Konya yüzde kaç AKP?

Konya yi kim fethetti?

Sultan Alparslan, zaferden sonra komutanlarına Anadolu'nun tamamen fethedilmesi görevini verdi. Konya; Anadolu Fatihi, Selçuklu Kutalmışoğlu Sultan Süleymanşah, tarafından fethedildi.

Konya büyük müdür?

Konya, 1987 yılında çıkarılan 3399 sayılı kanun ile büyükşehir unvanı kazandı.

AKP en çok kaç oy aldı?

Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu AK Parti, 1 Kasım seçiminde tarihindeki en büyük oy sayısı ve %49.5 ile en büyük oy oranına sahip olarak TBMM'de tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaştı.

Konya'nın eski adı nedir?

Bizans kaynaklarında 'Tokonion' olarak geçen şehrimize yakıştırılan diğer isimler şöyledir: 'Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia...' Arapların Kuniya dedikleri güzel kentimiz, selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bir daha değişmeyerek günümüze kadar gelen ismine kavuşmuştur: Konya...

Konya turk mu?

Konya ilimizde Türk nüfusu %90 civarıdır. Bu nüfusun çoğunluğunu yerli Türkler oluşturmaktadır. Yani Yörükler ve Türkmenler. Türk nüfusu kent merkezi dahil bütün ilçelerde çoğunluktadır.

Hanya mı Konya mı?

'Hanya'yı Konya'yı görmek' deyimindeki Hanya, Girit adasındaki bir şehirdir. Girit Osmanlı zamanında sürgün yeri olduğu için böyle denirdi. TDK'ye göre deyimin anlamı bir işin gerçek yönünü anlayarak aklı başına gelmek ve akıllanmaktır. Bizde 'anyayı Konya'yı' diyorlardı.

Konyalilara ne denir?

Başka memleketlere bile taşan, kelime harflerinin değişik ama çok içten olduğu bir ağza sahip Konya. Zaten Konyalılar, Konya'ya da Gonya diyorlar.

Konya'nın en büyük köyü hangisi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) veri tabanına göre, Konya'nın en küçük mahallesi 17 nüfusuyla Emirgazi ilçesine bağlı Meşeli Mahallesi, en kalabalık mahallesi ise 43 bin 376 nüfusuyla merkez Selçuklu ilçesine bağlı Yazır Mahallesi oldu.

Konya nın diğer adı nedir?

Bizans kaynaklarında 'Tokonion' olarak geçen şehrimize yakıştırılan diğer isimler şöyledir: 'Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia...' Arapların Kuniya dedikleri güzel kentimiz, selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bir daha değişmeyerek günümüze kadar gelen ismine kavuşmuştur: Konya...

Kilis hangi parti?

Kilis'te doğdu. Kilis'te doğdu. Soyu, bugün Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan ve XV-XVI. yüzyıllarda Hoten-Turfan civarında yaşamış olan Tomanbay (Tumenbey) aşiretine dayanmaktadır.

Kilis soyu nereden gelir?

Kilis H.z. Ömer zamanında İslam topluluğuna katılmış 639 yılında önemli bir Roma (Bizans) kalesi olan RAVANDA Kalesi ile birlikte savaşsız alınmıştır. Bölgede yaşayan Türkler Oğuzlar soyundandır. Yöresel olarak bunlara Türkmen denilir.

Elazığ hangi parti?

Kilis, Gaziantep ilinin bir ilçesi iken, Bakanlar Kurulu'nun 06.06.1995 tarih ve 550 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesi ile il statüsüne kavuşturulmuş ve böylece Türkiye'nin 79. ili olmuştur.

Iğdır hangi parti?

Kilis ili ağızlarının oluşumunda etkili olan Oğuz boyları içinde özellikle Avşar, Bayat, Bozcalu, Beydili, Harbendelü, İnallı, İzzeddinli, Alayuntlu, Yüreğir, Bayındır boyları vardır.

Kilisliler Türk mü?

Elazığ'da en kalabalık olan grup Türklerdir. Nüfusun yarıdan fazlası Türklerden, %35 Zazalar, %13 te Kürtlerden oluşur.

Kilis Türk şehri mi?

Yeni kurulan şehir önceleri eyalet ve bilahare vilayet merkezi olmuş, bir ara Diyarbakır Vilayeti'ne bağlı bir sancak haline gelmiştir. 1875'te müstakil mutasarrıflık, 1879'da tekrar vilayet olmuştur.

Kilis hangi Türk boyu?

Köken bilimi. Oğuz Han yirmi dört Oğuz boyundan yirmi birincisi sayılan İç Oğuzlar'ın Üçoklar koluna mensup idi. Kentin ismi Oğuz Han'ın altı oğlundan biri olan Deniz Han'ın en büyük oğlu olan İğdir Bey'den gelir. Iğdır'ın sözcük anlamı iyi, büyük, ulu, ünlü ve sahip'tir.

Elazığ ne milleti?

Iğdır ve kabilesi, Azerbaycan ve Aras bölgesinde yerleşmiştir . Karakoyunluların da mensup olduğu bu boyun ilk başbuğu İğdir Bey'dir. Anadolu ve Azerbaycan da 'Iğdir' şeklinde söylenir. Asıl söylenişi 'İgdir'dir. Yöre ahalisi de 'İydir' olarak telaffuz eder.