kosgeb alanya

KOSGEB ne kadar maaÅŸ veriyor?

KOSGEB Nitelikli Eleman DesteÄŸi

2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunları ve 5. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişiler için 1.500 TL, 4 yıllık Yüksekokul veya Fakülte mezunları için 2.000 TL, Yüksek Lisans ve üzeri dereceden mezunlar için 2.500 TL'dir.

KOSGEB diploma istiyor mu?

Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek. Destek Ödeme Şartı Nedir? İşletmelerden, kriterlere uygun yeni bir personeli 12 ay boyunca istihdam etmeleri istenecek.

KOSGEB Eğitimi kaç saat?

Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.

Lise mezunu KOSGEB den yararlanabilir mi?

Destek kapsamında yeni istihdam edilebilecek personelde aranan şartlar: - Üniversite (2 yıllık ve üstü) ya da mesleki ve/veya teknik lise mezunu olmalıdır.

KOSGEB yaş sınırı kaç?

Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.

KOSGEB kadın girişimci desteği kaç TL?

KOSGEB kadın girişimcilere destek veren kurumlarlar arasında yer alıyor. KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından işletmelerini kurmadan önce 50.000 TL, kuranlara ise 100.000 TL kredi verilir.

KOSGEB ne kadar para veriyor?

Proje kapsamında verilecek desteğin üst limiti azami 2.000.000 (iki milyon) TL'dir. Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir. Programda belirlenen limitleri geçmemek üzere Proje Teklif Çağrısı özelinde yeni limitler belirlenebilir.

KOSGEB kime para veriyor?

Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ'ler) başvurabilecektir. 2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir.

KOSGEB 5000 TL ne zaman yatar?

MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.

2022 KOSGEB destekleri ne kadar?

2021 Aralık – 2022 Mart başvuru döneminde (üçüncü başvuru dönemi) başvurusu onaylanan işletmeler için destek tutarı 100.000 TL / personel olarak uygulanmaya devam edilecektir.

KOSGEB de faiz var mı?

KOSGEB tarafından verilen desteklerden yararlanmak isteyen girişimcilerin yeni iş yeri açma amacı veya mevcut iş yerini büyütme isteği olması gerekir. KOBİ'lerin başvurusu sonrasında belirlenen şartlara uygun olan girişimciler, anlaşmalı bankalardan faizli kredi alır ancak kredinin faizini KOSGEB bankalara öder.

KOSGEB sıfır faizli kredi kimler alabilir?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni bitirenler. KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankamıza sunan, kredi başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar.

KOSGEB verdiği parayı geri alıyor mu?

KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.

Genç girişimci desteği nedir?

Genç Girişimci Desteği Nedir? Resmi Gazete'de 18.05.2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren bir torba yasa kapsamında girişimci gençlere gelir vergisi muafiyeti ve Bağ-Kur prim desteği sağlayan teşvik uygulamasına genç girişimci desteği deniyor.

Hibe parası nasıl alınır?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Genç girişimci desteği ne kadar?

Genç Girişimci Desteği Avantajları

Genç girişimci desteği, 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yıllık 75 bin TL'ye kadar elde edecekleri kazanç için vergi muafiyeti sağlar. 2022 yılından itibaren en düşük aylık Bağ-Kur primi 1.601 TL'dir.

Trendyol kadın girişimci desteği nedir?

İş devamlılığına destek olmak ve KOBİ'lerimizin pandemiyle bozulan nakit dengesini iyileştirmek amacıyla, 31 Ekim 2021 tarihine kadar pazar yerindeki on binlerce KOBİ iş ortağımız için 50 milyon TL değerinde finansman desteği sağlıyoruz. Bu dönem içinde katılan yeni satıcılarımız da bu hizmetten faydalanabilecek.

Genç girişimci yaşı kaç?

Genç girişimci desteğinden aşağıdaki koşullara uygun şekilde faydalanabilirsiniz: 18-29 yaş arasında olmak. 30 yaşından gün alan girişimciler, destekten faydalanamaz. 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olmak. Bu tarihten önce sigortalı olan girişimciler, destekten yararlanamaz.

KOSGEB hibe 2022 ne kadar?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL'ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL'dir.

Genç Girişimciler nelerden muaf?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki 'E-Hizmetler' menüsünden 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu' alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. .